„Esteban a kedvencem. Imádom a srácot”

írta: M4Sport
2016. augusztus 02. 19:46
FOTÓ: ©xpbimages.com

Daniel Ricciardónak meggyűlt a baja Esteban Gutiérezzel, Fernando Alonso gúnyosan válaszolt csapatának, Sebastian Vettel ismét „ellenszegült” – az ESPN segítségével ismét összegyűjtöttük a hétvége legemlékezetesebb üzeneteit. Így szólt a rádió Hockenheimben!

„Nico, ne feledd a tervet az első négy körre” – figyelmeztette a Mercedes Nico Rosberget a gumikkal való spórolás fontosságára, miután az elrontott rajtot követően több alkalommal is megpróbálta leelőzni Daniel Ricciardót – sikertelenül.

„Ne aggódjatok, ha a következő kiállásnál pozíciót veszítek, a pályán majd visszaszerzem azt” – Alonso sokat idézett üzenete, amiről később a spanyol is nyilatkozott. Elmondása szerint rendben van, ha az ember kissé bosszús egy elrontott csere után, viszont érthetetlen, miért csak a negatív üzenteket vágják be a televíziós közvetítésbe…

„Nico lelökött a pályáról, nem hagyott helyet” – panaszkodott Max Verstappen a Rosberggel folytatott küzdelem után. Az esetet a versenybírák is kivizsgálták, akik végül a hollandnak adtak igazat, a Mercedes pilótája pedig 5 másodperces büntetést kapott.

„Elmagyaráznátok nekik, hogy teljesen elfordítottam a kormányt? Ő viszont mozgott fékezéskor, ez volt a probléma, mert ezt nem szabad” – természetesen az ellenfél is kommentálta az esetet és mondani sem kell, más véleményen volt. Rosberg úgy érzi, előzésével nem vétett a szabályok ellen, sőt a bíráknak inkább a rivális manőverét kellett volna vizsgálat alá vonniuk.

„Ricciardo nagyon keményen nyomja, szóval 19 közepét kellene autóznod. Nico ez nagyon fontos!” – így hajtott a Mercedes Rosberget, miután megkapták a szóban forgó büntetést, hogy annak letöltése után megtarthassa pozícióját. A német tempója azonban elmaradt a várttól…

„Box, Sebastian! Box” – „Negatív, negatív. Még megyek pár kört, hiszen az abroncsok rendben vannak” – akárcsak Bakuban, Vettel hazai versenyén is „ellentmondott” csapatának az utolsó kiállás előtt.

„Mellesleg, ki elé akarunk vágni?” – „Verstappen…” – a négyszeres világbajnok egyébként sem értette a csapat által kitalált taktikát, a Red Bull hollandja ugyanis nagyon messze volt tőle…

„Rendben, maradj kinn…” – ezt a csatát Vettel nyert, hiszen a Ferrari végül megenyhült és engedett neki.

„Bottas abroncsaiban már 32 kör van” – „Oké, jövök!” – a futam utolsó szakaszában Valtteri Bottasnak egyre nehezebb dolga volt a gumik életben tartásával, Jenson Butonnek pedig nem kellett kétszer mondani, hogy a Williams pilótáját le lehet vadászni.

„Esteban a kedvencem. Imádom a srácot” – „Daniel, mindenkivel ezt teszi. Nem pikkel rád” – Alonso üzenete mellett Ricciardo ironikus panasza kapta a legnagyobb figyelmet a futam után. Az ausztrál elmondta, kedveli Gutiérrezt, viszont ő viselkedik „legrosszabbul”, amikor lekörözésre kerül a sor. Erre utalt egyébként a versenymérnök is a pilótának címzett válaszában.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához