Ezeket a gumikat viszi a Pirelli Spanyolországba

írta: M4Sport
2016. március 10. 16:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Pirelli ismertette gumiválasztását a 2016-os Spanyol Nagydíjra – az előszezoni teszteknek is otthont adó barcelonai versenypályán a kemény, a közepes és a lágy keveréket használhatják a csapatok.

Idén mindössze nyolc tesztnap állt az alakulatok rendelkezésére az évad kezdete előtt, a felkészülési időszak során pedig csak és kizárólag a barcelonai pályán köröztek. A mezőny május közepén tér vissza a helyszínre, ahol az idény során először a Pirelli legkeményebb gumikeverékeit is használhatják; a másik két opció a közepes és a lágy lesz.

Az új gumiszabály értelmében az olaszok a versenyek alkalmával már csak egy etapra írják elő, milyen gumikat kell használniuk a pilótáknak, a többiről ugyanis maguk a csapatok dönthetnek. Spanyolországban a kemény vagy a közepes keveréket kell feltenniük a szóban forgó etapra, a futamra azonban mindkét típusból maradnia kell egy új szettnek.

A szabályok azt is előírják, hogy az időmérő edzés utolsó szakaszára minden alkalommal félre kell tenni egy szettet a leglágyabb keverékből; ez Barcelonában a sárga jelölésű lágy abroncs lesz. Az utolsó szakaszban érdekelt versenyzőknek (a megújult szabályok szerint a legjobb nyolcnak) ezt később vissza kell adniuk a Pirellinek, míg a többiek akár a futamon is használhatják.

Gumiválasztás tekintetében egyébként a Spanyol Nagydíj lesz az első, ami eltér az év elején látottaktól, hiszen az olaszok Ausztráliába, Bahreinbe, Kínába és Oroszországba is a közepes, a lágy és a szuperlágy keveréket szállítják. Később, az Európai Nagydíj új helyszínén, Bakuban is ezeket használják majd, míg Kanadában a lágyat, a szuperlágyat és az ultralágyat.

A Pirelli eddig ismert gumikínálata:

Ausztrál Nagydíj: közepes (fehér), lágy (sárga), szuperlágy (piros)

Bahreini Nagydíj: közepes (fehér), lágy (sárga), szuperlágy (piros)

Kínai Nagydíj: közepes (fehér), lágy (sárga), szuperlágy (piros)

Orosz Nagydíj: közepes (fehér), lágy (sárga), szuperlágy (piros)

Spanyol Nagydíj: kemény (narancsságra), közepes (fehér), lágy (sárga)

Monacói Nagydíj: még nem ismert

Kanadai Nagydíj: lágy (sárga), szuperlágy (piros), ultralágy (lila)

Európai Nagydíj: közepes (fehér), lágy (sárga), szuperlágy (piros)

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Carlos Sainz

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa

32016.10.24. 15:48

Arrivabene: Hülyeség változtatni

Inog a talaj a csapatfőnök alatt – a Ferrari barátkozhat a bronzérem gondolatával?