Ez is megtörtént: A Manor célba vette a Renault-t!

írta: M4Sport
2016. július 07. 17:29
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ha a folytatásban is kedvezőek lesznek a körülmények és a csapat épít az Osztrák Nagydíjon elért remek eredményre, a Manor még a Renault-val is felveheti a versenyt a gyártók bajnokságában – véli az istálló német újonca, Pascal Wehrlein.

A fiatal pilóta 10. lett a Red Bull Ringen, megszervezve ezzel a csapat első világbajnoki pontját, ami adott esetben létfontosságú lehet az év végi elszámolásnál (egyelőre megelőzik a Saubert, és ha ezt a helyet tartják, sokkal több pénz üti a markukat a kereskedelmi bevételek elosztásakor). Bár Wehrlein tudja, némi szerencséjük is volt, reméli, a csapat épít erre az eredményre.

„Rengeteget javultunk Ausztrália óta” – mondta a Brit Nagydíj sajtónapján. „Az előző versenyeken már a Sauberrel és a Renault-val harcoltunk. A szezonnyitó eléggé kiábrándító volt, Bahreinben viszont egy picit javult a tempónk, de a kínai hétvége ismét gyengébbre sikerült. Az év elején még elég sokat szenvedtünk, de sikerült javítanunk. Mégpedig elég sokat léptünk előre. Nagyon boldog vagyok, és remélem, átmentjük ezt a formát a következő futamokra” – tette hozzá bizakodóan.

„Bízom abban, hogy a csapat még többet fejlődik a folytatásban, és abban is, hogy harcolhatunk a Renault-val a bajnokságban. Az csodálatos lenne – biztos, hogy én olyan keményen nyomom majd a gázt, amilyen keményen csak tudom” – jelezte, hogy nem rajta fog múlni a franciák újjáalakuló gyári csapatának utolérése, ami mindenképpen „történelmi tett” volna a kiscsapattól.

Bár a Manor kapott néhány újítást technikai partnerétől, a Williamstől, Wehrelin szerint az Osztrák Nagydíjon elért eredmény elsősorban az időjárási körülményeknek (a helyszínen viszonylag meleg volt) és a gumikezelésnek volt köszönhető. „A gumik voltak a kulcstényezők, hiszen nagyon jól működtettük őket és a hőmérsékletük is tökéletes tartományban volt; ennyire jó korábban egyszer sem volt. Mindig küzdöttünk a gumik hőmérsékletével, de most nagyon jó volt” – magyarázta.

Amikor megkérdezték, hogy az osztrák hétvége tanulságaira építve előreléphet-e a csapat, a fiatal pilóta a következőképpen válaszolt: „Tudjuk, mit kell tennünk, de rövidtávon nem lesz egyszerű megtalálni a megoldást. Ez egy középtávú dolog. Először meg kell terveznünk a dolgokat, majd a szélcsatornában is tesztelni kell, végül pedig az autón is próbára kell tenni, hogy kiderüljön működik-e. Nem egyszerű ez a dolog, bárcsak az lenne!”

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Denis Hunter
#2 Denis Hunter 2016. július 08. 10:36  

Sauber meg nem szerzett pontot es a teljesitmenyuk alapjan nem is igen fognak, most is hittek Nasr-ban aztan nem is tudom hol vegzett 15???

ddb
#1 ddb 2016. július 07. 18:19  

Látszott már Bahreinben, hogy tudnak harcolni a középmezőnnyel. Akkor is a 12. hely környékén haladt a többiekkel együtt. Ezt a csapatot gatyába rázták, mert nem csak a Mercedes motor kellett hozzá. Láthattuk, hogy az FI meg a Williams se tud mindig csak a Mercedes motor miatt jól szerepelni. Üde színfoltja ez a mai Forma 1-nek, mert nagyon régen volt az, hogy a mezőny minden csapata képes önerőből pontot szerezni és még a kicsiknek számítóknak is hullik 1-2 pont.

Egészen elképesztő, csak maga a tény, hogy Hülkenberg majdnem utolsónak ért célba a második helyről, míg Wehrlein pontot szerzett, pedig volt utolsó is.

Szép volt. Szurkolok nekik!FORMA-1 HÍREK

Austin

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

552016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta