Ezért habzott a pezsgőtől Ricciardo cipője

írta: M4Sport
2016. augusztus 03. 13:05
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a versenyt nem is ő nyerte, Daniel Ricciardónak így is sikerült magára irányítania a figyelmet a hockenheimi díjátadón. Elmondta, miért használta pezsgős pohárként a cipőjét…

Feltűnően jó volt Daniel Ricciardo hangulata a Német Nagydíj után. Nem is csoda, hiszen idei legjobb eredményét beállítva (Monaco után) másodikként ért célba a Red Bull-lal, és sorozatban másodszor pezsgőzhetett.

Méghozzá nem is akárhogy! A háromszoros futamgyőztes az ünneplés közepette lekapta egyik cipőjét, majd pezsgőt öntött bele és meg is itta azt. Az erről készült képek a legfelkapottabbak lettek aztán a versenyről szóló tudósításokban – Ricciardo pedig később a jelenet hátterébe is beavatott minket.

„Ez egy ausztrál szokás. Úgy hívjuk, ’shoey’ Valójában a következő futamgyőzelmemkor szerettem volna megcsinálni, de arra az esetre, ha ez nem jönne már össze idén, inkább bevetettem a második helyem után” – nyilatkozta.

Nem ő egyébként az egyetlen ausztrál, aki hasonló módon ünnepelt. Jack Miller a MotoGP-ben szerzett asseni győzelmét követően pezsgőzött ugyanígy.

Az ausztrálok egyébként főleg születésnapokon, jeles ünnepeken veszik rá magukat hasonló cselekedetekre, Ricciardo ráadásul nemcsak saját sikerét ünnepelhette a hétvégén, de a helyszínre ellátogató édesapja születésnapját is szombaton.

Azt azonban vélhetően ő maga sem tudta, hogy ezen szokásukat egyesek egyenest a XIX. századi Németországból eredeztetik, ahol a híres sörös csizmakorsók elterjedése idején a kevésbé tehetősek valódi csizmákból hörpintették a sörüket.

Ausztrália és Németország nagy találkozása volt tehát ez a hétvége – Ricciardo és cipője szempontjából egyaránt…

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"