Ezért hisz a Mercedes Wehrleinben

írta: M4Sport
2016. február 11. 10:34
FOTÓ: ©xpbimages.com

Tavaly emberként és versenyzőként is sokat fejlődött, a döntő pillanatokban is higgadt maradt és remekül együtt tudott működni csapatával – az Autosport szakírója szerint ezért bízik a Mercedes töretlenül Pascal Wehrleinben, aki a gyár közbenjárásának köszönhetően már F1-es ülést is kapott.

Sokan már akkor őt tartották első számú esélyesnek, amikor a Manor jelezte, a folytatásban Mercedes-erőforrásokkal indul harcba, ám a csapat csak most közölte, idén Pascal Wehrlein vezetheti az egyik F1-est. Nem titok, a fiatal német a Mercedes támogatásának köszönheti a nem mindennapi lehetőséget, a stuttgartiak bizalmát azonban kemény munkával kellett elnyernie – Mitchell Adam, az Autosport szakírója felvázolta, mivel érdemelte ki a stuttgartiak támogatását.

A mértékadó brit lap DTM-tudósítója kiemeli, első találkozása nem volt kellemes a Mercedes védencével, aki a májusi szezonnyitó előtt zárkózottnak tűnt, az újságírók kérdéseire pedig unalmas közhelyekkel válaszolt. „Nem azt mondom, hogy arrogáns volt, csak a nyilvánosság előtt sokkal inkább tűnt Nico Rosbergnek, mint Sebastian Vettelnek” – írta, majd gyorsan hozzátette, a következő hat hónapban komoly változáson ment át. Fél év alatt sokkal beszédesebb lett az utolsó sajtótájékoztatón pedig jókedvűen viccelődött az újságírókkal, igaz, akkor lényegesen felszabadultabb volt, hiszen érezte, karnyújtásnyira van a bajnoki cím.

De nem csak személyisége változott; a pályán is egyre jobb teljesítményt nyújtott, sőt fiatal kora ellenére a bajnoki küzdelem hevében is higgadt maradt, pedig a nyomás csak nőtt az idő múlásával, ezt azonban végig megfelelően kezelte. A Mercedes DTM-csapatához közeli források szerint Wehrlein „különösen szoros” kapcsolatot épített ki a dolgozókkal és nagyszerűen együttműködött mérnökeivel a 2015-ös szezon során. Adam kiemeli, a fiatal német 17 pontos hátrányt dolgozott le a széria egyik legeredményesebb versenyzőjével, Mattias Ekströmmel szemben, teljesítménye pedig az időmérőkön és a futamokon is roppant kiegyensúlyozott volt; ez sikerének egyik kulcsa.

2015-ös szezonjáról a Mercedes egyik legtapasztaltabb versenyzője, Gary Paffett is elismerően beszélt. „Mindenkinél jobb munkát végzett. Roppant erős versenyző. A legtöbb futamon ő volt a Mercedes legjobbja, és azokon is nagyon közel volt ehhez, melyeken valaki más volt a gyár húzóembere. Mindig át kellett nézni az adatait, ha rá akartál jönni, mit csinál másképp! Ritkán volt rossz napja, a futamokon pedig rendkívül harcias volt. Az emberek talán azt hiszik, mindez könnyen jött, hogy csak beült az autóba és már sikeres is volt, de nem. Rengeteg időt töltött a csapattal és nagyon sokszor estig beszélt a mérnökökkel. Vannak évek, amikor tudod, mit akarsz az autódtól, a mérnökök pedig meg is adják azt. És akkor minden működik. Az ő éve ilyen volt” – magyarázta.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

cybergyerek
#4 cybergyerek 2016. február 11. 15:41  
Zasalamel:
Beárnyékolja a sikerét, hogy Green-t Pascal egyik csapattársa ütötte ki 2 helyről, de ettől függetlenül jó a srác, legfőbb baj vele h túlságosan zárkózott (ami engem nem zavar).

igen, viszont Wehrleint meg Scheider ütötte ki szándékosan a red bull ringen, értékes pontoktól megfosztva.

F1890
#3 F1890 2016. február 11. 12:35  

sztem ő tipikus olyan versenyző lesz aki középkategóriás, én nem várok tőle túlzottan sokat, meglennék lepve ha akkora zseni lenne.

Zasalamel
#2 Zasalamel 2016. február 11. 12:13  
Balrog:
Ahogy olvasgattam a nemzetközi fórumokat, nem aratott osztatlan sikert a bemutatkozása, úgy tűnik, hogy a németek nem kedvelik a személyiségét, ahogy annak idején di Restáét se szerették a britek, ami három nagyra becsült német pilótával a mezőnyben annyira nem túl jó hír neki, meg sokan a tavalyi szezont is úgy élték meg, hogy Toto túlságosan tolta előre pacalt a szezon során és az egész csapat neki asszisztált. Az mondjuk vitathatatlan, hogy Green és Ekström kevesebb balszerencsével simán bajnok lehetett volna, de az is, hogy a Merci volt messze a leggyengébb autó és pacal elég következetesen teljesített a márkatársakhoz képest. Na meg a formaautós teljesítménye is bőven indokolja, hogy kapjon egy esélyt. Ettől függetlenül én inkább Ocon és Vandoorne bemutatkozását várom. :D

Beárnyékolja a sikerét, hogy Green-t Pascal egyik csapattársa ütötte ki 2 helyről, de ettől függetlenül jó a srác, legfőbb baj vele h túlságosan zárkózott (ami engem nem zavar).

Balrog
#1 Balrog 2016. február 11. 12:06  

Ahogy olvasgattam a nemzetközi fórumokat, nem aratott osztatlan sikert a bemutatkozása, úgy tűnik, hogy a németek nem kedvelik a személyiségét, ahogy annak idején di Restáét se szerették a britek, ami három nagyra becsült német pilótával a mezőnyben annyira nem túl jó hír neki, meg sokan a tavalyi szezont is úgy élték meg, hogy Toto túlságosan tolta előre pacalt a szezon során és az egész csapat neki asszisztált.

Az mondjuk vitathatatlan, hogy Green és Ekström kevesebb balszerencsével simán bajnok lehetett volna, de az is, hogy a Merci volt messze a leggyengébb autó és pacal elég következetesen teljesített a márkatársakhoz képest. Na meg a formaautós teljesítménye is bőven indokolja, hogy kapjon egy esélyt. Ettől függetlenül én inkább Ocon és Vandoorne bemutatkozását várom. :D

Utoljára módosítva: 2016. február 11. 12:06

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ