Esős időjárás nehezítheti a mezőny dolgát Spielbergben

írta: M4Sport
2016. június 29. 17:44
FOTÓ: ©xpbimages.com

Esővel megspékelt változékony időjárás fogadhatja a Forma–1 mezőnyét az Osztrák Nagydíj hétvégéjén – derül ki az előrejelzésekből.

Az ausztriai Spielberg közelében fekvő Red Bull Ringen a csütörtöki sajtónappal kezdődik meg a hivatalos Forma–1-es program. A most még barátságos osztrák időjárás már ekkor megtréfálhatja a résztvevőket: csütörtökre eleinte napos időt jósolnak, majd délután megnő a zárporok valószínűsége, miközben az északi szél is felerősödik. Maximálisan 26 Celsius-fokot jósolnak a nyitónapra, ám eső esetén lehűlés is várható.

Ennél persze fontosabb, milyenek lesznek a körülmények, ha az autók is a pályára léphetnek. Pénteken az első szabadedzés idejére még napos idő várható, délutánra azonban ismét megnő az eső valószínűsége, miközben a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül alakul. Az időjárás megnehezítheti tehát a felkészülést a vasárnapi futamra.

Szombaton nem várható nagy változás, az időmérő edzés idejére is időnként erős záporokat, zivatarokat jósolnak, kisebb széllel – szerdai állás szerint.

Vasárnap már inkább csak délelőtt van esély kisebb csapadékra, a felhőzet dél körül felszakadozhat, s a délutáni verseny idejére a nap is kisüthet. Most úgy tűnik, száraz futam várható, 20-22 Celsius-fokos maximális hőmérséklettel.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

jackasszoli
#1 jackasszoli 2016. június 30. 10:01  

remélem lesz eső, akkor legalább jó futam lenne.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt