Ez tartja a lelket Magnussenben

írta: M4Sport
2016. augusztus 10. 09:02
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a Renault a mezőny utolsó harmadában tanyázik, Kevin Magnussen továbbra is motiváltnak érzi magát. A fiatal pilótában most a szebb jövő ígérete tartja a lelket: reméli, a franciák 2017-ben már sokkal versenyképesebbek lesznek.

Hiába hangoztatták a csapat vezetői, hogy az idei évtől nem szabad komoly eredményeket várni, arra talán ők sem számítottak, hogy a Renault 12 futam alatt mindössze egyszer szerez majd pontokat és a nyári szünet alatt a kilencedik helyen áll majd a gyártók bajnokságában. A helyzetet az idén visszatérő dán pilóta is bosszantónak tartja, motivációját azonban nem veszítette el.

„Eléggé nehéz, amikor még a pontszerzésért sem harcolhatsz” – ismerte el. „Eléggé frusztráló a helyzet, amikor a tizenhatodik, vagy a tizenötödik helyen haladsz és üldözöd az egyik ellenfelet, és amikor végre leelőzöd, továbbra sem vagy ott a pontszerzők között. Kemény időszak ez, de tudom, miért dolgozunk” – tette hozzá, utalva arra, hogy a Renault-ban rengeteg potenciál lakozik, köszönhetően a gyári támogatásnak és a bővülő szakembergárdának.

„Bármikor motiválhatod magad azzal, hogy a következő, vagy az azutáni szezonra gondolsz – eközben igyekszel annyit tanulni, amennyit csak tanulhatsz, hogy felkészülj a lehetőségre. A Forma–1 így működik. Hirtelen győztes autóban találhatod magad, és akkor teljesítened kell. Én most tanulok, és erre a pillanatra készülök” – magyarázta lelkesen.

Más kérdés, hogy a dán sorsa továbbra is kérdéses, hiszen a Renault még mindig nem döntötte el, milyen pilótapárossal vág neki a 2017-es évnek. A csapatot az utóbbi időben több versenyzővel is szóba hozták: leggyakrabban Sergio Pérez és Valtteri Bottas esetleges érkezéséről cikkeznek, a másik ülés megszerzésére pedig a jelenlegi teszt- és tartalékpilótát, a jövő egyik legnagyobb reménységének tartott Esteban Ocont tartják első számú esélyesnek.

Magnussen egyébként nemrég kifejeltette, összességében elégedett eddigi eredményeivel, noha tisztában van azzal, néhány hibát is elkövetett az év első felében. Oroszországi teljesítményére (hetedikként ért célba) pedig kifejezetten büszke. „Mindig úgy érzem, tudok még fejlődni. Elkövettem pár hibát, de úgy érzem, csináltam pár csodát is, és éppen ezt vártam el magamtól. Például Oroszország kiemelkedett, nagy dolog volt ott pontot szerezni” – mondta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt