„Ez a srác agyatlan!”

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 02. 19:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

Minden valószínűség szerint Sebastian Vettel „kirohanása” marad a legemlékezetesebb a Mexikói Nagydíj rádiós üzenetei közül, a hétvége során azonban több említésre méltó „beszólás” és párbeszéd is elhangzott – az ESPN segítségével ismét összegyűjtöttük a legjobbakat!

„Micsoda idióta! Teljesen (cenzúrázva)” – Vettel „ámokfutása” már pénteken kezdetét vette. Először a „kék zászlókat figyelmen kívül hagyó” Fernando Alonsóra panaszkodott a második szabadedzésen. Megjegyzéséről a spanyol véleményét is kikérték, aki elintézte annyival, hogy ellenfele biztosan nagyon frusztrált az idei, sikeretlen ferraris év miatt.

„Ez a srác agyatlan!” – újabb nap, újabb panasz egy Renault-versenyzőre. Ezúttal Carlos Sainz morgott egy sort Kevin Magnussen miatt, aki érzése szerint feltartotta őt. Való igaz, ez már a sokadik hétvége, amikor valaki megtalálja a franciák egyik pilótáját…

„Inkább gyakorolnám a rajtokat, ahelyett hogy tovább körözgetek, hiszen ebből semmi előnyünk nem származik. Persze, ha akarjátok, akkor tovább folytatom, de szerintem ennek tényleg nulla a haszna… legalábbis számomra” – kissé talán meglepő, hogy ez a hosszú érvelés a tömör, frappáns megjegyzéseiről ismert Kimi Räikkönentől érkezett, aki a második szabadedzés alatt tette teljesen egyértelművé, hogy nem látja értelmét a további körözgetésnek.

„Biztonságban vagyunk?” – Biztonságban vagyunk” – „Kimehetek pisilni?” – nem mindennapi párbeszéd Vettel és a Ferrari között az időmérő első szakaszából, de ha a természet egyszer szólítja az embert, nincs mit tenni. Főleg akkor, ha már eldőlt, hogy továbbjutott a Q2-be!

„Most nyomd, most nyomd neki!” – „Nyomom. Az első kör óta nyomom. Viszont 15 kör óta be vagyok ragadva egy olyan autó mögé, aminek itt sem kellene lennie a versenyben. Szóval, végezd a saját munkád, és én is végzem az enyém” – a McLaren tempója fokozására kérte Fernando Alonsót, ő azonban meglehetősen ingerülten válaszolt. Persze az ő álláspontja is érthető, hiszen Carlos Sainz mögött kellett rostokolnia, aki a futam elején történetesen leszorította őt a pályáról.

„Cserélj helyet Marcusszal az első kanyar előtt! Cseréljetek most” – „Ha nem tud elhúzni, szeretném visszakapni a pozíciómat” – Mexikóban nemcsak a Red Bull alkalmazott csapatutasítást, hanem a Sauber is. Felipe Nasr viszont jelezte, csak akkor megy bele a „játékba”, ha a más taktikán lévő márkatárs valóban komoly előnyre tud szert tenni.

„Ostoba, hiszen ezzel a csatával magát is lelassítja” – Vettel a futam elején Felipe Massát találta meg, aki keményen védte pozícióját. A német ekkor még meglehetősen „szerényen fogalmazott”…

„Rendben Max, szedd össze magad. Minden oké! Pech, de szép próbálkozás volt” – a Red Bull Max Verstappent vigasztalta, miután a holland elrontotta a Nico Rosberg elleni előzési kísérletet.

„Mozgás! Mozgás a (kisípolva) szerelmére; Ő egy (hosszú sípolás)! Ez ő; Úgy értem, én vagyok az egyetlen. Vagy ti nem láttátok, amit én láttam? Odalök engem Ricciardo elé (kisípolva)” – „Charlie azt mondta…” – „Igen! Tudod mit? Itt van az üzenetem Charlie-nak: (kisípolva) meg! Őszintén, (kisípolva) meg!” – és ezek csak részletek Vettel emlékezetessé vált kirohanásából, mely során Verstappent és az FIA versenyigazgatóját is melegebb éghajlatra küldte. Később aztán elnézést kért…

„Ez az Lewis! Remek eredmény, haver! Ez igazán szép hétvége volt, minden elismerésem” – a versenymérnök, Peter Bonnington így gratulált a futamgyőztesnek, Lewis Hamiltonnak.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél