„Ezekkel a gumikkal nem tudtam volna felzárkózni”

írta: M4Sport
2016. szeptember 05. 16:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton a gyenge rajt után hamar rájött, Monzában csak a kármentésért harcolhat, a csapattárs 15 másodperces előnye ugyanis túl nagy volt ahhoz, hogy a jelenlegi gumikkal ledolgozza azt. Nico Rosberg úgy érzi, mindenképp harcban lett volna csapattársával.

Hiába tűnt erősebbnek az edzéseken, Hamilton több pozíciót is veszített az Olasz Nagydíj rajtjánál (először úgy érezte ő hibázott, a Mercedes azonban kiemelte, nincs felelős, hiszen még mindig vannak gondok a kuplunggal), és az alatt az idő alatt, míg felzárkózott a második helyre, a futamot vezető márkatársa kényelmes előnyre tett szert.

Bár 15 másodperces lemaradását egy ponton sikerült 10 másodpercesre csökkentenie, a brit hamar elfogadta, ezt a csatát már elbukta. „Sikerült visszajönnöm kilenc, vagy tíz másodpercre, de ez is túl nagy különbség volt ahhoz, hogy ezeken a gumikon le tudjam dolgozni” – panaszkodott. „Hamar egyértelművé vált, hogy ezt a versenyt nem Nicóval vívom, hanem azért, hogy magam mögött tartsam az üldözőket, és ne veszítsek még több pontot” – tette hozzá.

„Tarthattam volna a tempót, és akkor talán sikerül lemennem hat másodpercig. De ez még mindig nem lett volna elég ahhoz, hogy megnyerjük a versenyt. Ahhoz, hogy ledolgozz egy 15 másodperces hátrányt, körönként négy tizeddel gyorsabbnak kell lenned, és ha így versenyzel, egyszerűen nem marad elég gumid. És ha egyáltalán sikerült volna lecsökkentenem a különbséget, akkor sem maradt volna elég gumim az előzéshez. A tizenöt másodperces előny nagynak számít ezeken a mai gumiabroncsokon” – folytatta kissé kritikusan a háromszoros világbajnok.

Hamilton elmondta, kissé bosszantotta, hogy elveszítette a győzelmet, egy olyan hétvégén, melyen „végig domináns teljesítményt nyújtott csapatával”, viszont már csak a folytatásra összpontosít, és örül annak, hogy a gyenge futam ellenére továbbra is vezeti a bajnokságot. Igaz, előnye jelenleg csak két pont Rosberggel szemben, aki a szünet előtt még 19 egységgel követte.

A különbség egyébként egész évben drámaian változott a Mercedes pilótái között: az év elején Rosberg tűnt esélyesebbnek, hiszen 43 ponttal vezetett, majd Hamilton zsinórban aratott négy győzelmének köszönhetően átvette a vezetést. Most, hét futammal az év vége előtt pedig eltűnt a különbség, szóval „minden kezdődhet elölről”. „Nem gondolok a pontokra, szerintem ez a legjobb megközelítés” – mondta Rosberg a bajnoki küzdelemmel kapcsolatban.

„Most is ugyanúgy hiszek abban, hogy megnyerhetem a versenyeket, mint eddig bármikor, és ha arra gondoltam volna, hogy a 43 pontos előnyből 19 pontos hátrány lett aludni sem tudtam volna. Csak élvezem, hogy futamokat nyerek” – jelezte magabiztosan, majd szólt néhány szót magáról az Olasz Nagydíjról is. „Egy F1-es futam sosem egyszerű. Ezúttal a start hozta el a nagy csatát, amit sikerült megnyernem, és ez eléggé jó. Nem volt egyszerű, de nem is ez volt a legnehezebb futam. Jól éreztem magam az időmérőn is, de az volt Lewis egyik legjobb napja az évben, ilyenkor pedig nagyon nehéz legyőzni őt. Pénteken jónak tűnt a versenytempónk. Tudtam, hogy harcban lehetek Lewisszal, akár előttem lesz, akár mögöttem. Tudtam, hogy van esélyem a győzelemre, és be is bizonyítottam.”

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Polarity
#5 Polarity 2016. szeptember 06. 21:41  
Bredio:
Elnézted Lajoskám, nyugodtan kimondhatod.

Amikor nagy ritkán valami nem jön neki össze akkor elég nagy pofád van, egyébként meg hallgatsz szépen. Bár ha jobban belegondolok akkor az elmúlt 3 évben nem sok örömöd lelhettet a futamokban, ezért megértem. :DDD

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 06. 21:42

Mtom
#4 Mtom 2016. szeptember 06. 15:52  
s60pcc:
Nyugodtan igazat adhatsz Brediokám. A Pirelli alkalmatlan a valódi tempós versenyzéshez. De ezt kérik tõlük, ezt adják. Persze a te világodban ennek a gyereknek soha nem lehet igaza.

A muverseny amit a hamar kopo gumikkal akartak elerni lathatoan nem jott be, es a sportot sporolosi versennye silanyitja.
Adjanak tartos gumikat, hogy nyomhassak a pilotak.

s60pcc
#3 s60pcc 2016. szeptember 05. 21:58  
Bredio:
Elnézted Lajoskám, nyugodtan kimondhatod.

Nyugodtan igazat adhatsz Brediokám.
A Pirelli alkalmatlan a valódi tempós versenyzéshez. De ezt kérik tõlük, ezt adják. Persze a te világodban ennek a gyereknek soha nem lehet igaza.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 05. 22:02

Bredio
#2 Bredio 2016. szeptember 05. 19:12  

Elnézted Lajoskám, nyugodtan kimondhatod.

fist1
#1 fist1 2016. szeptember 05. 19:10  

Szomorú ezt hallani, de valószínűleg még ez lesz pár évig. Mindenki mondhat egy nagy köszönetet a Pirellinek. A tegnapi futam halálunalmas volt. Lehetett volna csata az első helyért még azzal együtt is, hogy Hamilton elrontotta a rajtot, de nem így történt, mert ahhoz gumi kellene. Egyszerűen elképesztő, hogy a mai F1-ben az időmérő és a rajt mennyire nagy jelentőséggel bír. Nyilván ez régen is így volt, de a mérték a nem mindegy. A Pirelli az F1 sírásója.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt