Ezek közül a kategóriák közül választ Massa

írta: M4Sport
2016. szeptember 15. 15:32
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a királykategóriát a szezon végén elhagyja, a bukósisakot nem fogja végleg szögre akasztani Felipe Massa, aki saját elmondása szerint biztosan versenyez valahol a 2017-es évben. Néhány lehetséges „célállomást” már meg is nevezett, pár szériát pedig azonnal ki is zárt.

Massa az Olasz Nagydíj helyszínén jelentette be, az idei az utolsó F1-es szezon versenyzői pályafutásában, a sportnak viszont a folytatásban sem fordít hátat. Azóta több kategóriával is szóba hozták már, honfitársa, Rubens Barrichelli pedig a brazil stock car-bajnokságot ajánlotta neki, a jelenlegi Williams-pilóta azonban nem tartja valószínűnek, hogy a tengerentúlon folytatja.

„Nem hiszem, hogy a stock carban, vagy az IndyCarban fogok versenyezni” – mondta, amikor a Motorsport 2017-es terveiről érdeklődött. „A DTM, a WEC, vagy a Forma­–E lehet a befutó. Talán az egyik a három közül. Azt hiszem. De egyelőre minden nyitott” – tette hozzá a tapasztalt brazil, aki a közelmúltban több kategória több csapatával is felvette a kapcsolatot, viszont semmit sem szeretne elsietni a jövőjével kapcsolatos döntés meghozásakor.

„Az biztos, hogy néhány emberrel már beszélgettem, de szükségem van egy kis időre, hogy átgondoljam a dolgokat, és a lehető legjobb döntést hozzam. Azt mondtam, versenyezni fogok, viszont a megfelelő döntést kell meghoznom, hogy élvezzem az egészet, és jól érezzem magam. Szeretnék majd szórakozni egy kicsit” – magyarázta lelkesen.

Massa nemrég elismerte, az Olasz Nagyíjat megelőzően jobban izgult a csütörtöki bejelentés miatt, mint a vasárnapi viadal miatt. Most azonban sokkal higgadtabban várja a hétvégét, a visszavonulással kapcsolatos tervek ismertetésekor ugyanis nagy kő esett le a szívéről. „Nagy megkönnyebbülés volt számomra, hogy elmondhattam. Rögtön azután sikerült felszabadultabbá válnom, miután beszéltem róla, és Monza után már minden olyan volt, mint szokott” – fogalmazott.

„Elégedett vagyok a döntésemmel, és most megpróbálom kiélvezni az utolsó hét futamomat. Remélem, élvezetesek lesznek, és jó eredményeket szerzünk. Ez fontos, hiszen a versenyzés sokkal szórakoztatóbb, ha jó eredményeket érsz el. És ezt akarom tenni. Persze mindig van egy kis nyomás az ember vállán, de most talán jobb lesz, mert már eldöntöttem, mit csinálok a jövőben. Való igaz, még teljesen nem határoztam el, de azt igen, hogy visszavonulok. Az autóban ez annyira nincs hatással az emberre. Mindentől függetlenül a legjobbat akarom nyújtani” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. szeptember 15. 19:59  

WEC lehet a befutó.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ