Ezért kellett idő előtt kiszállnia Hamiltonnak

írta: M4Sport
2016. szeptember 16. 17:45
FOTÓ: ©xpbimages.com

Megoldást talál a Mercedes Lewis Hamilton második edzésen fellépő problémáira – a címvédőnek lesz mit pótolnia szombaton.

Bár a formájuk jobbnak tűnik, mint egy éve, így sem volt problémáktól mentes a Mercedes nyitónapja Szingapúrban. Délelőtt Nico Rosberg vágta a falhoz autóját, délután pedig Lewis Hamiltonnak kellett korábban befejeznie a körözést egy műszaki hiba miatt.

Ami Rosberg elfékezését illeti, fölvetődött, talán gond lehetett a német elektronikus fékrendszerével, hamar kiderült azonban, hogy vezetői hibáról volt szó. „Ez egyike a legfurcsább kanyaroknak, ahol elmérte a féktávot. Valamiért egyenesen ment tovább, de ez egy nehéz kanyar” – magyarázta Toto Wolff még a második edzés előtt.

Lewis Hamilton napja kétségkívül rosszabbul alakult, mint a második edzést megnyerő csapattársáé. A brit az ultralágy gumis időmérő-szimulációján nem találta a fonalat, több elfékezést, megcsúszást is bemutatott. Aztán visszatért a garázsba, hogy felkészüljön a hosszabb etapokra, ám onnan már nem távozhatott, így a versenyre sem tudott felkészülni. „Úgy néz ki, hogy hidraulikus szivárgásról van szó, amit már nem tudtunk megjavítani az edzés végéig. Holnapra rendben lesz minden, de természetesen ez hátrány” – nyilatkozta Wolff.

Hamilton már a hibát megelőzően is panaszkodott autója vezethetőségére. „A rádióban azt említette, hogy az első szektorával elégedett. Az előtte használt gumiján nagyon gyors volt, de az ultralágyon nem tudta összerakni a körét, elfékezte magát az első körben, az egyensúly sem volt rendben. De szerintem elég pontosan tudja, mit vár el és mit kell tenni ahhoz, hogy megfeleljen számára az autó holnap.”

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Enveblo
#4 Enveblo 2016. szeptember 17. 00:52  
SANI{Ó:
működnek az "apró trükkök" :)

nálad is működnek ahogy látom :D tipikus "azthiszitudja de amúgy kurvára hülyéneknézki"

Osvát
#3 Osvát 2016. szeptember 16. 23:55  
SANI{Ó:
működnek az "apró trükkök" :)

Ezt minden cikk alatt leírod? Ostoba...

SANI{Ó
#2 SANI{Ó 2016. szeptember 16. 20:56  

működnek az "apró trükkök" :)

Sebees
#1 Sebees 2016. szeptember 16. 19:57  

Jó lenne tudni hol volt az olajszivárgás, mert ha a felfüggesztésben akkor érthetőek az elfékezések egyensúlyvesztés, ha más rendszerben akkor lehet vezetői hibák sorozata.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

42016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa