Ezeket a gumikat használhatják Silverstone-ban

írta: M4Sport
2016. május 05. 16:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

A királykategória mezőnye csak a jövő héten csap össze a Spanyol Nagydíjnak otthon adó barcelonai versenypályán, ám a Pirelli már azt is közölte a nyilvánossággal, mely gumikeverékeket viszi a július elején rendezendő silverstone-i futamra.

Akárcsak Spanyolországban, a versenyzők a Brit Nagydíjon is a három legkeményebb (azaz a narancsságra jelölésű kemény, a fehér oldalfalú közepes és a sárga csíkozású lágy) keveréket használhatják majd. A barcelonai futam esetében egyébként a legkeményebből sokan csak egyetlenegy egy szettet kértek, érdekes lesz tehát megfigyelni, ez változik-e Silverstone-ban.

Az olasz cég közleményében jelezte, a versenyre legalább egy szett lágy és szuperlágy abroncsot kell megtartaniuk a résztvevőknek, az egyiket pedig használniuk is kell vasárnap. Az időmérő edzés utolsó szakaszára egy garnitúra lágy keveréket kell megtartaniuk, amit az első tíz helyezettnek a kvalifikáció leintését követően vissza kell szolgáltatnia a gyártónak.

A versenyzőknek a hétvége során összesen 13 garnitúra gumi áll majd a rendelkezésükre, melyekből 10 típust szabadon, a csapataikkal egyeztetve választhatnak ki (a fennmaradó háromról a Pirelli dönt a fent leírtak szerint). Azt, hogyan választottak a résztvevők a gumiszállító szokásához híven hivatalos közleményben tudatja majd a verseny előtti hetekben.

A Pirelli gumiválasztása az előttünk álló futamokra:

Spanyol Nagydíj: lágy, közepes, kemény

Monacói Nagydíj: ultralágy, szuperlágy, lágy

Kanadai Nagydíj: ultralágy, szuperlágy, lágy

Európai Nagydíj: szuperlágy, lágy, közepes

Osztrák Nagydíj: ultralágy, szuperlágy, lágy

Brit Nagydíj: lágy, közepes, kemény

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál