És akkor Bottas agresszívebb stílusra váltott

írta: M4Sport
2016. január 09. 12:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Williams finn versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, direkt váltott agresszívebb stílusra a 2015-ös szezon végén, hiszen üzenni akart ellenfeleinek. Nyilatkozata során később elintette, a folytatásban sem fog meghátrálni a test-test elleni összecsapásoktól.

Bottas a 2015-ös szezon utolsó harmadában két alkalommal is összecsapott honfitársával, Kimi Räikkönnel: Oroszországban ő jött ki rosszabbul a párharcból a korábbi világbajnok elhibázott előzési manőverét követően, Mexikóban viszont (ahol autóik szintén összeértek) megúszta az incidenst és a dobogóra is felállhatott. A Williams pilótájának agresszivitása sokakat meglepett, korábban ugyanis nem mindig ment bele az ilyen harcokba, tavaly viszont változtatott hozzáállásán.

„Az utolsó futamokon talán agresszívebbé váltam” – mondta az Autosport munkatársának. „Eddig alapvetően konzervatív versenyzőnek tartottak, aki inkább célba szeretné juttatni az autóját. Persze továbbra is számításba veszem a különböző kockázatokat, viszont vannak olyan helyzetek, melyekben jobb, ha nem hátrálsz meg. Ezzel jobb eredményt is szerezhetsz, rosszabb esetben pedig a többiek tudni fogják, nem kellett volna próbálkozniuk” – tette hozzá.

Később megkérdezték, az új hozzáállás miatt veszítette-e el egy dobogós helyezés, amikor először összeakadt honfitársával; Bottas erre a kérdésre „talánnal” felelt, majd gyorsan hozzátette, abban a helyzetben, melyben a tavalyi év végén volt, több kockázatot kellett vállalnia. „Természetesnek tűnik, hogy változtattam, hiszen a szezon nem volt túl fényes. Minden egyes pozícióért meg akartam harcolni, és bizonyítani szerettem volna, hogy keményen is tudok versenyezni, és azt, hogy sohasem adom fel. A hasonló esetekben nem fogok meghátrálni” – magyarázta.

Az év végén egyébként pont Räikkönnel harcolt a pontverseny negyedik helyéért (több alkalommal is elmondta, sokat jelentene neki a lehető legjobbnak tartott pozíció megszerzése), végül azonban elveszítette ezt a küzdelmet; 14 ponttal maradt el a honfitárstól. Noha szavaiból leszűrhető, hogy a stílusváltást elsősorban a jobb pozíció megszerzése motiválta, Bottas elhintette, a folytatásban sem fog meghátrálni, ha test-test elleni küzdelemre kerül sor. „Meg fogom tartani a stílusom. Persze figyelni fogom a kockázatokat, de ha adódik egy lehetőség, próbálkozni fogok!”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ