Ezért húzta fel annyira Alonsót Herbert kritikája

írta: M4Sport
2016. június 29. 16:15
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bahreinben élő adásban osztotta ki az őt bíráló Johnny Herbertet – Fernando Alonso most elmagyarázta, miért is bosszantották fel annyira a brit szavai.

Alighanem sokan emlékeznek Fernando Alonso és Johnny Herbert bahreini jelenetére. A Sky Sports exversenyző szakértője a pénteki szabadedzések után, majd szombat délelőtt is élesen kritizálta az azt a hétvégét ausztráliai sérülése miatt csak a garázsból szemlélő kétszeres világbajnokot, aki szerinte már nem elég motivált, nem „harap”, ráadásul túl is van pályafutása zenitjén. Majd kijelentette, talán jobban járna, ha már vissza sem ülne McLarenjébe.

Amikor Herbert szombat délelőtt élő adásban is ezen álláspontját indokolta épp, egyszer csak megjelent maga Alonso, majd odalépett a brithez, és a fejéhez vágta: mit sem tudhat arról, milyen helyzetben van most ő. „Te nem vagy világbajnok. Azért végezted kommentátorként, mert sosem tudtál bajnok lenni” – mondta a tévénézők szeme láttára kissé indulatosan a spanyol.

Most a Motorsport-Totalnak elárulta, miért is paprikázta föl annyira Herbert kijelentése. „Nem éppen az volt a legjobb hétvége arra, hogy ilyen valótlant állítson” – nyilatkozta Alonso, akit azonban nem is Herbert tévedése bosszantott igazán. „Versenyzőként neki is tudnia kéne, milyen szenvedélyt érzünk a versenyzés iránt.”

Alonso nem titkolja, igencsak nehéz napokat élt át Bahreinben, mely szintén magyarázza frusztrációját. „A hétvége előtt a nővéremmel utaztam Spanyolországból Bahreinbe. Ő orvos, ezért ő figyelt rám a repülőút során, mivel a magasság miatt akár gond is lehetett volna a sérült tüdőmmel. Ha kellett volna, azonnal beavatkozhatott volna. Már önmagában az kockázat volt, hogy repülőre szálltam, mégis teljesíteni akartam az orvosi vizsgálatokat” – mutatott rá.

Miután az FIA nem engedte autóba ülni őt, Alonso és a McLaren nehezen törődött bele, hogy még csak ki sem próbálhatja, bírja-e a terhelést, ezért Ron Dennis szót is emelt, s utóbb még egy kérvényt nyújtott be az FIA-nál egy újabb vizsgálatra – hiába. „Pénteken késő estig próbáltam meggyőzni az FIA-t arról, hogy képes vagyok vezetni” – erősítette meg Alonso is.

Ezek után jött Herbert bírálata. „Mindezt követően azt hallani, hogy 2012 óta már nem is vagyok motivált… Ez a megjegyzés teljességgel fölösleges volt – főleg pont azon a hétvégén. Mondhatják, hogy lassú vagyok, vagy amit csak akarnak, de azt nem, hogy már nem vagyok motivált. Más versenyzők ha kiesnek a bemelegítő körben, egyből felülnek a repülőre, és mennek haza. Én egész hétvégén a csapattal voltam” – mutatott rá a spanyol, aki igyekezett mindenben segíteni a McLarent és helyettesét, Stoffel Vandoorne-t.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa