Ez történik, ha egy újonc a határokat feszegeti

írta: M4Sport
2016. február 26. 19:41
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Manor sportigazgatója, Dave Ryan nem lepődött meg, hogy a csapat fiatal pilótája, Rio Haryanto kétszer is kicsúszott az év első kollektív tesztjén. A tapasztalt szakember nem haragszik az indonéz pilóta, hiszen a hibák természetes velejárói a tanulási folyamatnak.

Haryanto szerdán és csütörtökön vihette pályára a Manor 2016-os versenygépét, felkészülését azonban mindkét alkalommal vezeti hiba hátráltatta. Első tesztnapján kicsúszott a kavicságyba; akkor még csak időt veszített, másnap viszont az autó is megsérült a rontás után. A csapat azonban nem haragszik a fiatal pilótára, aki a sokat látott sportigazgató szerint csupán saját magát tesztelte (a csütörtöki hiba után az indonéz újonc is azt mondta, túl keményen bánt autójával).

„Igen, azt hiszem ez történt” – felelte Ryan, amikor arról kérdezték, Haryanto a határok feszegetése miatt követte-e el hibáját. „Meglepődtem volna, ha egy incidensbe sem keveredik bele. Addig, amíg tart a tanulási folyamat, ez teljesen rendben van. Nekünk ez az egész semmibe sem került, szóval lépjünk túl a történteken, és figyeljük, hogyan teljesít a folytatásban” – tette hozzá a szakember, aki hosszú kihagyás után tért vissza a Forma–1-be (korábban a McLarent erősítette).

A csapattárs, Pascal Wehrlein jóval magabiztosabban kezdett, Ryan szerint azonban igazságtalan lenne összehasonlítani a két fiatalt, hiszen a német több Forma–1-es tapasztalattal rendelkezik, lévén tavaly két csapattal (Mercedes és Force India) is tesztelt. „Most nem hiszem, hogy össze kellene hasonlítanunk őket. Pascal megnyerte a Német Túraautó-bajnokságot és elég sok F1-es kilométer van már benne, szóval ő tudja, mire számíthat.”

„Rio helyzete teljesen más, sőt épp a fenti ellentéte, hiszen ő most teszi meg először ezeket a lépéseket. Szóval, teljesen más megközelítéssel kell figyelnünk őket, viszont mindketten remek srácok, a csapat nagyon boldog, hogy itt vannak velünk. Élvezzük a dolgot! Elég sok futamot teljesítettek már eddigi pályafutásuk során; Pascal különösen tapasztalt a korához (21 év –a szerk.) képest. Mindkét versenyzőnkben bíznunk kell” – zárta gondolatát Ryan.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Felipe Massa

02016.10.26. 09:46

Közel a Dennis-korszak vége a McLarennél – Whitmarsh is az utódjelöltek között?

Egyre erősebb a távozásáról szóló pletyka

22016.10.26. 08:44

Tanulj, öcskös! – Marko kritizálja Verstappent

„Így sem versenyeket, sem világbajnokságokat nem lehet nyerni”

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban