Ez volt a Renault első nagy tesztje

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. január 25. 18:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hiába romlott meg a felek kapcsolata és keresett a Red Bull új partnert, a Renault meghosszabbította a bikások szerződését, ezzel pedig igazolta, más hozzáállással folytatja a Forma-1-es projektet – jelentette ki a cég ügyvezetője, Cyril Abiteboul.

A 2015-ös szezon elején a Red Bull vezetői több alkalommal is komoly kritikával illették a Renault erőforrásait és kritizálták a cég Forma-1-hez való hozzáállását. A vita végül annyira elmérgesedett, hogy a bikások új partner után néztek, ám egyik jelenlegi motorkészítővel sem tudtak megegyezni, így ősszel ismét tárgyalóasztalhoz ültek a Renault-val. A felek meg is egyeztek a szerződés meghosszabbításáról, igaz, a Red Bull TAG Heuer néven futtatja majd a Renault-motorokat.

Abiteboul szerint a szerződés újraírásával a Renault bebizonyította, hogy már másképp gondolkodik, mint néhány évvel korábban, a Forma-1-es projektet (ami már a gyári alakulat futtatását is magában foglalja) pedig „friss hozzáállással” folytatja. „Azt hiszem, a Renault vezetőségének egyik legnagyobb erőssége az, hogy rendkívül gyakorlatias tud lenni, bízik a csapatban és a projektben valamint a jövőbe tekint, nem pedig vissza a múltba” – mondta a francia szakember, amikor a Motorsport munkatársa a tavalyi szezon nehézségeiről és a „nagy békülésről” kérdezte.

„Sikerült meggyőznünk őket arról, amit igyekeztünk előkészíteni, vagyis a Red Bull-lal való együttműködés meghosszabbítását más feltételek mellett. A körülmények ismeretében, teljesen egyértelmű, hogy ez jó döntés volt” – magyarázza Abiteboul, majd hozzáteszi, szerinte a Renault-nak már szüksége volt erre az új szemléletmódra. „Ha sikeresek akarunk lenni ebben a műfajban, akkor sokkal megalkuvóbbnak kell lennünk, mint eddig. Úgy vélem, ez volt az első nagy teszt a Renault számára és a cég jól vizsgázott! Előre gondoltunk, a jövőre és arra, hogy sikeresebbek lehetünk, nem arra, hogy megragadunk egy helyen a múltban történtek miatt” – fogalmaz.

Bár a Red Bull az esetek többségében a Renault-t okolta a gyenge teljesítmény miatt, az ügyvezető szerint nem szabad minden felelősséget cégére hárítani. „Egyértelmű, hogy a Red Bull egy első osztályú szervezet és csak az azonnali sikerek érdeklik. A Renault több dologban is érdekelt, ezért inkább hosszabb távban gondolkodik. Azt hittük, a Red Bull jó (partner) lesz nekünk, de egy kicsit negatív volt, és ez a pályán is látszott. Kicsit pragmatikusabbnak kell lennünk!” – zárta gondolatát Abiteboul, aki feltehetően a gyári csapat vezérkarában is fontos szerepet kap majd.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

172016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra