És akkor elment a fék – most jól átvizsgálják az autót!

írta: M4Sport
2016. szeptember 21. 15:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Haas-istálló alaposan kivizsgálja Romain Grosjean elektronikus fékrendszerét, melynek meghibásodása miatt a francia részt sem vehetett a Szingapúri Nagydíjon. Ő továbbra sem szeretné csapatát hibáztatni a történtekért; igyekszik „pozitív” maradni.

Több versenyző is nehéz hétvégét tudhat maga mögött, ám szinte biztos, hogy a legrosszabb hangulatban a Haas pilótája távozott Szingapúrból, hiszen végig szenvedett az autójával, többször ütközött, az időmérő után pedig kijelentette, a problémák teljesen lerombolták az önbizalmát. És ha ez még nem lett volna elég, magán a versenyen el sem indulhatott…

Az autója ugyanis már akkor elromlott, amikor még csak a rajtrácsra igyekezett. „Az első fékpontnál még tökéletesen működtek a fékek, majd hirtelen elmentek” – mesélte a csapatvezető Günther Steiner a probléma kapcsán. „Valamilyen elektromos vagy elektronikai hiba lehetett az elektronikus fékrendszerrel. Vagy valami eltört, vagy az egyik kábellel volt gond” – tette hozzá az olasz, kinek csapata természetes megpróbálta azonnal rendbe hozni az autót.

„A srácok először azt hitték, valami szoftverhibával lesz dolgunk, ezért megpróbáltak mindent újraindítani, de ezzel nem tudtuk megoldani a problémát, szóval le kellett állnunk. Még mindig nem tudjuk, egészen pontosan mi lehetett a gond, de tervben van, hogy hamarosan teljesen átvizsgáljuk az autót” – folytatta határozottan a tapasztalt szakember.

Grosjean erősen kezdte az évet (kétszer is a legjobb hat között végzett az első három futamon), az Osztrák Nagydíj óta viszont egyszer sem szerzett pontot, autója pedig több alkalommal is „rakoncátlankodott”. Ő a nehézségek ellenére továbbra is igyekszik „pozitív” maradni, a történtekért pedig semmiképpen sem szeretné csapatát felelősségre vonni, sőt inkább köszönetet mondott a szerelőknek, amiért egész hétvégén próbáltak életet lehelni autójába.

„A szombati nap után azt hittem, már nem lehet rosszabb. De mégis lehetett” – kezdte nyilatkozatát. „Ezért senkit sem hibáztatok, a srácok ugyanis olyan keményen dolgoztak, amilyen keményen csak tudtak, épp ezért voltam nagyon csalódott. Megpróbálták visszaállítani a programot, de ez nem működött, szóval mechanikusan kellett megoldani a hibát. Ezért kellett volna a boxból indulnom, de nem sikerült orvosolni a bajt, a fékpedál újra beesett. A hétvége az egész csapat számára roppant kemény volt. A következő ennél csak jobb lehet” – tette hozzá bizakodva.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kulcsarb
#1 kulcsarb 2016. szeptember 21. 16:14  

na, ha ezt a hírt nem olvasom, akkor az életben nem tudom meg,
hogy Günther Steiner,
aki az amerikai Haas csapat vezetője,
de feltünően németes a neve,
mégis OLASZ.

ma is okosabb lettem :)

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 21. 16:14

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin, lányok

1532016.10.23. 20:22

Amerikai Nagydíj – futam

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást