„Ez a fiú pszichiátriára való” – a bajnok nem kímélte Verstappent…

írta: M4Sport
2016. augusztus 28. 19:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem kímélte Niki Lauda Max Verstappent a Belga Nagydíjon bemutatott (túl) agresszív vezetési stílusa miatt. Pszichiátriai esetnek nevezte a hibáját belátni képtelen hollandot, akit azonnal visszaküldene az iskolapadba. Toto Wolff attól tart, egyszer csúnya baleset lesz a vége…

Bár csak a 11. helyen ért célba, Max Verstappen így is elérte, hogy mindenki vele foglalkozzon. Dobogós esélyei rossz rajtjának és a Ferrarikkal való ütközésének köszönhetően hamar elszálltak – aztán viszont tett arról, hogy rá irányuljon a figyelem. Több ellenfelével szemben is kemény, megkérdőjelezhető manővereket mutatott be, Kimi Räikkönent hasonló módon kényszerítette le a pályáról, mint legutóbb Hockenheimben Nico Rosberg őt – de ezúttal nemcsak a büntetés, még a vizsgálat is elmaradt.

Akárcsak a finnel történt legutóbbi, hungaroringi esete után. A háromszoros világbajnok Niki Lauda nem is érti, miért. „Teljes őrültség! Vissza kéne térnie az iskolapadba! Így nem lehet versenyezni a Forma–1-ben. Vettel is hibás volt, de ő hozta össze a Ferrarikat. Oda nem lehetett volna bemenni” – bírálta például a holland első kanyaros megmozdulását.

Súlyosabb esetnek azonban a Räikkönen elleni védekezései számítottak. „Ez a fajta agresszív versenyzés nem működik. Ez a fiú mértéktelenül tehetséges – egy évszázados tehetség! Viszont be kell kapcsolnia az agyát is, és nem szabad veszélybe sodornia másokat. Meg kellett volna büntetni, vagy egyszer az összes versenyzőnek el kellene beszélgetnie vele. Én egyszer a sarokba szorítanám, és azt mondanám: »Ha így folytatod, akkor legközelebb mi is játszhatunk agresszíven.«

Tény, pár évtizeddel ezelőtt vélhetően hasonló módon rendezték volna le a történteket. Räikkönen azonban a maga visszafogott stílusában kritizált csupán a leintést követően. Ez a bírálat pedig már legutóbb sem igen hatotta meg Verstappent, aki ezúttal is arra hivatkozott, amire a Hungaroringen: az FIA mindent szabályosnak talált.

„Ez a fiú pszichiátriára való!” – folytatta Lauda. „Egyáltalán nem tudja beismerni, ha valamit rosszul csinált. Fogok beszélni az apjával. Egyszerűen túllőtt a célon. És erre egyáltalán nincs szükség. Az ilyen hibákkal nem nyer futamot az ember. Túl agresszív a többi versenyzővel, és saját butaságának az áldozata, mert ilyen módon nem juthat előrébb.”

„A versenyzők reagálni fognak erre. A következő megbeszélésen azt fogják mondani: »Fiatal barátom, ha legközelebb is versenyezni akarsz… nos, akkor mi is tudjuk ugyanezt!« És akkor nehéz lesz. Emiatt is kellene egyszerűen csak elgondolkodnia.”

Max Verstappan, Kimi Räikkönen

„Attól tartok, hogy egy nap keményen a falba fog csapódni”

Toto Wolff nem fogalmazott annyira keményen, mint honfitársa. Attól azonban ő is tart, hogy Verstappen stílusa egy nap komoly balesetet idéz elő. „Támadás teljes erőből! Üdítően hat rám, ő egy fiatal fiú, akit nagyon kedvelek. Mindenféle félelem és tisztelet nélkül érkezett ide. Kiteszi a könyökét, ha kell. És ezzel a legnagyobbakra emlékeztet. Nagyban hasonlít Lewisra és Ayrton Sennára” – vélekedett a Mercedes sportigazgatója.

„Az is látható, hogy egyes társai máris kétszer meggondolják, hogy megpróbálják-e megelőzni őt. Eddig minden, amit a pályán csinált, jónak bizonyult. Az FIA nem büntette meg őt, tehát az egyetlen dolog, amit ő tett, az volt, hogy nehézzé tette a versenyzői megbeszéléseket. Talán legközelebb még szorultabb helyzetbe fog kerülni a megbeszélésen. Én egyedül attól tartok, hogy egy nap keményen a falba fog csapódni. Üdítőnek találom őt, de egyben veszélyesnek is.”

Christian Horner természetesen védelmébe vette versenyzőjét – jóllehet, a futam megszakításakor folytatott párbeszédük során látszott, ő sem teljesen értett egyet vele, amikor Räikkönent hibáztatta ütközésükért. „Nehéz dolga volt az első kanyarban összeszedett sérülés miatt. Megrongálódott a padlólemeze, a szárnya, de még az első fordítólemezek is. Ez másfél másodpercébe került körönként, ami nagyban tönkretette a versenyét. Nagyon balszerencsés volt, hogy ez történt az első kanyarban. A versenyzők megpróbálják, ha a belső ívet látják. A gond az volt, hogy beszorították. Három autó nem férhet el egyazon helyen” – nyilatkozta.

A későbbi esetek kapcsán pedig hozzátette: „Max a határon táncolt ma. A bírák egyetértettek, nem kell ehhez más kommentár. A Kimivel való párharcát nagy figyelem övezte, de valójában egész hétvégén jól vezetett. Minden fiatal versenyző ambiciózus és ilyen harcias beállítottságú.”

Max Verstappen, Kimi Räikkönen

„Amit mostanában csinált, az botrányos”

Lauda szerint azonban sem ez, sem a „hazai” verseny nem lehet mentség az egyszeres futamgyőztes számára. „Ez már túl sok. Bármikor megmutathatja, hogy milyen kemény legény. Mindenféle csatába bocsátkozhat. Ez rendben is van. De amit a legutóbbi versenyeken mutatott, az botrányos! Előbb-utóbb azt kell mondania, hogy nem vált irányt, inkább sportszerűbb lesz. Elég hamar rá kell ébrednie erre, máskülönben a többi versenyző lehurrogja őt. Aztán ugyanígy csinálják majd ők is, és elég hülyének fog tűnni.”

Fölvetették, talán csak túlzottan bizonyítani akart népes szurkolótábora előtt. „És csak mert sok holland van itt, máris elszáll az agya?” – kérdezett vissza Lauda. „Ez nem fordulhat elő. A versenyzőnek mindig használnia kell az eszét, akár vannak itt hollandok, akár nincsenek. Meg kell találni a sportszerűség határát, és ő már nem sportszerű. Mindig ezek az irányváltások. Nem így kell autóversenyezni. Egyszer majd a többi versenyző is elmagyarázza ezt neki, ebben biztos vagyok.”

Oszd meg!

48 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#48 f1m12 2016. augusztus 29. 21:08  
guide:
Vettel leugatná Verstappen fejét, meg reklamálna Hornernél,Markónál.Kimi túl jámbor szerintem.

pedig azt nyilatkozta, hogy elbeszélget Maxal, de nem most, mert most mindenki feszült a verseny után, és ő különben sem híve a büntetésnek. ez jutott biztos Max fülébe, mert olyan arogánsan nyilatkozta, h felőle jöhet és beszélhet vele Vettel, a versenyét tönkretették.
ettől függetlenül persze biztos elmondja márkónak a meglátásait.
külön vicces, h telesírja a gyerek a sajtót, nem is érti, mi történt, de Kimit nevezi meg vétkesnek, és hogy rinyál a rádióba......

guide
#47 guide 2016. augusztus 29. 19:47  
f1m12:
na ha Vettellel csinálta volna, amit Kimivel folyamatosan, kivívná örökre szóló ellenszenvét

Vettel leugatná Verstappen fejét, meg reklamálna Hornernél,Markónál.Kimi túl jámbor szerintem.

f1m12
#46 f1m12 2016. augusztus 29. 19:23  
bando011:
te egy fasz vagy mi van ha veled csinálnák és te mennél a falba hahahahahah

na ha Vettellel csinálta volna, amit Kimivel folyamatosan, kivívná örökre szóló ellenszenvét

bando011
#45 bando011 2016. augusztus 29. 13:32  
SANI{Ó:
jól csinálja, kár hogy kilökték az elején, csak így tovább...az öregek mennek nyugdíjba nemsokára

te egy fasz vagy mi van ha veled csinálnák és te mennél a falba hahahahahah

bando011
#44 bando011 2016. augusztus 29. 13:07  

Ez a fiú pszichiátriára való!” – folytatta Lauda. „Egyáltalán nem tudja beismerni, ha valamit rosszul csinált. Fogok beszélni az apjával. Egyszerűen túllőtt a célon. És erre egyáltalán nincs szükség. Az ilyen hibákkal nem nyer futamot az ember. Túl agresszív a többi versenyzővel, és saját butaságának az áldozata, mert ilyen módon nem juthat előrébb.”ENNYI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Amugy elmondanám ez mind a következetlen biráskodás miatt van a kis taknyost ne hogy már meg büntessük mert akkor itt fog rinyálni és ez a videó is mutassa ő honnan csapódott oda? http://www.forma1-live.hu/f1-hirek-ujdonsagok-bulvar/verstappen-beszoltvideoval jha és még ő szól be............................hahahahahahahahahahaha :-D :-D :-D hmmm és még csak annyit egy ilyenért mit kapot Sennától Schummacher, vagy Schummachertől Takuma Sato. és még sorolhatnám szerintem ezt a taknyost fel is pofozta volna már....................és sajnos az ilyenek bajnokok nagyon hiányoznak innen

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 29. 13:20

G0007
#43 G0007 2016. augusztus 29. 11:31  
Denis Hunter:
pont szabalytalan volt es arrol beszelunk, hogy miert NEM buntettek

szerintem nem történt semmi szabálytalan csak kemény volt. rajtnál vettel okozta a galibát amiért belement a csapattársába az meg verstappenbe. az egyenesben a szabályoknak megfelelően védekezett egy irányváltással, úgy hogy kimi végig mögötte volt. lehet para volt, de szabályos. a jobb balos kanyarban voltak érdekes dolgai mert ott nem hagyott elég helyet egyik ellenfelének sem , de nem is azért fizetik. emellett, úgy döntöttek büntetést nem ért a dolog . egyszerűen kiminek nem kellett volna visszaengednie maga elé , úgy ahogy perez sem tette, azt mehet mindenki a dolgára.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 29. 11:32

Raikkönen
#42 Raikkönen 2016. augusztus 29. 10:53  
Denis Hunter:
Azert eleg szeles az a kanyar, Vettelnek kellett volna siman kulsobb iven kanyarodni es akkor nincs gond. Te is Raikkonen szurkolokent nem azt hibaztatod, aki belement? Verstappen mogott is ugyanolyan iven kanyarodott valaki (asszam egy FI) ez is jol lathato a kulso kameras felvetelbol. Kesobbi esetekben en is hibasnak talalom Verstappent, de az elso kanyar nem az o hibaja. Raikkonen siman elfordul mellette, ha Vettel nem tolja be.

Az szerintem is egyértelmű, hogy az első kanyar Vettel hibája volt, mert semmi indoka nem volt arra, hogy így ráforduljon Kimire. Viszont szerintem Max is túl optimista volt, mert látta, hogy mellette már Seb és Kimi csatáznak, erre Ő is még megpróbálta betenni oda az autóját.
A későbbi Max megmozdulások viszont egyértelműek, és megmondom őszintén én nem értem, hogy miért nem kapott büntetést.

frontember
#41 frontember 2016. augusztus 29. 10:44  

Az ilyen helyzetek domborítják ki igazán a versenybíróság totális alkalmatlanságát. Kulcsfontosságú, győzelemért folyó meccsek esetében tökéletesen inkonzisztens, esetleges és nevetséges a bíráskodás. Így képtelenség hitelesen hivatkozni arra, hogy valami szabályos volt, ezért rendben is volt.

Verstappen rajtja eszetlen volt, minden mindegy alapon behajította a kocsit a rövidre, aztán a rázókövön bukdácsolva valahogy elfordult. Kimit tehetetlenül összenyomták két oldalról, róla nincs is mit beszélni sajnos azon kívül, hogy Rosberg mögött ő kapta el legjobban a rajtot, és optimálisan is helyezkedett. Ami történt, arra nem számíthatott.

Verstappen meg eleve felkúrta az agyát az elrontott rajton. Aztán az eszetlenül kockázatos rajt miatt visszaesett hazai közönség előtt, gondolom őrjöngött a kocsiban, majd meglátta Kimit maga mögött, amint épp simán előzni készül őt, és akkor lement a függöny. A manővere ismét eszetlen volt, bosszúból történt a saját elmondása alapján, sportszerűtlen és kurva veszélyes is volt. Emellett persze lehet, hogy vasárnap épp szabályos is.

Senna, Schumi, Vettel, Hamilton, Alonso mind hasonlóak voltak fiatalon, sőt.. Mindegyiknek voltak őrült dolgai, lista elején a két csávó meg a stílus nagyjai, hogy úgy mondjam :) Verstappennek most már csak arra kell figyelni, hogy a többiek elég komoly eredményekkel igazolták belépőjüket 2-4 éven belül. Nem kétlem, hogy ebből a gyerekből komoly bajnok lesz, de ha az eszetlenségének nem szab határt, még el is cseszheti az egészet. Nagyon is könnyen.

Denis Hunter
#40 Denis Hunter 2016. augusztus 29. 10:44  
G0007:
ha szabálytalan akkor mért nem büntetik? ha szabályos volt akkor meg miről beszélünk?

pont szabalytalan volt es arrol beszelunk, hogy miert NEM buntettek

Lewisthebest
#39 Lewisthebest 2016. augusztus 29. 10:43  
Raikkönen:
Persze, be tudta volna venni ha se Raikkönen, se Vettel nincs előtte.De ott voltak, és azt azért sejthette, hogy 3an nem fognak elfordulni egymás mellett.

Simán bevette így is csak Vettel rálökte Raikkonent. Azzal semmi baj nem volt amit az 1-es kanyarba csinált, az egy szerencsétlen versenybaleset volt. Azzal volt probléma amit utána tett. A mai média és internet mellett nem egy okos taktika bosszút állni mert szétszedik, ez már nem a 90-es évek. Illetve egy versenybalesetért nincs is értelme ilyet tenni. Lesz még ő is a másik oldalon és akkor meg azt fogja majd hülyének nézni aki a belső íven volt.

Denis Hunter
#38 Denis Hunter 2016. augusztus 29. 10:42  
Raikkönen:
Persze, be tudta volna venni ha se Raikkönen, se Vettel nincs előtte.De ott voltak, és azt azért sejthette, hogy 3an nem fognak elfordulni egymás mellett.

Azert eleg szeles az a kanyar, Vettelnek kellett volna siman kulsobb iven kanyarodni es akkor nincs gond. Te is Raikkonen szurkolokent nem azt hibaztatod, aki belement? Verstappen mogott is ugyanolyan iven kanyarodott valaki (asszam egy FI) ez is jol lathato a kulso kameras felvetelbol. Kesobbi esetekben en is hibasnak talalom Verstappent, de az elso kanyar nem az o hibaja. Raikkonen siman elfordul mellette, ha Vettel nem tolja be.

Formulafan
#37 Formulafan 2016. augusztus 29. 10:42  
SANI{Ó:
semmilyen szabályt nem szegett: azt nem írja elő a szabálykönyv, hogy az egyszeri irányváltást mikor kell megtennie, nagyon okosan akkor teszi meg mikor reagálni kell a mögötte jövőre. ja hogy az öregek erre már nem képesek? mert nincs már ehhez kellő reflexük....nyugdíj....

Verstappent épp Raikkonen reflexei mentették meg többször is, hogy ne végezze a gumifalban.
Verstappen szinte mindenkinek nekiment, aki csak a közelében volt. Perezt ugyanúgy kiszorította az egyenes végén mint Kimit, még neki is ütközött, de Perez kiszélesítette a kanyart is ment tovább. Raikkonennek Perezhez hasonlóan nem kellett volna visszaadnia a pozíciót.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 29. 10:42

Raikkönen
#36 Raikkönen 2016. augusztus 29. 10:37  
Thibczy:
De be tudta volna venni. Az már más kérdés, hogy Vettel farok volt.

Persze, be tudta volna venni ha se Raikkönen, se Vettel nincs előtte.De ott voltak, és azt azért sejthette, hogy 3an nem fognak elfordulni egymás mellett.

McLarenHonda
#35 McLarenHonda 2016. augusztus 29. 10:36  
Raikkönen:
https://www.youtube.com/watch?v=uRXET1lrZak Röhej, hogy ezért nem büntették a taknyost, egyértelműen berántotta az autóját Kimi elé, amikor az már kb. a hátsó szárnyán volt. Egy ilyenért egyébként versenyzők között nem ritka a kiközösítés, ha ezt többször el fogja Max játszani, senki nem fog vele fair módon versenyezni.

Nekem ez nem ilyen egyértelmű. Jó lenne egy Ves belső is, mert innen úgy néz ki, lassan, de folyamatosan tart jobb oldalra, Kimi meg szerintem későn döntötte el, hogy jobbról akar előzni, és már túl közel volt.

Thibczy
#34 Thibczy 2016. augusztus 29. 10:17  
Raikkönen:
" A gond az volt, hogy beszorították. Három autó nem férhet el egyazon helyen" Beszorították mi? http://gp-live.hu/f1-hirek/egyszerre-negy-kameraallasbol-a-vettel-raikkonen-verstappen-baleset-spa-bol/ Nekem sokkal inkább úgy tűnik, hogy elrontotta a rajtot, 3an állva hagyták és ezért elszállt az agya...100as táblától próbált bevetődni Kimi mellé, de abban a kanyarban egyértelmű volt, hogy ütközés lesz, mert ennyire szűken nem tudod bevenni.Pláne úgy, hogy előtted is megy a csata.

De be tudta volna venni. Az már más kérdés, hogy Vettel farok volt.

Thibczy
#33 Thibczy 2016. augusztus 29. 09:57  
Formulafan:
Verstappen teljes mértékben kiérdemelte a mai eredményét: NULLA PONT! Viszont jövő héten "idegenben" lesz, Olaszországban. Ott ugyanezt művelni, és szánalmasan kicsinyes bosszút állva életveszélyes manőverekkel leszorítani a Ferrarikat a pályáról felérne egy öngyilkossággal.

Vettel idei teljesítményét, az autó versenyképességét, és a remek stretégákat elnézve kb. az lenne a csoda, ha legalább otthon nem bőgnének le saját maguktól.

Raikkönen
#32 Raikkönen 2016. augusztus 29. 09:45  

" A gond az volt, hogy beszorították. Három autó nem férhet el egyazon helyen"

Beszorították mi?
http://gp-live.hu/f1-hirek/egyszerre-negy-kameraallasbol-a-vettel-raikkonen-verstappen-baleset-spa-bol/
Nekem sokkal inkább úgy tűnik, hogy elrontotta a rajtot, 3an állva hagyták és ezért elszállt az agya...100as táblától próbált bevetődni Kimi mellé, de abban a kanyarban egyértelmű volt, hogy ütközés lesz, mert ennyire szűken nem tudod bevenni.Pláne úgy, hogy előtted is megy a csata.

G0007
#31 G0007 2016. augusztus 29. 09:20  

ha szabálytalan akkor mért nem büntetik? ha szabályos volt akkor meg miről beszélünk?

Raikkönen
#30 Raikkönen 2016. augusztus 29. 09:09  
SANI{Ó:
semmilyen szabályt nem szegett: azt nem írja elő a szabálykönyv, hogy az egyszeri irányváltást mikor kell megtennie, nagyon okosan akkor teszi meg mikor reagálni kell a mögötte jövőre. ja hogy az öregek erre már nem képesek? mert nincs már ehhez kellő reflexük....nyugdíj....

https://www.youtube.com/watch?v=uRXET1lrZak

Röhej, hogy ezért nem büntették a taknyost, egyértelműen berántotta az autóját Kimi elé, amikor az már kb. a hátsó szárnyán volt.
Egy ilyenért egyébként versenyzők között nem ritka a kiközösítés, ha ezt többször el fogja Max játszani, senki nem fog vele fair módon versenyezni.

Balrog
#29 Balrog 2016. augusztus 29. 09:02  
SANI{Ó:
semmilyen szabályt nem szegett: azt nem írja elő a szabálykönyv, hogy az egyszeri irányváltást mikor kell megtennie, nagyon okosan akkor teszi meg mikor reagálni kell a mögötte jövőre. ja hogy az öregek erre már nem képesek? mert nincs már ehhez kellő reflexük....nyugdíj....

ez egyébként nem teljesen igaz, mert ugyanakkor a szabály világosan kimondja, hogy minden olyan manőver, amely váratlan és az ellenfél akadályozására irányul, tiltott. és mikor Kimi elé berántotta a Kemmelben, az a blokkolás mintapéldája volt. Nekem alapvetően semmi bajom Verstappen versenyzésével, megint nem lehetne semmin drámázni, ha ő nem lett volna :D De azért a megmozdulásért én a bírák helyében megbüntettem volna. mert az már azért túlzás volt

vacsad
#28 vacsad 2016. augusztus 29. 08:41  

Pontosan ugyanazt csinálja, amit Senna annak idején. Ha meg akarsz előzni, a pálya mellett kötsz ki, jó kis megfélemlítés. Nem mintha egyetértenék a módszerrel, de ő ezért a mai napig az F1 jóistene, Max meg pszichopata :)

viktor1994
#27 viktor1994 2016. augusztus 29. 08:36  
SANI{Ó:
semmilyen szabályt nem szegett: azt nem írja elő a szabálykönyv, hogy az egyszeri irányváltást mikor kell megtennie, nagyon okosan akkor teszi meg mikor reagálni kell a mögötte jövőre. ja hogy az öregek erre már nem képesek? mert nincs már ehhez kellő reflexük....nyugdíj....

Hát, hogyha Räikkönen-nek már nem lennének ehhez kellő rexlexei, akkor könnyen lehet, hogy mind a ketten a falban végzik tegnap, de minimum kiesnek

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 29. 08:38

SANI{Ó
#26 SANI{Ó 2016. augusztus 29. 07:44  
Formulafan:
Verstappen teljes mértékben kiérdemelte a mai eredményét: NULLA PONT! Viszont jövő héten "idegenben" lesz, Olaszországban. Ott ugyanezt művelni, és szánalmasan kicsinyes bosszút állva életveszélyes manőverekkel leszorítani a Ferrarikat a pályáról felérne egy öngyilkossággal.

semmilyen szabályt nem szegett: azt nem írja elő a szabálykönyv, hogy az egyszeri irányváltást mikor kell megtennie, nagyon okosan akkor teszi meg mikor reagálni kell a mögötte jövőre.
ja hogy az öregek erre már nem képesek? mert nincs már ehhez kellő reflexük....nyugdíj....

SANI{Ó
#25 SANI{Ó 2016. augusztus 29. 07:40  
kimar:
Visszanéztem az 1. kanyaros incidenst és az a furcsa, hogy Kimi jobb helyzetbe volt Rosbihoz képest a bevetődéshez, mint Max Kimihez képest. Na most vagy a többiek (ez esetben Rai) túl puhányak, vagy Verstappen túlfeszíti a húrt. Szerintem az utóbbi. De ma mi történt? Aludtak a versenybírák. Csak pár eset, amit büntetni kellett volna, - Véleményes, de a rajtnál valami kijárt volna Vettelnek, de talán versenybaleset. - Hülkenberg a Kemmelbe 2x is irányt változtatott a Alonso ellen. - Vettel 2x is előzött úgy, hogy az Ő Rúzst átvágta - Verstappent meg már 2. a Lö Combba való leterelésnél, helyre tettem volna egy fekete zászlóval, és hőböröghetett volna a "hazai közönség".

Mert te hiszel a két idiótának akik egy 600 méterről kapott tv képen 3 pixelből megmondják (a technikai érzékelők ellenére, LOL), hogy Vettel átlépte határt...gratula!

Formulafan
#24 Formulafan 2016. augusztus 29. 02:12  

Verstappen teljes mértékben kiérdemelte a mai eredményét: NULLA PONT!
Viszont jövő héten "idegenben" lesz, Olaszországban. Ott ugyanezt művelni, és szánalmasan kicsinyes bosszút állva életveszélyes manőverekkel leszorítani a Ferrarikat a pályáról felérne egy öngyilkossággal.

Masters_Of_Hardcore
#23 Masters_Of_Hardcore 2016. augusztus 29. 01:45  
kimar:
Visszanéztem az 1. kanyaros incidenst és az a furcsa, hogy Kimi jobb helyzetbe volt Rosbihoz képest a bevetődéshez, mint Max Kimihez képest. Na most vagy a többiek (ez esetben Rai) túl puhányak, vagy Verstappen túlfeszíti a húrt. Szerintem az utóbbi. De ma mi történt? Aludtak a versenybírák. Csak pár eset, amit büntetni kellett volna, - Véleményes, de a rajtnál valami kijárt volna Vettelnek, de talán versenybaleset. - Hülkenberg a Kemmelbe 2x is irányt változtatott a Alonso ellen. - Vettel 2x is előzött úgy, hogy az Ő Rúzst átvágta - Verstappent meg már 2. a Lö Combba való leterelésnél, helyre tettem volna egy fekete zászlóval, és hőböröghetett volna a "hazai közönség".

Eau Rouge... de amúgy ja egyetértek. Fakkin Idiots Allofhem... = FIA.

No.1
#22 No.1 2016. augusztus 28. 23:05  

Milyen jó lenne ha Maldonado visszatérne. :D
Helyretenné a fiút, nem csak ő lehet kemény.
De azért elgondolkodtató egyes versenyzőket minden kis szarért megbüntetik míg mások többet megengedhetnek magunknak, és itt nem csak Vers-ről van szó.

Cooper82
#21 Cooper82 2016. augusztus 28. 22:38  

Az a baj, hogy ha a többiek megmutatják, hogy ők is tudnak így védekezni, akkor őket szarrá fogják büntetni.
Csakugye a srácot 17 évesen érettnek tartotta az FIA a forma 1-re, és ha most elkezdik büntetgetni, akkor saját magukból csinálnak hülyét és az akkor kétkedőknek adnak igazat utólag, hogy talán mégis túl korai volt.

kimar
#20 kimar 2016. augusztus 28. 22:34  

Visszanéztem az 1. kanyaros incidenst és az a furcsa, hogy Kimi jobb helyzetbe volt Rosbihoz képest a bevetődéshez, mint Max Kimihez képest. Na most vagy a többiek (ez esetben Rai) túl puhányak, vagy Verstappen túlfeszíti a húrt. Szerintem az utóbbi.

De ma mi történt? Aludtak a versenybírák. Csak pár eset, amit büntetni kellett volna,
- Véleményes, de a rajtnál valami kijárt volna Vettelnek, de talán versenybaleset.
- Hülkenberg a Kemmelbe 2x is irányt változtatott a Alonso ellen.
- Vettel 2x is előzött úgy, hogy az Ő Rúzst átvágta
- Verstappent meg már 2. a Lö Combba való leterelésnél, helyre tettem volna egy fekete zászlóval, és hőböröghetett volna a "hazai közönség".

Elektron
#19 Elektron 2016. augusztus 28. 22:12  

nem mond hülyeséget Lauda, egy sportpszihomókussal igazán elbeszélgethetne

f1m12
#18 f1m12 2016. augusztus 28. 22:05  
grabowsky78:
Nincs bajom a kölyökkel, tényleg ügyes, de szerintem már picit túl ment egy szinten és én nem is igazán őt tartom ebben hibásnak, hanem ezt az elb@szott idióta gitt egyletet amit FIA-nak hívnak, élükön a csigazabálóval! Tesztelik a Halo-t állandóan pofáznak nagyobbnál nagyobb baromságokat a biztonságról, de amikor a taknyos gyerek majdnem megöli a másikat 340nél az egyenesben azt lehet azzal semmi baj, mert hozott 40ezer hollandot és ki tudja hány millát, undorító kétszínű brigád! Amúgy a verseny nem volt rossz, Vettel megint túlizgulta ezzel az egész csapat versenyét sikerült jól elb@szni, de sebaj ez az év már úgyis elment!

nekem is tetszett a verseny, pedig nem titok, kinek szurkolok, és az is nyilvánvaló, h erősen formán kívül versenyez. Kimit rettentően sajnáltam ma, tényleg semmiről nem tehetett, aztán kapott 2 pontot egy csomó küszködés után.
a FI versenyzői igen stabilak voltak, ma szerintem ők voltak a legjobbak, kevés szó esik róluk, pedig sok pontot hazavittek. mindenki el van foglalva a kissráccal meg a vörösökkel. állandóan beszédtémák, megosztó alakok mindhárman, de ez benne a szép. sótlan Rosberg meg hiába nyert futamot, kit érdekel? ugyse lesz vb :DDDD

niconauta
#17 niconauta 2016. augusztus 28. 22:00  

hazai futam előtt nem fogják büntetni, a végén még felkelés tőr ki a lelátón, fellázad a közönség, megrohamozzák a pályát :)
én csípem Maximust, vb alkat, igazi showman
egyszer majd őt kenik fel, vagy ő ken fel valakit a betonfalra

grabowsky78
#16 grabowsky78 2016. augusztus 28. 21:31  

Nincs bajom a kölyökkel, tényleg ügyes, de szerintem már picit túl ment egy szinten és én nem is igazán őt tartom ebben hibásnak, hanem ezt az elb@szott idióta gitt egyletet amit FIA-nak hívnak, élükön a csigazabálóval! Tesztelik a Halo-t állandóan pofáznak nagyobbnál nagyobb baromságokat a biztonságról, de amikor a taknyos gyerek majdnem megöli a másikat 340nél az egyenesben azt lehet azzal semmi baj, mert hozott 40ezer hollandot és ki tudja hány millát, undorító kétszínű brigád! Amúgy a verseny nem volt rossz, Vettel megint túlizgulta ezzel az egész csapat versenyét sikerült jól elb@szni, de sebaj ez az év már úgyis elment!

p4x-639
#15 p4x-639 2016. augusztus 28. 21:28  

most is visszaütött az, hogy az első kanyarban próbálta megnyerni a versenyt alsó hangon 12 pont bukott. Mindenesetre várom már mikor szakad el valakinél a cérna és rongyol bele hátulról.

Pauszaniasz
#14 Pauszaniasz 2016. augusztus 28. 21:27  

Örüljön hogy nem kapott büntetést bár Kimin ez semmit nem segitett volna.

F1890
#13 F1890 2016. augusztus 28. 21:14  

későbbiekben viszont ez nagyon visszafog ütni mert egyszer ő is a pontokért fomenni, és akkor majd más fogja kitenni a vállát... amin akar vb cím mehet el

#12 "ps2" 2016. augusztus 28. 21:14  

Montoya már helyre,meg a pálya szélén lévő susnyásba tette volna ezt a tejfogút.

SANI{Ó
#11 SANI{Ó 2016. augusztus 28. 21:12  

jól csinálja, kár hogy kilökték az elején, csak így tovább...az öregek mennek nyugdíjba nemsokára

f1m12
#10 f1m12 2016. augusztus 28. 21:12  
andrea1:
Ua a szindróma, nem lehet így vezetni, nem szabad így viselkednie ezt már elmondták egy csomóan de megint ua a helyzet, az FIA nem csinál semmit ,teret adnak ennek. AZ a baj a mezőny is elkényezteti, vagy tekintettel vannak arra h ő Jos fia vagy mert aláírják fiatal. De most már ideje hogy más is odarakja a vállát, csak mivel az intelligencia szintje alacsony sipákolna az apjával karöltve. Én egyedül attól tartok, hogy egy nap keményen a falba fog csapódni.Akkor így járt, csak ne másnak a versenyét tegye tönkre. Ennyi a lényeg.

én meg attól, h más megy a falba miatta
remélem benő a feje lágya
most divat b****ni, ahogy látom, de majd ez is elcsitul egyszer
viszont komolyan aggódom miatta, nehogy Jos őt is testisértse, na

daviid
#9 daviid 2016. augusztus 28. 21:07  

Verstappennel egyetlen egy probléma van, mégpedig, hogy nagyon önző. Úgy versenyez a pályán, mintha más nem is lenne, csak saját maga, de azt meg kell hagyni, hogy a szabálykönyvvel eléggé tisztában lehet, ha állandóan annak határait súrolja.
Én ma megbüntettem volna , nem a leszorítások miatt, hanem azért, amit Kimivel tett a 13. körben. 300-as tempónál zárta le hirtelen a kaput a finn világbajnok előtt, aki ha nem figyel, akkor annak hatalmas baleset lett volna a vége. Ez azért eléggé veszélyes volt, és ha ilyenért legalább megrovásban nem részesítik, akkor a jövőben is bátran fog ilyen aljas módszerekhez nyúlni védekezéskor. Elég csak megnézni a Grosjean-Räikkönen párharcot, ahol két olyan versenyző küzdött egymással, akik tisztelik egymást, és figyelnek a másik biztonságára is, de ez Maxról egyáltalán nem mondható el.
Bármennyire is gyors, bármekkora is tehetség lakozik benne, még mindig éretlen! Azzal nincs baj, hogy néha önző, de mikor más versenyzőkkel küzd, akkor lehetne kicsit tekintettel a másikkal szemben, legalább egy kis tiszteletet mutatna feléjük.
Nekem ez az egyetlen problémám Verstappennel. Én kifejezetten kedvelem az agresszív versenyzőket, de van egy határ, s ez a határ az, amikor a másik testi épségét teszed kockára. És én ma úgy éreztem a Räikkönenes esetnél, hogy ezt a határt bizony átlépte. 300-as tempónál nem váltunk hirtelen irányt, mert az veszélyes! Remélem a Red Bullnál egy kicsit elbeszélgetnek vele, mert ez a magatartás már nem megengedett a versenypályákon.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 28. 21:13

albutr
#8 albutr 2016. augusztus 28. 21:03  
F1890:
főleg ha szétnéz a saját csapatánál

van mit.elé csak Barcelona vagy az oszrák futamra gondolni.

albutr
#7 albutr 2016. augusztus 28. 21:01  
andrea1:
Ua a szindróma, nem lehet így vezetni, nem szabad így viselkednie ezt már elmondták egy csomóan de megint ua a helyzet, az FIA nem csinál semmit ,teret adnak ennek. AZ a baj a mezőny is elkényezteti, vagy tekintettel vannak arra h ő Jos fia vagy mert aláírják fiatal. De most már ideje hogy más is odarakja a vállát, csak mivel az intelligencia szintje alacsony sipákolna az apjával karöltve. Én egyedül attól tartok, hogy egy nap keményen a falba fog csapódni.Akkor így járt, csak ne másnak a versenyét tegye tönkre. Ennyi a lényeg.

ha még Michael fia lenne akkor talán,de Josért miért lennének tekintettel?

andrea1
#6 andrea1 2016. augusztus 28. 20:55  

Ua a szindróma, nem lehet így vezetni, nem szabad így viselkednie ezt már elmondták egy csomóan de megint ua a helyzet, az FIA nem csinál semmit ,teret adnak ennek. AZ a baj a mezőny is elkényezteti, vagy tekintettel vannak arra h ő Jos fia vagy mert aláírják fiatal. De most már ideje hogy más is odarakja a vállát, csak mivel az intelligencia szintje alacsony sipákolna az apjával karöltve.

Én egyedül attól tartok, hogy egy nap keményen a falba fog csapódni.Akkor így járt, csak ne másnak a versenyét tegye tönkre. Ennyi a lényeg.

F1890
#5 F1890 2016. augusztus 28. 20:55  
DUdi:
„Ez a fiú pszichiátriára való!” Kicsit erős nekem ez a stílus. Lehet persze Lauda azért mondja a magét , mert az RB-t próbálja ezzel is gyengíteni, de akkor sem biztos, hogy így kell ezt.

főleg ha szétnéz a saját csapatánál

DUdi
#4 DUdi 2016. augusztus 28. 20:46  

„Ez a fiú pszichiátriára való!”
Kicsit erős nekem ez a stílus. Lehet persze Lauda azért mondja a magét , mert az RB-t próbálja ezzel is gyengíteni, de akkor sem biztos, hogy így kell ezt.

NanoKutya
#3 NanoKutya 2016. augusztus 28. 20:41  
F1890:
ezen felnevettem :D "Fogok beszélni az apjával"

szomorú, de ez a gyerek sajnos ezen a szinten van...

NanoKutya
#2 NanoKutya 2016. augusztus 28. 20:40  

És a kis hülye észre sem veszi, hogy ,magát is folyamatosan lassítja...remélem az apja ma jól elpicsázza, mert ebben sokkal több volt neki is, nem beszélve a számára csak biodíszletnek tekintett ellenfeleiről!

F1890
#1 F1890 2016. augusztus 28. 20:36  

ezen felnevettem :D
"Fogok beszélni az apjával"

HairHungary