„Ez volt idén a legjobb rajtom – ez lett a vesztem”

írta: M4Sport
2016. szeptember 18. 14:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

Balesettek indult a Szingapúri Nagydíj – Nico Hülkenberg versenye alig pár méterig tartott. Abszurd módon jó rajtja okozta a vesztét…

A helyzet a monzait idézte. Max Verstappen csúnyán beragadt a rajtnál, a mögötte érkezőknek pedig azonnal ki kellett kerülniük őt. Míg két héttel ezelőtt Fernando Alonso el tudta kerülni az ütközést, Nico Hülkenbergnek ezúttal esélye sem volt rá.

A német kettővel Verstappen mögül indult, előtte Sainz is nehézkesen jött lendületbe. Miközben a spanyolt próbálta előzni, vesztére a Toro Rosso bevágott elé. Koccanásuk vége az lett, hogy a Force India keresztbe állt, s egyenest a boxutca falába csapódott. „Nem hinném, hogy Carlos bárhová is bebújt volna, mivel nem volt valami jó a rajtja. Egyszerűen meg kellett kerülnie Maxot, aki nagyon rosszul rajtolt, ez okozta a balesetet” – vette védelmébe ellenfelét a német.

Az FIA egyébként versenybalesetnek minősítette a történteket.

Hülkenberget az bosszantotta a leginkább, hogy pont túlságosan jó rajtja miatt került ilyen helyzetbe. „Ez volt idén a legjobb rajtom, de most pont ennek fizettem meg az árát. Ilyen a versenyzés, a rajtoknál ilyesmi megesik. Semmi rosszat nem csináltam, és ez elég frusztráló. Carlos nem szándékosan csinálta, én a nagyon jó rajtom áldozata lettem. Eléggé csalódást keltő…” – kesergett a peches német, akinek öt futam óta tartó pontszerző sorozata szakadt meg ezzel.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája