És akkor Bottas a Red Bullok elé került

írta: M4Sport
2016. június 13. 15:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ahogyan Lewis Hamilton és a Mercedes csinálta! Bár a győzelemért folyó küzdelem árnyékában kevesebb figyelem irányult rájuk, Valtteri Bottas és a Williams is megvívta a maga stratégiai harcát Kimi Räikkönennel és a Red Bull-pilótákkal, a jó döntés pedig dobogós helyezést ért.

A hetedik helyről startoló Bottas a verseny során folyamatosan lopakodott előre: a rajtnál ő is elment a kiszorított Nico Rosberg mellett, a 37. körben megelőzte az utolsó sikánt elfékező Daniel Ricciardót, majd Max Verstappen újabb kiállása után (a holland két kiállással teljesítette a futamot, míg a finn csak egyszer cserélt kereket) már a harmadik helyen volt – hasonló módón hagyta le Räikkönent is.

Nyomában ott loholt a listavezető, később viszont neki is ki kellett állnia, Bottas pedig fellélegezhetett, hiszen Verstappen nem tudott lőtávolba kerülni az ultralágy abroncsokon, az egy kiállásos stratégia tehát kifizetődő volt – a jutalom az idei első dobogó volt. „Remek csapatmunka volt ez” – nyilatkozta az eredményhirdetés után. „Nagyszerű volt a taktika és a boxkiállás; az idő remek volt és az autó tökéletesen működött. Köszönöm Willliams, köszönöm srácok!”

Bottas, aki Forma–1-es pályafutása során először egy esős montreali időmérő villant meg, zsinórban másodszor állhatott dobogóra a Kanadai Nagydíjon (2015-ben szintén harmadikként ért célba), lassan tehát végleg szívébe zárja a helyszínt. „Ismét nagyon jól éreztem magam a pályán. Montreal kegyes volt hozzám, és a csapatomhoz is. Egyértelmű, hogy a pálya fekszik az autónknak, de most a csapatmunkával is roppant elégedett vagyok. Ez az eredmény persze nem jött könnyen” – mondta.

„Köszönettel tartozom a csapatnak, amiért az egy kiállásos stratégia mellett döntöttek, valamint magáért a kerékcseréért is, ami tökéletes volt. A srácok nagyon gyorsan dolgoztak, ahogyan azt az idei szezonban már oly sokszor láttuk, szóval hálával tartozom a Williamsnek, de nemcsak a futamon nyújtott teljesítményért, hanem az egész hétvégiért. Több ilyen eredményre van szükségünk. Keményen kell majd próbálkoznunk” – jelezte.

A verseny utáni sajtótájékoztatón megkérdezték, az eredmény csak annak volt-e köszönhető, hogy a pálya Bottasnak és a Williamsnek is fekszik, vagy a folytatásban a csapat közelebb kerülhet a Red Bullhoz, és más helyszíneken is legyőzheti őket. „Egyértelmű, hogy bízunk az erős folytatásban. Igaz, hogy a pálya kedvez a csapatnak, de ma a stratégia is jó volt, valamint az autó is remekül működött a verseny elején és a végén is, amikor azonos gumikon voltunk. Úgy éreztem, nyomást tudunk helyezni Kimire és a Red Bullokra. Azt hiszem, a következő versenyek jók lehetnek a csapat számára. Ebben bízunk, és egy ilyen eredmény most még motiváltabbá tesz bennünket” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

42016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa