Ez még Grosjeant is meglepte

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 13. 12:00
FOTÓ: ©xpbimages.com

A hetedik helyre kvalifikáló Romain Grosjean nem számított arra, hogy bejut az időmérő utolsó szakaszába, arra pedig végképp nem, hogy a rajtrácson ő állhat fel a három nagycsapat pilótái mögé. A francia szombaton új csapattársát, Kevin Magnussent is „üdvözölte” a fedélzeten.

A Haas pilótája szállította a Brazil Nagydíj időmérőjének legkellemesebb meglepetését, miután élete egyik legjobb körét futva hetedikként végzett. A leintés után elismerte, főnökei és ő maga sem reménykedett ilyen eredményben, a körülmények azonban az ő malmukra hajtották a vizet, autója ugyanis sokkal jobban viselkedett a hidegebb pályán, mint a pénteki hőségben.

„Nem számítottunk erre. Igazából ezúttal tervben sem volt, hogy bejutunk a Q3-ba” – ismerte el a francia, aki legutóbb a Japán Nagydíj időmérőjén került be az utolsó etapba. „Ez egy nagyszerű eredmény! Nagyon jól dolgoztunk az autóval, a hűvösebb időjárási körülmények pedig segítettek rajtunk. Az egyértelmű, hogy sokat kell még javulnunk, ha melegebb az idő. Amikor hűvös az idő akkor gyorsak vagyunk” – magyarázta majd a csapata által kipróbált új fékekről is szólt.

„A Carbone Industrie új fékeit használtuk, melyek egy kicsivel jobbnak tűntek, de néhány helyen még ez sem tűnt tökéletesnek. De már jobb! A nyári szünet után eléggé durva időszakot éltünk meg megmagyarázhatatlan problémákkal. Kétszer a harmadik szabadedzésen is megpördültem, és az autó eléggé furcsán reagált, de ez is része a tanulási folyamatnak” – fogalmazott.

Az amerikai alakulat péntek este erősítette meg hivatalosan, hogy Grosjean 2017-ben is a versenyzőjük marad (igaz, ezt már korábban tudni lehetett, hiszen a vezetők folyamatosan arról beszéltek, ragaszkodnak hozzá), új csapattársa pedig a Renault-tól érkező Kevin Magnussen lesz. A francia most „üdvözölte” új kollégáját.

„Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy a csapattal maradhatok” – jelezte elégedetten. „Már 2015-ben többéves szerződést kötöttünk, és nem is úgy készültem erre a munkára, mint egy egyéves kalandra. Nagyon jó munkát végeztünk ebben a szezonban, jövőre pedig remélhetőleg megtesszük a következő lépést. Bízom abban, hogy Magnussen érkezése is segíteni fogja a csapatot” – zárta gondolatát az időmérő edzés meglepetésembere.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Balrog
#3 Balrog 2016. november 13. 14:58  
Agressor:
Gro azért még mindig nagyon jó. Egyszer egy nagy csapat nagyon jól fog járni vele!!

az a hajó már elment

Agressor
#2 Agressor 2016. november 13. 13:58  

Gro azért még mindig nagyon jó. Egyszer egy nagy csapat nagyon jól fog járni vele!!

Janisf
#1 Janisf 2016. november 13. 12:32  

Én azt gondolom hogy a Ferrari támogatásától függetlenül nagyon pozitív képet mutat a Haas. Jövőre kicsit nehezebb lesz mert vélhetően a Renault és a mclaren is előrébb fog lépni, de ettől függetlenül az irány nagyon bíztató.. Vannak fejlesztések, van pénz, és vannak villanások...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra