„Ez az amerikai álom! Szeretlek titeket!”

írta: M4Sport
2016. április 06. 20:20
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kevin Magnussen a gyári Renault-ban ülve elképedt a Manor sebességén, Sebastian Vettel érdekes tapasztalatokkal gazdagodott a szabadedzésen, Romain Grosjean pedig ismét érzelmes monológgal mondott köszönetet új csapatának – így szólt a rádió Szahírban!

„Kifolyt egy kis víz a kulacsomból. Úgy érzem, kissé nedves lett a fenekem” – nem mindennapi panasszal állt elő Sebastian Vettel az egyik szabadedzésen. Az ESPN cikke az üzenet kapcsán humorosan megjegyezte: reméljük, tényleg a kulaccsal volt gond…

„Húúúúúú! Ez jó kör volt! Ez egy szexi kör! Haha” – Lewis Hamilton megszerezte a rajtelsőséget és megdöntötte bahreini pályacsúcsot, mindezt lazán, stílusosan konstatálta.

„Oké, nem biztos, de azt hiszem, motorproblémánk van. Igen, erőt veszítek.” – „Igen, látjuk.” – „Igen, azt hiszem, ennek annyi. Leállítsam az autót?” – „Igen! Állítasd le a kocsit, állítsd le. Nagy a füst” – a párbeszéd, amit egyik Ferrari-szurkoló sem akart hallani a felvezető körön, amikor Vettel autója pillanatok alatt harcképtelenné vált.

„Kritikus üzenet! Láttuk a balesetet, te milyennek érzed az autót?” – „Én úgy érzem, minden rendben van az autóval, de nézzetek rá az első szárnyamra a TV-n, vagy valahol, de eddig tényleg minden rendben” – a Williams és Valtteri Bottas párbeszéde, miután a finn ütközött Hamiltonnal.

„Kizárt, hogy megelőzzem! Úgy megy az egyenesben, mint egy rakéta!” – és az üzenet, amiről hónapokkal korábban senki sem gondolta volna, hogy egy nap el fogja hagyni egy gyári pilóta száját: a Renault-t terelgető Magnussen így ismerte el, hogy nem tudja leelőzni Pascal Wehrlein Mercedes-motorral szerelt Manorját. A dán mondóját egyébként a csapat is meglepetten vette tudomásul: „Oké, értettük. A Manor olyan az egyenesben, mint egy rakéta. Értettük…”

„Az autó vezethetősége borzalmas! Nagyon nehéz kezelni…” – Felipe Nasr egy kicsit sem volt elégedett a Sauberrel…

„Szóval, Nico, 15 kör van a befutóig, a hátralévő távot ezzel a szettel teljesítjük. A különbség közted és Räikkönen között…” – „Ne mondd minden körben! Mondd, mondjuk négy körönként, vagy valahogy úgy” – úgy látszik, Nico Rosberg még tovább szigorítana a rádiós szabályokon…

„Gyenge volt a rajtom, azt hiszem, lecsúszott az ujjam egy kicsit. Eléggé furcsa volt. De jó verseny volt, és a gumiválasztás is jó volt; köszönöm” – Kimi Räikkönen már a leintés után elismerte, saját hibája miatt bukott értékes pozíciókat a rajtnál.

„Hihetetlen srácok! Ez az amerikai álom! Ez hihetetlen. Micsoda nagyszerű munka volt ez a részetekről. Vannak területek, amiken még javíthatunk, de micsoda munka volt ez! Szeretlek benneteket! Gyönyörű.” – „Romain, az előzéseid nagyszerűek voltak, köszönjük őket. Élveztük!” – „Most vannak fékeim, ez sokat segített” – akárcsak az Ausztrál Nagydíj után, Grosjean Bahreinben sem győzött hálálkodni a Haas-istállónak. És most azt is megtudtuk, hogy az amerikai álom megéléséhez egy jó fékekkel rendelkező autó is szükséges…

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.