Ezeket a gumikat használhatják a csapatok Malajziában

írta: M4Sport
2016. június 16. 19:40
FOTÓ: ©xpbimages.com

Miközben a Forma–1 mezőnye javában készül a hétvégén rendezendő Európai Nagydíjra, a kategória hivatalos gumiszállítója, a Pirelli már az október elején startoló maláj futamra is figyel: a cég már most kijelölte a Sepangban használható keverékeket.

A 2016-os gumiszabályok értelmében a tengerentúli futamok esetében a Forma–1-es csapatoknak 14 héttel korábban el kell dönteniük, milyen keverékekkel akarnak dolgozni a versenyhétvégén (az európai események esetében ez a határidő 8 hét), a Pirelli tehát rendre jó előre ismerteti kínálatát. Így tett ezzel most, nyár elején az ősszel rendezendő maláj futam esetében is.

Az olasz cég választása a legkeményebb összetételű gumiabroncsokra esett, vagyis Sepangban a narancssárga jelöléső kemény keverékeket, a fehér oldalfalú közepes gumikat valamint a sárga csíkkal ellátott lágyakat használhatják majd az alakulatok.

Az istállónak az időmérő edzés utolsó szakaszára ezúttal is meg kell majd tartaniuk egyet a leglágyabb keverékből (vagyis a sárgából), amit az első 10-nek később vissza kell majd szolgáltatnia a gyártónak. A versenyre egy-egy közepes és kemény szettnek kell maradnia, melyek közül az egyiket be is kell vetniük az 56 körös megmérettetés során. A résztvevők választását a Pirelli hivatalos közleményben tudatja majd a verseny előtti hetekben.

A Pirelli gumiválasztása az előttünk álló futamokra:

Európai Nagydíj: szuperlágy, lágy, közepes

Osztrák Nagydíj: ultralágy, szuperlágy, lágy

Brit Nagydíj: lágy, közepes, kemény

Magyar Nagydíj: szuperlágy, lágy, közepes

Német Nagydíj: szuperlágy, lágy, közepes

Belga Nagydíj: még nem ismert

Olasz Nagydíj: még nem ismert

Szingapúri Nagydíj: ultralágy, szuperlágy, lágy

Maláj Nagydíj: lágy, közepes, kemény


Hungarotickets nyereményjáték

Magyar Nagydíj nyereményjáték

2x2 belépő várja gazdáját a Forma-1-es Magyar Nagydíjra! :) A nyereményjátékban való részvételhez nem kell mást tenned, mint A HUNGAROTICKETS FACEBOOK BEJEGYZÉSÉBEN tagelni (megjelölni) magad és azt a családtagodat, barátodat, akivel el szeretnél venni a Magyar Nagydíjra. ITT a lehetőség, tessék tagelni, és nyerni! Sorsolás a Hungarotickets Facebook oldalán, jövő hét hétfőn!

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Bogyi007
#1 Bogyi007 2016. június 17. 15:26  

A 2016-os gumiszabályok értelmében a tengerentúli futamok esetében a Forma–1-es csapatoknak 14 hónappal korábban el kell dönteniük,

Szerintem ezt elírtátok srácok! :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához