Ez már túl sok a csapatoknak!

írta: M4Sport
2016. augusztus 05. 16:32
FOTÓ: ©xpbimages.com

A csapatok túl hosszúnak találják az idei, 21 futamos versenyévadot, ami a Saubert irányító Monisha Kaltenborn szerint a sport népszerűségére sincs jó hatással, a kereskedelmi jogok birtokosa viszont örülhet, hiszen több bevétel üti a markát.

Bár az istállók korábban megegyeztek Bernie Ecclestone-nal, hogy húsznál több futam nem kerül a versenynaptárba, 2016-ban sikerült átlépni ezt a „határt”. Minden idők leghosszabb szezonjának első felében 12 versenyt láthattunk, közvetlenül a nyári szünet előtt pedig 4-et (júliusban két duplahétvége is volt) – ez a „tempó” pedig Kaltenborn szerint már túl gyors a csapatoknak.

„A 21 futam az nagyon sok…” – mondta az F1i-nek. „És azt hiszem, abban sem lesz a segítségünkre, hogy több nézőt szerezzünk. Talán a legfontosabb szempont a bevétel, viszont adja magát a kérdés, meddig tartható fenn ez a stratégia? Ezt viszont már a kereskedelmi jogok birtokosának kell tudnia, nem a csapatoknak. De én továbbra is úgy érzem, hogy ezzel már átléptük a határt” – jelentette ki határozottan az F1 történetének első női csapatvezetője.

A versenyzők többször elmondták, őket nem zavarja a hosszú menetrend, és nyilatkozata során Kaltenborn is azokra a csapattagokra gondolt, akiknek szinte folyamatosan dolgozniuk kell a megfeszített program miatt, és akik egyre kevesebb időt tölthetnek családjaikkal. A csapatvezető éppen ezért tartja egyre fontosabbnak az augusztusi háromhetes pihenőt.

„Szükségünk van rá, függetlenül attól, milyen a teljesítményünk. Mindenkinek szüksége van a pihenésre. Ez is egy jó indok lehet a 20 futamos határ mellett. Ezt már most túlléptük, és szó volt a további bővítésről is, a mi csapatunknak azonban nincs kapacitása arra, hogy folyamatosan cserélgesse az embereit, ezért is lenne fontos megbizonyosodni arról, hogy nem lépjük túl a határt” – utalt arra, hogy a szegényebb alakulatok ezen a téren is hátrányba kerülhetnek.

„Az utóbbi időben kiderült, hogy a gyárleállás az egyik legfontosabb dolog, pedig kezdetben voltak olyanok is, akik ezt sem támogatták. De bebizonyosodott, hogy ez az egyik legjobb dolog, amit a csapatokkal és a csapatok dolgozóival tettünk. Talán több hasonló döntést kellene hoznunk, hogy mindenkinek jobb legyen” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

SANI{Ó
#3 SANI{Ó 2016. augusztus 08. 09:53  

más is dolgozik....és nem ennyi pénzért, de tényleg felesleges egy 25-ik Tilke pályán vonatozni....ki kéne szórni azon pályákat, ahol nincs verseny!

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 08. 09:54

albutr
#2 albutr 2016. augusztus 07. 20:58  

nem a futam számával van a gond.

F1890
#1 F1890 2016. augusztus 05. 17:27  

nem kötelező indulniPIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jolyon Palmer

02016.10.21. 12:06

Austin változtatta meg Rosberget: „Azt a tüskét már kedden kihúztam”

Egy éve Hamilton még a padlón is belerúgott – most épp ez üthet vissza

12016.10.21. 11:13

Alonso: Ricciardo a legjobb!

Megindokolta meglepőnek ható válaszát

72016.10.20. 23:57

Rövidebb futamok? Button meggondolná

Bár nincs problémája a távval, a fiatalok miatt változtatna