„Ez az ő hétvégéje” – ellenfelei a búcsúzó Massát méltatták

írta: M4Sport
2016. november 10. 18:13
FOTÓ: ©xpbimages.com

Utolsó hazai versenyére készül Felipe Massa, búcsúja kapcsán pedig több szép emléket is felelevenített a Brazil Nagydíj sajtótájékoztatóján, miközben az ellenfelek róla ejtettek el néhány kedves szót, méltatva eredményeit és személyiségét.

Érzelmes hétvége vár a Williams pilótájára, aki utoljára gurul pályára szenvedélyes szurkolói előtt azon a pályán, ahol pályafutása egyik legemlékezetesebb versenyét futotta (2008-ban itt veszítette el a bajnoki csatát Lewis Hamiltonnal szemben, mégpedig a verseny utolsó körében). Nem meglepő tehát, hogy a sajtónapon előtörtek belőle az emlékek.

„Fiatalkoromban ott ültem a lelátón és Nelson Piquet-nek és Ayrton Sennának szurkoltam, aztán valóra vált az álmom azzal, hogy bekerültem a Forma–1-be” – kezdte. „Kétszer nyertem Interlagosban, a szurkolók pedig ott ünnepeltek a pódium alatt. Egyértelmű, hogy ez a hely különleges számomra. Hiányozni fog a futam. Hiányozni fog, amikor a többiek jövőre itt versenyeznek majd. De boldog vagyok és büszke arra, amit elértem. 15 évet töltöttem a Forma–1-ben” – folytatta.

„Sok remek emberrel találkoztam és barátokat is szereztem. Nagyszerű versenyeim voltak ezekkel a srácokkal. Hosszú ideje itt vagyok már közöttük, szóval teljesen egyértelmű, hogy hiányozni fognak. Akárcsak a barátok a világ minden tájáról. Biztos, hogy igazán különleges pillanat lesz” – utalt az utolsó hazai versenyre. „A srácok kemények a pályán, de azon kívül egyre jobb kapcsolatok alakulnak ki. Szóval nem egyszerű a dolgod, amikor abbahagyod” – jelezte.

2008 ezüstérmesétől azt is megkérdezték, milyen hatással lesznek rá az említett érzelmek a vasárnapi megmérettetésen, ő azonban igyekezett egyértelművé tenni, hogy a hozzáállásán ezúttal sem változtat. „Ez mindig ugyanolyan! Amikor az autóban ülsz, akkor a lehető legjobb munkát akarod végezni, a lehető legjobb eredményt akarod megszerezni. A csapat számára is különlegesek ezek a futamok, hiszen a Force Indiával harcolunk. A futam után egészen biztosan különleges érzések kerítenek majd hatalmukba, de addig csak a versenyre összpontosítok” – magyarázta.

Lewis Hamilton, Felipe Massa

Massa búcsújáról az ellenfelek is nyilatkoztak; először Hamilton, akivel a brazil pályafutása talán legemlékezetesebb küzdelmét vívta. „Felipe egy nagyszerű versenyző! Remek csatákat vívtunk egymással” – kezdte a brit. „Már a Forma–1 előtti időkben is jól voltunk, amikor a GP2-ben voltunk, később pedig barátokká váltunk. Voltak remek futamaink, 2008-on kívül is. Megtisztelő, hogy ellene küzdhettem. Sok fiatal pilóta jön, és átveszik a régi arcok helyét, de biztosra veszem, hogy a Forma–1 hiányolni fogja Felipét” – tette hozzá a korábbi bajnoki rivális.

Csapattársa, Nico Rosberg kiemelte, már várja, a futamot, hiszen a brazilok biztos remek hangulatot varázsolnak majd. „A szurkolók ilyenkor mindig megőrülnek, most pedig Felipe utolsó versenye következik. Kár, hogy visszavonul, hiszen nagyon sokat adott a sportnak” – mondta.

A mezőny legfiatalabb versenyzője, Max Verstappen is hasonló gondolatokat fogalmazott meg a tapasztalt ellenfél búcsúja kapcsán. „Nagyon szép eredményeket ért el a pályafutása során. Sok évig itt volt a Forma–1-ben és a bajnoki címért is harcolt. Biztosra veszem, hogy a vasárnapi egy különleges futam lesz számára. A brazil futam pedig egyébként is roppant hangulatos” – fogalmazott.

Sebastian Vettel rámutatott, Massa emberi oldala is hiányozni fog a királykategóriából. „A tehetségéről szerintem nem is kell külön beszélni, hiszen egyértelmű, hogy a mezőny legjobbjai közé tartozik. Emellett nagyszerű fickó is! Ő egy olyan srác, akire elég ránézni, és máris jobb kedvre derülsz, mert olyan, mintha belül is mindig mosolyogna. Ez hiányozni fog! A legjobbakat kívánom neki. A hévégén remek lesz látni a sok brazil zászlót, és azt, ahogyan a szurkolók támogatják őt és ünneplik a pályafutását. Ez az ő hétvégéje” – jelentette ki a négyszeres bajnok.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

csaby_massa
#2 csaby_massa 2016. november 12. 09:03  
normális:
Ha igazán gentleman lenne, akkor itt, a hazai pályáján búcsúzna el a Forma 1-től ! Az lenne valóban stílusos, neki az a plusz 1 verseny nem oszt-nem szoroz, és így a Williams is még idén ki tudná próbálni Strollt az utolsó versenyen. De mint tudjuk, Ő nem az....

szánalmas vagy öcsém...

normális
#1 normális 2016. november 11. 14:56  

Ha igazán gentleman lenne, akkor itt, a hazai pályáján búcsúzna el a Forma 1-től ! Az lenne valóban stílusos, neki az a plusz 1 verseny nem oszt-nem szoroz, és így a Williams is még idén ki tudná próbálni Strollt az utolsó versenyen. De mint tudjuk, Ő nem az....

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”