Európa Nagydíj: a dobogósok mondták

írta: M4Sport
2016. június 19. 17:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

Izgalmasnak nem volt nevezhető az első bakui nagydíj, de az első három helyezett aligha bánta. Nico Rosberg először nyert egy telejesen új versenypályán, ráadásul növelni tudta bajnoki előnyét. Sebastian Vettel sorozatban másodszor pezsgőzhetett. Sergio Pérez pedig Monaco után újabb utcai pályán ért el nagy eredményt. A dobogósok nyilatkozatai!

Nico Rosberg (Mercedes) – 1. hely

„Hihetetlen nap, hihetetlen hétvége volt! Köszönöm Bakunak, hogy ilyen kedvesen fogadott bennünket, a pálya pedig, amit építettek nagyszerű. Most csak ezt a futamgyőzelmet akarom kiélvezni. Eljöttünk Bakuba, és nyerni akartunk – sikerült megcsinálni és most örömmámorban úszom. A bajnoksággal nem foglalkozom most. Lemegyek és megünnepeljük ezt a sikert!”

Sebastian Vettel (Ferrari) – 2. hely

„Nem is tudtam, hogy mire számítsak. A pálya kiváló volt. Nagy megtiszteltetés volt rajta versenyezni, és nagyon szép volt a fogadtatás. Nagyon jól fel kell szerelkeznie az embernek, elég gyorsak a kanyarok, és nagyon közel van minden fal. Ma jó munkát végeztünk. Tegnap este kiderült, hogy kezd életre kelni az autó. Pénteken egy kicsit botladoztunk. Ez most már zsinórban a második dobogós helyezésünk, Kanada után ismét itt vagyunk. Sok pontot szereztünk – annak ellenére, hogy kicsit más volt ez a hétvége, mint a múlt hét. A kocsi tempója jó, és fejlődünk. Élveztem a lassabb és a gyorsabb részek váltakozását, a lassúakban különösen agresszíven kellett támadni a rázókövet. Nagyon könnyű hibázni, ennek ellenére biztosan sokan veszítettek sok pénzt azzal, hogy nem jött be a biztonsági autó. Én is elvesztettem a fogadást.”

Sergio Pérez (Force India) – 3. hely

„Amikor tegnap hibáztam a harmadik szabadedzésen, úgy éreztem, elszalasztottunk egy nagyon jó lehetőséget. Mérges voltam magamra. De a srácok remek munkát végeztek, összerakták az autót a kvalifikációra, ott pedig remek teljesítményt nyújtottunk, ma azonban csak a hetedik helyről indulhattunk, szóval át kellett jönnöm a mezőnyön. Nagyon jó volt a rajtom: a verseny elején (Felipe) Massát és (Danyiil) Kvjatot is megelőztem. Később Kimivel (Räikkönen) is harcoltam, mégpedig a futam végéig. Tudtam, hogy öt másodperces büntetést kap, de azért jó érzés volt megelőzni. Tisztában voltam vele, hogy mindenképp meglett volna a dobogó, de amikor biztonságosan végrehajthattam a manővert, akkor előztem is. Így sokkal jobb volt!”

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Lewisthebest
#2 Lewisthebest 2016. június 19. 18:44  
zenon:
Semmi értelme ezeknek a dobgós interjúknak. "Milyen nagyszerű verseny volt", "Milyen nagyszerű a közönség", "Milyen nagyszerű a pálya", "Milyen remek munkát végzett a csapat". Ez a futam nem volt több egy több millió dolláros turisztikai videónál.

Na ja, de hát ez van amíg minden nem PR szövegre az a reakció, hogy "ne sírjál" "mekkora arca van" stb

zenon
#1 zenon 2016. június 19. 17:33  

Semmi értelme ezeknek a dobgós interjúknak. "Milyen nagyszerű verseny volt", "Milyen nagyszerű a közönség", "Milyen nagyszerű a pálya", "Milyen remek munkát végzett a csapat".
Ez a futam nem volt több egy több millió dolláros turisztikai videónál.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához