Ezen is osztozik a Ferrari a Haasszal?

írta: M4Sport
2016. február 01. 07:15
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nincs szüksége harmadik versenyzőre az újonc Haas-istállónak. A tulajdonos elárulta, szerinte az lenne az ideális, ha a Ferrari tartalékja lenne az ő beugrójuk is.

Javában készül a Haas-csapat idei Forma–1-es bemutatkozására. Két versenyzőjük kilétére már az előző szezon végén fény derült: Romain Grosjean mellett a Ferraritól érkező Esteban Gutiérrez ül majd új autójukban. Tartalékversenyzőjükről ugyanakkor még nem érkezett hír – nem véletlenül. Az alapító Gene Haas a Sports Business Dailynek adott interjúban elárulta, nem terveznek külön embert alkalmazni beugróként.

„Jelenleg nincs tartalékunk. Ha közös versenyzőt találnánk a Ferrarival, talán az lenne a legjobb megoldás. A mai biztonság mellett leginkább csak betegség vagy más vészhelyzet miatt van szükség a tartalékversenyzőkre. Ez talán nem is olyan fontos, mint gondolják. A NASCAR-ban sincsenek kimondott tartalékversenyzőink” – fogalmazott.

Hivatalos tartalékja ugyanakkor jelenleg a motorpartner Ferrarinak sincs, hiszen eddig éppen Gutiérrez töltötte be ezt a pozíciót. A Scuderiának Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen mellett Jean-Éric Vergne segíti még a munkáját, ő azonban hivatalosan csak tesztversenyző, aki a szimulátorban dolgozik. Nagy kérdés, a mexikói Haashoz szerződésével előléptetik-e. Rajta kívül még az F3-as Európa-bajnokságba szerződő, nemrég a Ferrari versenyzőakadémiájának tagjává váló monacói Charles Leclercet hozták összefüggésbe a Haasszal, ahol fejlesztő versenyzői szerepkörben ismerkedhetne az F1 világával.

Ami az állandó versenyzőket illeti, Haas úgy véli, Grosjean és Gutiérrez tökéletesen kiegészítik majd egymást. „Gutiérrez a Ferrari tesztversenyzője volt, így tud nekünk segíteni a szimulátorban, valamint a Ferraritól érkező felszerelés terén. Már több Ferrari-autót is vezetett, így kicsit előttünk jár. Grosjean mindeközben ismeri a pályákat, a gumistratégiákat, mindent, amit kell. A többi csapat évről évre jegyzetel az egyes versenyekről, nekünk nincs ilyen alapunk. Romain ezen a téren nyújt majd nekünk nagy segítséget, Gutiérrez pedig a technikát fogja jobban ismerni, tehát ők ketten kiegészítik majd egymást, és ezzel a teljes csomagunkat is jobbá teszik” – vélekedett az amerikai.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary