Erre még a Red Bull sem számított

írta: M4Sport
2016. január 18. 12:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Noha egy időben az alakulat jövője is bizonytalan volt, az pedig csak a szezon végén derült ki, milyen erőforrással vághat neki a 2016-os évnek, a Red Bull nagyon jól halad a felkészüléssel – jelentette ki a csapatmenedzser, Jonathan Wheatley.

A 2015-ös szezon második felének egyik állandó témája volt a Red Bull Forma-1-es alakulatának jövője, a bikások ugyanis elhatározták, új motorszállítót keresnek a Renault helyett. Végül azonban egyik gyárral sem tudtak megegyezni, ezért úgy döntöttek, mégis kitöltik a 2016-os év végéig érvényes szerződésüket, azaz folytatják együttműködésüket a francia gyárral, igaz, az erőforrások nem a Renault, hanem a kiemelt partnerként csatlakozó TAH-Heuer nevét viselik majd.

Az alakulat rengeteg időt veszített a motorokkal kapcsolatos huzavona miatt (csak az évadzáró után jelentették be, hogy megegyeztek a franciákkal), ami értelemszerűen a felkészülésre is hatással volt, hiszen a mérnökök sokáig azt sem tudták, milyen erőforrás kerül a 2016-os versenygépbe. Hiába azonban a kezdeti aggodalom, a Red Bull jól halad az előkészületekkel – legalábbis a csapatmenedzser szerint. „Komoly kihívással szembesültünk, de ha van csapat, amelyik meg tudja oldani ezt az egészet, akkor azok mi vagyunk” – mondta a GPUpdate munkatársának.

„A srácok remek munkát végeztek a gyárban a karácsonyi időszak alatt. Most úgy tűnik, mindent az irányításunk alatt tartunk! Tudjuk, mikor, mit kapunk! Szerencsések vagyunk, hogy végül egy olyan erőforrást használunk, amit elég jól ismerünk, hiszen viszonylag gyorsan be tudjuk építeni a versenyautóba. Nemrég beszélgettem a főtervezővel, és elárulhatom, hogy a tervezettnél jobb ütemben haladunk” – dicsekszik Wheatley.

Bár a szakember nem akar túlzottan optimistának tűnni, és nem is gondolja, hogy idén legyőzhetik a legjobbakat, nyilatkozata során megjegyezte, hogy az elmúlt hetekben a Renault (Mario Illien cégének segítségével) is tett néhány lépést a helyes irányba. „Kaptunk néhány jó hírt Franciaországból! Nem kell semmi rendkívülire gondolni, de fejlődhetünk egy kicsit, ami azért elég pozitív. Itt tartunk most. Hogy mindez elég lesz-e ahhoz, hogy ugyanazon a szinten legyünk, mint az éllovasok? Szerintem nem valószínű, de közelebb kerülhetünk!”

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Zasalamel
#2 Zasalamel 2016. január 18. 15:07  
grabowsky78:
Ez pontosan olyan cikk, mint a "Ferrari le van maradva kicsit a fejlesztéssel"! Minden évben van egy ilyen!

Hát a RB nem épp arról híres, hogy a levegőbe beszél ellentétbe a ferkával... sajnos

grabowsky78
#1 grabowsky78 2016. január 18. 13:38  

Ez pontosan olyan cikk, mint a "Ferrari le van maradva kicsit a fejlesztéssel"! Minden évben van egy ilyen!

HairHungary