„Ez Hamilton egyetlen esélye” – vagy inkább a Red Bullé…?

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 25. 13:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bármit is mond Lewis Hamilton a fölényes győzelem értékéről, a Red Bull szerint nincs más választása, meg kell próbálnia feltartani Nico Rosberget vasárnap.

Úgy tűnik, a Red Bull nagyon szeretné kikönyörögni ezt Lewis Hamiltontól… Az abu-dzabi hétvége előtt Christian Horner csapatfőnök fölvetette, a címvédőnek csak abban az esetben lehet esélye a negyedik bajnoki cím megnyerésére, ha az első helyen haladva szándékosan feltartja Nico Rosberget, ezzel segítve két versenyzője, Daniel Ricciardo és Max Verstappen felzárkózását és előzését.

Hamilton csütörtökön jelezte, ő többre tartja, ha nagy fölénnyel nyer csapattársa előtt, ezért eszében sincs trükközni. „A minap ezt sugalltam, de Lewisnak nem tetszett az ötlet. Viszont ez az egyetlen esélye, mivel ha nem túl gyors az élen, akkor mögötte bármi megtörténhet” – próbálta „győzködni” a két pénteki szabadedzés között nyilatkozó Horner honfitársát.

Úgy tűnik, a Red Bullnál valóban ebben látják a legnagyobb esélyt a sikerre. Max Verstappen hasonló állásponton van, mint főnöke. „Biztos vagyok benne, mivel szerintem ez az egyetlen esélye a bajnokság megnyerésére. Szóval miért is ne?” – felelte a holland, amikor arról kérdezték, szerinte Hamilton próbálkozik-e a szóban forgó módszerrel. „De ez nem csak Lewisról szól. Mindig magamért és a csapatért akarom elérni a legjobb eredményt, és ha látom a lehetőséget, megpróbálom. Persze ütközni sosem akarsz, mindig a lehető legtisztább versenyzésre törekszem. A csomagjuk nagyon erős, de Lewis talán visszafogja a tempót, és talán felzárkózhatunk rájuk. Sosem tudhatjuk.”

Daniel Ricciardo is felkészül a lehetőségre. „Próbálkozni fogunk. Meglátjuk, mi lesz a rajtnál, közel kell lennünk hozzájuk, és hátha történik valami, amiből profitálhatunk. Ami engem illet, az én helyezésem már biztosított a bajnokságban. Ez persze nem jelenti azt, hogy könyörtelenül vagy őrült módjára fogok versenyezni, de az biztos, hogy keresni fogom a lehetőségeket” – ígérte.

A Red Bull persze nyilvánvalóan kapaszkodni próbál ebbe a lehetőségbe, a számukra kedvező forgatókönyv megvalósulásának azonban van egy feltétele: Hamiltonnak mindenképp az élen kell lennie vasárnap ahhoz, hogy fel tudja tartani Rosberget, és nincs rá garancia, hogy ez megvalósul.

Horner szerint azzal nem lesz gond, hogy a Mercedeseket a Red Bullok kövessék. „Ezen a pályán kevésbé meghatározó az erőforrás, mint Brazíliában volt. Az utolsó szektorban mi vagyunk a legjobbak, és úgy fest, mindenki nagy leszorítóerővel megy. És az sem mindegy, a Mercedesek mennyire mennek óvatos üzemmódban, mennyire próbálják óvni az autókat, hogy mindkét versenyzőjük biztosan célba érjen. Semmi vesztenivalónk nincs, teljes gőzzel megyünk előre!”

Arra azért felhívta a figyelmet, hogy már nem létfontosságú számukra a meglepetéseredmény. „Ez a szezon már így is minden várakozásunkat felülmúlta. Úgy kezdtük az évet, hogy azt hittük, a legjobb ötbe kerülés is gondot fog jelenteni, erre nyertünk két versenyt, legyőztük a Ferrarit, és mi lettünk a Mercedes legnagyobb ellenfele. Egy itteni dobogó jó zárása lenne a szezonnak” – fogalmazott.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél