Ez a bajnoki cím lenne Hamilton legnagyobb sikere

írta: M4Sport
2016. július 09. 10:02
FOTÓ: ©xpbimages.com

Pályafutása legnagyobb eredményének tartaná Lewis Hamilton, ha jelenlegi helyzetéből is megszerezné negyedik világbajnoki címét idén.

Igazi hullámvasút a címvédő éve eddig. A szezon elején műszaki hibák, gyenge rajtok és ütközések hátráltatták, miközben csapattársa, Nico Rosberg sorra nyerte a versenyeket. Már 43 pont is volt a hátránya, aztán Monacóban jött az első, majd Kanadában a második győzelem, és a különbség 9 pontra zsugorodott. Bakuban aztán egy időmérős autótörés és az emlékezetes motorbeállítási gondok vetették őt vissza, majd jött az ausztriai utolsó körös csetepaté Rosberggel.

Hamilton 11 pontos hátrányban várja a silverstone-i rajtot, így papíron akár már hazai versenyén is a bajnoki tabella élére állhat. Elmondása szerint eddigi legnagyobb sikerét érné el, ha végül a maga javára tudná fordítani ezt a bajnokságot. „Minden nap arra gondolok: ha meg akarom nyerni ezt a bajnokságot, nagyon oda kell tennem magam. De ha megcsinálom, az lesz a legjobb érzés, amit valaha is megtapasztaltam” – nyilatkozta a BBC Radiónak

Más kérdés, hogy Hamiltonra az év első felében történt technikai hibái miatt a szezon második felében még büntetések várhatnak. Ő azonban ebből is próbál erőt meríteni. „Ha nem lettek volna gondok, talán más helyzetben lennék. Ez egy embert próbáló év számomra, de inkább két bajnoki siker után jöjjön ilyesmi. Egyre csak nehezebb lesz.”

A háromszoros bajnok egy pillanatig sem kételkedik abban, hogy képes legyőzni Rosberget. „Nyolcéves korom óta hiszem, hogy nyerhetek. Én is csak ember vagyok, de sosem kételkedtem a képességeimben. Vannak hétvégék, amelyeken nem vagyok elég gyors, de külső tényezők is befolyásolhatják az eredményt, ezért mindig arra gondolok, hogy a legjobbat kell nyújtanom. Bizonyos dolgokat nem befolyásolhatok, de azt magam dönthetem el, hogy a lehető legjobb leszek. Ez hajt előre.”

Amennyiben vasárnap elsőként inti le őt a kockás zászló, ő lesz az első brit, aki négyszer ugorhat fel a dobogó tetejére Silverstone-ban. Rajta kívül eddig csak Nigel Mansell tudta négyszer megnyerni a Brit Nagydíjat, de ő egyszer Brands Hatch-ben diadalmaskodott.

Oszd meg!

11 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Polarity
#11 Polarity 2016. július 09. 18:27  
RED " POWER " FORCE:
Bárhonnan is jössz a Formula 1 világában új lapok járnak mindenkinek.. A Világbajnokok mögött ott volt az alázat, és ahhoz hogy így viselkedjenek, rengeteg futam, veszteség, tapasztalat kellett.. Ez az ember aligha tapasztalta meg a formula -1-ben.. Nézd meg Schumachert, Alonsot, meg azt a párat akik az izzadságból, könnyekből , vesztességből, formálódott a jellemük.. Ez az ember még a 2007- es évi kudarcot is visszakapta 2008-ban.. Hol van az még mikor igazán fájnak a dolgok.. RED POWERED !!!!

Hát Alonso aztán igazán egy jellembajnok figura, de Schumacher is hasonló típusú ember... :D :D :D

RED PÓVER! - Ferraris bajnoki címet idén sem nyer!

ARPIKA
#10 ARPIKA 2016. július 09. 15:37  

A PONTOK SZAMITNAK,NEM A MEDIA AGYMOSASA. NA MEG EGY JO CSAPAT,AKIK EGY GOMBNYOMASSAL 1 MP ELONYHOZ JUTNAK,HA SZORUL A SZALLAG. SZERETNEM LATNI PEREZT NICO AUTOJABAN. AZ LENNE IGAZI CSATA.

RED
#9 RED " POWER " FORCE 2016. július 09. 14:04  
MP4/4:
Ilyen alapon James Hunt vagy Nelson Piquet is méltatlan lenne a címre, de lehet, hogy pár Ferrari világbajnoknak is lennének olyan viselt dolgai, amire nem lennének büszkék a rajongóik, de akkor még nem létezett közösségi média, ami minden apróságot az arcunkba tol és felnagyít...

Nekem nem igazán kell a média hogy véleményt formáljak róla. Van egyedi véleményem.
Ahogy nektek is hogy mellé álltok. De azt is kell valakinek..
Piquetnél is dereng az ego, de ha megfigyeled én komplexebben próbálnám látni , mint egy két viseltes ügye.. Azt valóban mindenkinek van, de nem rendszeres jelleggel. Ő középpontban akar lenni.. ő ilyen természet...

f1m12
#8 f1m12 2016. július 09. 13:33  
SANI{Ó:
tényleg ez lenne... csakhogy Toto "van még pár trükkünk" Wolff ott van és eltökélt (a mafFIA val egyetemben aki nem büntetheti érdemben soha), hogy idén egy német VB legyen......és még van sok trükk ott, ahonnan az eddigiek is jöttek ....

Arra azèrt kivancsi vagyok h ha Hamilton iden is megnyrri mi a szart fogsz összeokoskodni! De komolyan....

MP4/4
#7 MP4/4 2016. július 09. 13:29  
RED " POWER " FORCE:
Ahogy idáig telt az idő , és sok siker jutott a számára, EMBERILEG annyira méltatlan a Vb címre. De nem az én tisztem, hogy én döntsek a sorsa felől... Sajnálom hogy ide jutott a Formula 1 ... Álarc és csillogás, de belül.. Vb-re a képességei megvannak, de vannak más dolgok is.. Aki szurkol neki azt attól függetlenül amit mondtam tisztelem, de ez az én véleményem... RED HONOR !!!!

Ilyen alapon James Hunt vagy Nelson Piquet is méltatlan lenne a címre, de lehet, hogy pár Ferrari világbajnoknak is lennének olyan viselt dolgai, amire nem lennének büszkék a rajongóik, de akkor még nem létezett közösségi média, ami minden apróságot az arcunkba tol és felnagyít...

RED
#6 RED " POWER " FORCE 2016. július 09. 13:26  
Paberto:
Viszont F1-es VB cimet nem az alapjan "osztanak" hogy ki milyen a maganeleteben, hanem a versenypalyan valo teljesitmenyt dijazzak vele. Belso, emberi tulajdonsagaira valoszinu sosem fog dijat kapni, de nem is azert harcol. Ez most olyan mintha azt mondanam, hogy Leonardo DiCaprio nagyon jo szinesz, de autoversenyzoi kepessegei alapjan méltatlan az Oscar díjra. Semmi értelme, ugy ahogy a Hamiltonos parhuzamoknak sem. Igen, Hamilton feka. Sajnos ennek megfelelo mennyisegu esszel is van megaldva, bar a feketek kozott o meg okos is. Rap, arany lanc, fullcap, menozes, penz, celebkedés. De elhiheted, nem ezek miatt szurkolunk neki. 2007-ben az elso rajtja Ausztraliaban álom volt. A futam utan a dobogon o volt az egyetlen akin latszott hogy ember, mutatott erzelmeket, gratulalt a tobbieknek, probalt komunikálni Alonsoval és Raikkonennel, de nem lehetett, ok mar addigra az F1-ben elvart PR robotokka voltak atalakulva. Par futam alatt Hamilton is beallt a sorba. A másik pedig amit a pályán muvelt. Akkoriban a tovabb kint maradasos, boxban elozos, benzinmennyiseggel taktikazos korszak volt. Csak Hamiltont ez nem erdekelte, o akkor is harcolt a palyan is. Elso eveben par pilota elkezdett panaszkodni, mert szerintuk tul agressziv volt. Viszont inkább ébresztot fujt a tobbi "autoversenyzonek", es emlekeztette oket arra, hogy a palyan is lehet elozni, nem csak a boxban. Ekkor kezdett nekem szimpatikussá valni, mert ujra volt autoverseny a palyan is. Raadasul ekkor meg nem is neki szurkoltam, es a VB harcban ellensegnek szamitott, mégis sikerult elernie, hogy 2 ev alatt atpartoljak hozzá. Mi, a szurkoloi sem szeretjuk amit a palyan kivul kepvisel, de nem is o a peldakepunk, csak a kedvenc F1-es versenyzonk. u.i.: nem ertettem felre amit irtal, tisztelettudoan fogalmaztad meg a nemtetszesedet, ez csak az en velemenyem, illetve okom amiert neki szurkolok.

Bárhonnan is jössz a Formula 1 világában új lapok járnak mindenkinek..
A Világbajnokok mögött ott volt az alázat, és ahhoz hogy így viselkedjenek, rengeteg futam, veszteség, tapasztalat kellett..
Ez az ember aligha tapasztalta meg a formula -1-ben..
Nézd meg Schumachert, Alonsot, meg azt a párat akik az izzadságból, könnyekből , vesztességből, formálódott a jellemük..
Ez az ember még a 2007- es évi kudarcot is visszakapta 2008-ban..
Hol van az még mikor igazán fájnak a dolgok..

RED POWERED !!!!

Paberto
#5 Paberto 2016. július 09. 13:06  
RED " POWER " FORCE:
Ahogy idáig telt az idő , és sok siker jutott a számára, EMBERILEG annyira méltatlan a Vb címre. De nem az én tisztem, hogy én döntsek a sorsa felől... Sajnálom hogy ide jutott a Formula 1 ... Álarc és csillogás, de belül.. Vb-re a képességei megvannak, de vannak más dolgok is.. Aki szurkol neki azt attól függetlenül amit mondtam tisztelem, de ez az én véleményem... RED HONOR !!!!

Viszont F1-es VB cimet nem az alapjan "osztanak" hogy ki milyen a maganeleteben, hanem a versenypalyan valo teljesitmenyt dijazzak vele.
Belso, emberi tulajdonsagaira valoszinu sosem fog dijat kapni, de nem is azert harcol.

Ez most olyan mintha azt mondanam, hogy Leonardo DiCaprio nagyon jo szinesz, de autoversenyzoi kepessegei alapjan méltatlan az Oscar díjra.

Semmi értelme, ugy ahogy a Hamiltonos parhuzamoknak sem.

Igen, Hamilton feka. Sajnos ennek megfelelo mennyisegu esszel is van megaldva, bar a feketek kozott o meg okos is. Rap, arany lanc, fullcap, menozes, penz, celebkedés. De elhiheted, nem ezek miatt szurkolunk neki.

2007-ben az elso rajtja Ausztraliaban álom volt. A futam utan a dobogon o volt az egyetlen akin latszott hogy ember, mutatott erzelmeket, gratulalt a tobbieknek, probalt komunikálni Alonsoval és Raikkonennel, de nem lehetett, ok mar addigra az F1-ben elvart PR robotokka voltak atalakulva. Par futam alatt Hamilton is beallt a sorba.

A másik pedig amit a pályán muvelt. Akkoriban a tovabb kint maradasos, boxban elozos, benzinmennyiseggel taktikazos korszak volt. Csak Hamiltont ez nem erdekelte, o akkor is harcolt a palyan is. Elso eveben par pilota elkezdett panaszkodni, mert szerintuk tul agressziv volt. Viszont inkább ébresztot fujt a tobbi "autoversenyzonek", es emlekeztette oket arra, hogy a palyan is lehet elozni, nem csak a boxban. Ekkor kezdett nekem szimpatikussá valni, mert ujra volt autoverseny a palyan is. Raadasul ekkor meg nem is neki szurkoltam, es a VB harcban ellensegnek szamitott, mégis sikerult elernie, hogy 2 ev alatt atpartoljak hozzá.

Mi, a szurkoloi sem szeretjuk amit a palyan kivul kepvisel, de nem is o a peldakepunk, csak a kedvenc F1-es versenyzonk.

u.i.: nem ertettem felre amit irtal, tisztelettudoan fogalmaztad meg a nemtetszesedet, ez csak az en velemenyem, illetve okom amiert neki szurkolok.

kimi-sebfan
#4 kimi-sebfan 2016. július 09. 12:42  
SANI{Ó:
tényleg ez lenne... csakhogy Toto "van még pár trükkünk" Wolff ott van és eltökélt (a mafFIA val egyetemben aki nem büntetheti érdemben soha), hogy idén egy német VB legyen......és még van sok trükk ott, ahonnan az eddigiek is jöttek ....

Ha német VB-t akarnának,akkor elég lett volna az is,hogy le se szerződtetik Hamiltont!

SANI{Ó
#3 SANI{Ó 2016. július 09. 12:28  

tényleg ez lenne...
csakhogy Toto "van még pár trükkünk" Wolff ott van és eltökélt (a mafFIA val egyetemben aki nem büntetheti érdemben soha), hogy idén egy német VB legyen......és még van sok trükk ott, ahonnan az eddigiek is jöttek ....

RED
#2 RED " POWER " FORCE 2016. július 09. 11:15  

Ahogy idáig telt az idő , és sok siker jutott a számára, EMBERILEG annyira méltatlan a Vb címre. De nem az én tisztem, hogy én döntsek a sorsa felől...
Sajnálom hogy ide jutott a Formula 1 ... Álarc és csillogás, de belül..
Vb-re a képességei megvannak, de vannak más dolgok is..
Aki szurkol neki azt attól függetlenül amit mondtam tisztelem, de ez az én véleményem...

RED HONOR !!!!

Utoljára módosítva: 2016. július 09. 11:17

kimi-sebfan
#1 kimi-sebfan 2016. július 09. 10:30  

Valóban!Vajon le tudja e győzni megint az egyetlen ellenfelét?Nagy dilemma lehet!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

02016.10.26. 11:33

Így segíti a NASA módszere Hamiltont és a Mercedest

Csúcsformában bármilyen időzónában

32016.10.26. 10:47

Massa: Alonso jóban lehet a bírákkal…

"Nem értem, miért nem adtak neki büntetést"

32016.10.26. 09:46

Közel a Dennis-korszak vége a McLarennél – Whitmarsh is az utódjelöltek között?

Egyre erősebb a távozásáról szóló pletyka