Erre a Red Bull sem számított

írta: M4Sport
2016. július 30. 16:40
FOTÓ: ©xpbimages.com

Még a Red Bull is meglepődött azon, hogy pilótái „csak” három és négy tizedmásodperccel maradtak el a Mercedestől, hiába kerültek azonban a vártnál közelebb a címvédőhöz, holnap a Ferrari legyőzésére fognak összpontosítani, hiszen még mindig ez a cél.

Mondhatni, a szokásoknak megfelelően Németországban is a Mercedes uralta a mezőnyt, már a szabadedzéseken is, a Red Bull és a Ferrari között azonban szoros csatára volt kilátás. Ehhez képest a bikások „simán” megszerezték a harmadik és a negyedik helyet, ami, mint az a leintés után kiderült, nemcsak a szurkolókat lepte meg, hanem magát a csapatot is.

„Mindkét versenyző nagyszerű munkát végzett” – nyilatkozta a csapatvezető, Christian Horner a Sky Sportsnak. „Meglepődtünk, mekkora a különbség köztünk és a Mercedes között. Közelebb vagyunk hozzájuk, mint amire számítottunk. Ami a futamot illeti; talán teljesen más stratégiával próbálkozunk. Majd meglátjuk. Ki kell találnunk valamit a Ferrari szuperlágy-lágy-lágy gumiválasztásuk ellen. A Mercedesnek is gondolkodnia kell. Szerintem mi holnap a Ferrarival harcolunk majd” – tette hozzá.

Bár valóban meglepően jól teljesítettek, a negyedik helyen végző Max Verstappen szerint is az a legfontosabb, hogy a csapat a Ferrari elé került az időmérőn. „Ez volt a fő célunk az időmérő előtt, szóval most nincs ennél fontosabb” – jelentette ki a fiatal holland, aki nem akar túl nagy jelentőséget tulajdonítani annak, hogy kikapott csapattársától, Daniel Ricciardótól.

„Őszintén mondom, nem foglalkozom ezzel annyit. Összességében nagyon jó volt ez az időmérő. Most mentem először ezen a pályán, és az hogy ilyen közel tudtam kerülni hozzá, mindenképpen pozitív. Nagy kár, hogy a Q3-ban veszítettem néhány tizedmásodpercet az utolsó szektorban, de ez van” – magyarázta az egyszeres futamgyőztes.

Az időmérő után Daniel Ricciardo is kiemelte, csapata meglepően közel került a Mercedeshez, a rajtelsőséget azonban a jó tempó ellenére is elérhetetlennek érezte. „Azt hiszem, eléggé közel vagyunk. Az első Q3-as köröm nagyon jó volt; már akkor tudtam, hogy sokat nem javíthatok rajta. Végül hibáztam is, de a tökéletes körrel is csak egy tizedet nyertem volna” – mondta.

Az ausztrál hangsúlyozta, az már önmagában siker, hogy 5 tizeden belül vannak a stuttgartiakhoz, akiket a holnapi futamon „tempóból” szerinte sem lehet majd legyőzni, viszont csapatvezetőjéhez hasonlóan bízik abban, hogy egy különleges taktikával még okozhatnak meglepetést. „Úgy tudom, másfajta gumik állnak a rendelkezésünkre, szóval remélem, ez jelent némi különbséget” – fogalmazott.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Balrog
#1 Balrog 2016. július 30. 17:14  

A gumikezelésük viszont egész évben pocsék, szóval valószínűleg futamon megint a Ferrarikat kell majd kibekkelni, ami itt nehezebb lesz, mint a Ringen.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Taylor Swift

52016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják

42016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt