„Ez a díj a veszteseké” – felállva ünnepelték Laudát

írta: M4Sport
2016. április 19. 08:37
FOTÓ: ©Laureus/Faceboook

Bár csapata, a Mercedes ezúttal elsőség nélkül maradt, Niki Lauda így is rangos elismerést kapott a hétfő esti berlini Laureus-gálán.

Egy győzelem a halállal szemben, 171 nagydíjrajt, 25 győzelem, 54 dobogós helyezés, 24 pole pozíció, három világbajnoki cím. No meg további két egyéni és két konstruktőri elsőség a Mercedes-csapat résztulajdonosaként és tanácsadójaként. És most már egy, a sport Oscar-díjaként is emlegetett Laureus-díj is, a páratlan pályafutás elismeréseként. Niki Laudát fölállva tapsolta a berlini Laureus-gála közönsége hétfő este, miután a színpadra szólították, hogy vegye át az életműdíját jelképező szobrocskát.

Bajnoka, Lewis Hamilton fogadta őt a színpadon, aki az ő közbenjárásával került a Mercedeshez, lett a sikercsapat oszlopos tagja, s az ő tanácsai által terelgetve fejlődött azzá, aki ma: háromszoros bajnokká. „Mindenekelőtt köszönöm, hogy megkaptam ezt a díjat, nagyon fontos számomra. Szeretném elmondani, hogy sok embert láttam itt nyerni és veszíteni is – és én ezt a díjat a veszteseknek ajánlom. Mégpedig azért, mert saját tapasztalatból tudom, hogy nyerni egy dolog, de a vereségekből mindig többet tanul az ember a jövőre nézve. Aki veszít, az tehát csak erősebbé válik” – kezdte beszédét a legenda, akinek szavait tiszteletteljes taps követte.

„A világ sajnos nem jó irányba halad. Részletezni ezt most nem kívánom. De a sportnak a jövő generációja számára nagykövetté kell válnia, hogy újra közelebb hozzon minket egymáshoz. Számomra ez rendkívül fontos. És végül, de nem utolsó sorban: Birgit, köszönöm, hogy kitartasz mellettem! Tudom, hogy nehéz eset vagyok, hálás köszönet” – szólította meg az asztaluknál mosolygó második feleségét.

A díjátadón egyébként az esemény támogatójaként is működő Mercedes két versenyzője, Lewis Hamilton és Nico Rosberg mellett Dieter Zetsche, a Daimer-Benz elnöke, valamint az F1-es istálló csapatvezetője, Toto Wolff is jelen volt. Bár a jelöltek között a brackley-i csapat és a címvédő Hamilton is ott volt, végül egyikük sem nyert a kategóriájában. A csapatoknál az új-zélandi rögbiválogatott, míg a férfi egyéni sportolóknál a teniszező Novak Đoković kapott szobrocskát – utóbbinak Nico Rosberg adta át az elismerést.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

562016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta