Ezért javult a Williams

írta: M4Sport
2016. április 30. 20:35
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Williams teljesítménymérnöke, Rob Smedley elárulta, mi áll a csapat oroszországi „feltámadásának” hátterében, ugyanakkor kiemelte, még mindig vannak terültek, melyeken a folytatásban mindenképpen javítaniuk kell.

Hiába vetettek be egy teljesen új orrkúpot már a második versenyhétvégén, döcögősen indult a Williams szezonja; például a szóban forgó fejlesztésből sem tudták kihozni a maximumot. Oroszországban viszont biztató eredményeket értek el az időmérőn: Valtteri Bottas a második, Felipe Massa a negyedik helyről startolhat Sebastian Vettel hátrasorolása után. Bár a pálya mindig is kedvezett a csapatnak, a teljesítménymérnök szerint végre az autó is kezd összeállni.

„Sejtettük, hogy a pálya fekszik nekünk, de a tempó nemcsak ennek köszönhető” – mondta az időmérő után. „Az újítások is segítenek, amiket most hoztunk, valamint az új orrkúp és az első vezetőszárny is, amin már régóta dolgozunk. Az aerodinamikai fejlesztésekre összpontosítottunk, és az autó végre kezd összeállni. Ezen a pályán komoly hangsúly kerül a motorokra, és jó, ha a nagyobb teljesítményű erőforráshoz kisebb légellenállás párosul” – magyarázta büszkén a tapasztalat szakember, majd kiemelte, van még egy tényező, ami mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

„A gumikat is jól működésre bírtuk. Egyike vagyunk azon keveseknek, akik már tegnap is fel tudták melegíteni őket, és ez most is sikerült. Már azonnal gyors kört futhattunk velük; ezen nagyon sokat dolgoztunk a hétvége során” – jelezte, mielőtt elismerte, a lassabb kanyarok továbbra is problémát jelentenek számukra, ugyanakkor némi javulást már itt is sikerült elérniük. „Az utolsó szektorban nem túl rossz az eredményünk a Red Bullhoz képest, akik nagyon jók azon a ponton. Még hátrányban vagyunk, de már ezen a téren is javultunk. Nem kezdődött jól ez az az év, szóval nagyon jó lenne, ha fordíthatnánk a szerencsének és szereznénk egy dobogós helyezést.”

Bottas az időmérő után elmondta, csapatának egyelőre nem szabad a Mercedes és a Ferrari elkapására gondolni, hiszen azzal is elégedettnek kell lenniük, hogy most le tudták győzni a Red Bull csapatait, melyek az első három hétvégén ütőképesebbnek tűntek. „Idén nagyon nehéz lesz legyőzni a Mercedes és a Ferrarit. Most egyértelműen a Red Bull és a Toro Rosso előtt vagyunk, akik eddig komoly kihívás elé állítottak minket. Elégedett vagyok az eredménnyel, mert jó pozícióba kerültünk ahhoz, hogy holnap fontos pontokat szerezzünk. Szükségünk van ezekre a pontokra! A gyár dolgozói is remek munkát végeztek. A fejlesztések sokat segítettek, és a pálya is jobban feküdt az autónak, mint az eddigiek. Remélem, most megtartjuk ezt a lendületet” – nyilatkozta.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

benczeb90
#1 benczeb90 2016. május 01. 01:15  

Örülünk Vincent

HairHungary