Ez lehet Massa utolsó éve? – „Én mindenre felkészültem”

írta: M4Sport
2016. június 28. 13:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Felipe Massa jövőre már 36 esztendős lesz, és ha nekivág az évnek, az lesz a 15. teljes szezonja. De vajon nekivág-e? A brazil sejtelmes szavaiból bármit kiolvashatunk…

A 2008-as bajnoki ezüstérmes két évvel ezelőtt szerződött a Williamshez, abban a reményben, hogy együtt újra fölemelhetik a szebb napokat is látott csapatot. Hogy sikerrel jártak-e, annak megítélése csak viszonyítás kérdése. Tavalyelőtt és tavaly is a legjobb háromban végeztek a konstruktőri bajnokságban, ami a korábbi évek szenvedései után hatalmas előrelépés. A valódi élcsapattá válás felé vezető utolsó lépcsőfok ugyanakkor továbbra is túl magasnak tűnik számukra.

A csapat 2014 óta lassú, de egyértelmű hanyatló tendenciát mutat: miközben 2015-nek úgy vágtak neki, hogy szeretnének a Mercedes első számú kihívójává válni, a Ferrari után 2016-ban a Red Bull is megelőzte őket – s csak idő kérdése, ugyanez mikor sikerül a náluk szintén jóval tehetősebb McLarennek, vagy az ugyancsak gyári hátteret élvező Renault-nak.

Felipe Massa már a múlt év végén jelezte, a mostani szezon meghatározó lesz jövője szempontjából, s miután a csapat a jelek szerint nemigen tudja átlépni saját árnyékát, jóslatának megfelelően nagy is a bizonytalanság a folytatást illetően. Nemrég a Williams is jelezte, nyitott arra, hogy más versenyzőket alkalmazzon, ám furcsamód a brazil sem jelentette ki még egyszer sem határozottan, hogy mindenáron neki akar vágni a 2017-es F1-es szezonnak, és mindenáron a Williamsszel.

„Minden nyitott a Williamsen belül, az is lehet, hogy adódik más lehetőség előttem egy másik csapatnál. Várjunk és figyeljünk” – nyilatkozta Massa az F1i.com-nak. „Még kicsit korán van ehhez. A csapat nyilvánvalóan már elkezdett gondolkodni a kérdésen, ez elég egyértelmű. De hogy mi fog történni, arra lehetetlenség választ adni. A Williamsnél és más csapatoknál is nyitott minden, én nem igazán sietek. Inkább a versenyekre összpontosítok, aztán majd elválik, mi történik.”

A kérdésre, felkészült-e arra, hogy a mostani akár az utolsó szezonja is lehet a királykategóriában, Massa hasonló lazasággal felelt. „Én mindenre felkészültem. Készen állok arra, hogy maradjak, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek, hogy jól érezzem magam. És ha nem lesz lehetőségem, arra is készen állok, hogy új munka után nézzek, valami más után! Nem sietek, a megfelelő időben mindenről döntünk majd. Ha kapnék egy jó lehetőséget, igen, akkor szívesen csinálnám. De nem azért vagyok itt, hogy a mezőny végén legyek, hogy ne érezzem jól magam. Erre nem készültem fel” – fogalmazott.

Massa azt is jelezte, nem feltétlenül azt tartja az ideális forgatókönyvnek, ha a Williamsnél marad. „Vagy talán ha érkezne egy még érdekesebb lehetőség…” – reagált a fölvetésre. „Nem szeretnék neveket mondani, mert nem hinném, hogy jó ötlet lenne. De nem egy kis csapatra gondolok. Talán arra a csapatra, amelyiknél versenyeztem, vagy egy olyanra, amely szeretne jobb lenni” – mondta sejtelmesen.

Korábban már hírbe hozták a gyári Renault-val is – lehet, hogy épp az újjászerveződés közepén tartó, s tapasztalatra vágyó franciákra gondolt…?

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Jadeite
#1 Jadeite 2016. június 28. 17:51  

A Renault logikus opció lenne. A csapat csak most tért vissza, pénzük van, így megtehetik, h egy pénzeszsák helyett 1 gyors, tapasztalt pilótát alkalmaznak, ráadásul ha 17ben betalálnak valamivel (az erőforrások adottak), Massa is jól jár velük. De talán korai még ezen spekulálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki