Ez egy jó alap Hamilton számára

írta: M4Sport
2016. szeptember 30. 12:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sima, problémamentes nap volt a mai a Mercedes számára. Mivel a gumik nem kopnak drasztikusan, Nico Rosberg egyelőre a folytatástól sem vár komolyabb meglepetést, riválisa, Lewis Hamilton pedig remek alapnak tartja a mai edzéseket. Főleg a szingapúri gyengélkedés után…

A címvédőnek két héttel ezelőtt az időmérőn és a futamon is meg kellett elégednie a harmadik helyezéssel, miközben csapattársa mindkét alkalommal elsőként zárt. Az első edzésen még Malajziában is Rosberg diktálta a tempót, délután azonban már Hamilton futotta meg a leggyorsabb kört (ez két tizeddel volt jobb a márkatársénál).

A leintés után kiemelte, különösen örül annak, hogy mindezt egy problémamentes napon tudta megtenni, Szingapúrban ugyanis sok időt veszített az edzésnapon, ez pedig hozzájárult szenvedéséhez. „Jó nap volt a mai” – kezdte. „Nem voltak gondjaink, és mindkét edzésen teljesítettük a tervünket. Este rengeteg adatot kell kielemeznünk, hogy megbizonyosodjunk arról, jól megértettük a gumikat, és azt, hol állunk a többiekhez képest. Összességében egy jó alappal rendelkezünk a hétvége további részére” – tette hozzá.

A csapattárs szintén örült a problémamentes napnak, majd dicsérettel illette az új aszfaltot, ami elmondása szerint kihívások elé állítja a pilótákat, ugyanakkor roppant élvezetes végigszáguldani rajta. „Ami pedig magát a versenyt illeti” – tért a tárgyra. „A lágy keverék eléggé tartósnak tűnik, szóval nem számítunk komolyabb meglepetésre. A keményebbeken is mennünk kell majd, de egyébként simának tűnik a dolog. Már alig várom az időmérőt” – jelezte.

„A szokásos felkészülési munkálatokat végeztük el” – vette át a szót a csapat technikai igazgatója, Paddy Lowe. „A stratégia teljesen nyitott vasárnapra a három gumikeverék között, szóval mindegyiket leteszteltük alacsony és magas üzemanyagszint mellett is. A versenyzők elégedettek voltak az autó egyensúlyával. Nico kis kirándulása után néhány kavicsot is el kellett távolítanunk az autóból. Nagyon sok adatot kell kielemeznünk, hogy eldöntsük, hogyan lehetünk a legversenyképesebbek. Már várom a holnapi időmérőt” – folytatta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

32016.10.21. 16:15

Amerikai Nagydíj – első szabadedzés

Beszámoló az eseményről

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

82016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"