Esőben a pole is meglett volna a Red Bullnak?

írta: M4Sport
2016. április 16. 15:20
FOTÓ: ©xpbimages.com

Helmut Marko úgy érzi, ha végig esős időmérőt futottak volna Kínában, akár a Red Bull is megszerezhette volna az első rajtkockát. Vasárnap szerinte a dobogóért harcolhatnak.

Azt már lassan megszokjuk, hogy a Mercedes és a Ferrari mögött a Red Bull az első számú üldöző, Kínában azonban merőben új helyzet állt elő: Daniel Ricciardo a második rajtkockát szerezte meg az időmérő edzésen, maga mögé utasítva a két Ferrarit. Már tegnap jelezték, hogy esőben bíznak, mert autójuk ilyen körülmények között versenyképesebb, az viszont az ausztrált és csapatát is meglepte, hogy felszáradt pályán is ilyen eredményt tudtak elérni. Hasonlóra utoljára tavaly Szingapúrban került sor, ahol az ausztrál szintén a második rajtkockát szerezte meg.

„Igazán jó tempót mutattunk a száraz pályán. Pár éve már voltam itt az első sorban, de akkor esőben. Tudtuk, hogy esőben jobbak vagyunk már pár éve, de most szárazon kerültem az első sorban, ami egyszerűen lenyűgöző. Ez dicséri azt a munkát, amit 2015 vége óta elvégeztünk. Jó érzés újra itt lenni az elején, és bár tudom, hogy ez még csak az időmérő volt, szeretnék itt maradni a versenyen is. Túlszárnyaljuk a saját elvárásainkat eddig” – nyilatkozta Ricciardo.

„Derült égből villámcsapásként jött ez számunkra is. Őszintén nem számítottunk erre” – árulta el Christian Horner csapatfőnök. „Nem számoltunk velük” – ismerte el aztán a Mercedes főnöke, Toto Wolff is. „Ricciardo jó versenyző, és az autója is remek. Úgy tűnik, főleg ilyen körülmények között megy nekik nagyon.”

Azt már a múlt év végén is láthattuk, hogy az aerodinamika terén továbbra is a szűk elitbe tartozó osztrákok igazán elemükben érzik magukat a nedves pályán vagy változó körülmények között. Ricciardo és csapattársa Austinban emlékezetes módon még a Mercedeseket is lehagyta, amíg teljesen föl nem száradt az aszfalt. Helmut Marko, a csapat tanácsadója amondó, jobb lett volna, ha most se tette volna.

„Akkor miénk lett volna a pole, ez egész biztos. A miénk a legjobb karosszéria” – jelentette ki határozottan. „Esőben minden egyszerűbb lett volna, de így is négy autónk van a legjobb kilencben (a Toro Rossókat is beleértve – a szerk.), ami fantasztikus eredmény. A versenyen pedig általában erősebbek vagyunk, mint egy körön, ezért szerintem vasárnap elérhető lehet a dobogó.”

Ricciardo most abban bízhat, hogy autója ezúttal is kíméletes lesz a gumikkal, ez ugyanis kulcsfontosságú szempontot jelent Kínában. „Versenyképesek leszünk. Remélem, hogy harcolhatunk a Ferrarival. Rosberg a lágy gumin fog rajtolni, így ő kedvezőbb helyzetben lehet.”

Így látja ezt Marko is. „A Mercedes okosan sakkozott. Rosberg a keményebb keverékkel indul, ami azt jelenti, hogy valamivel tovább marad majd kint. Tartok attól, hogy eleinte fel fogja tartani a többieket. A hosszú etapokat tekintve nem voltunk messze a Ferraritól, mivel mi több üzemanyaggal mentünk, mint ők. Meglátjuk, hogy alakul a pálya állapota, valamint kinek bírják jobban a gumijai” – tekintett előre az osztrák.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Felipe Massa

02016.10.26. 09:46

Közel a Dennis-korszak vége a McLarennél – Whitmarsh is az utódjelöltek között?

Egyre erősebb a távozásáról szóló pletyka

22016.10.26. 08:44

Tanulj, öcskös! – Marko kritizálja Verstappent

„Így sem versenyeket, sem világbajnokságokat nem lehet nyerni”

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban