Ezért lenne különleges a bajnoki cím Hamilton számára

írta: M4Sport
2016. augusztus 16. 10:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ha győztesen jönne ki a csapattárssal folytatott küzdelemből, és megnyerné a világbajnoki címet, a siker „sokat jelentene” Lewis Hamiltonnak, hiszen komoly hátrányt kellett ledolgoznia a vártnál gyengébb és problémásabb évkezdés után.

A Spanyol Nagydíjat követően Nico Rosberg 43 ponttal előzte meg márkatársát, aki a Mercedes számára kettős kiesést hozó futam után visszacsúszott a tabella harmadik helyére, Kimi Räikkönen mögé. Monacóban aztán beindult a „Hamilton-henger”: a címvédő azóta hét futamból hatot megnyert és nemcsak ledolgozta hátrányát, hanem át is vette a vezetést.

Hiába azonban a 19 pontos előny, Hamilton biztosra veszi, a folytatásban is nehéz dolga lesz, hiszen az ő autójában biztosan motort kell cserélni, míg Rosberg úgy tűnik, teljesítheti az évet motorcserés büntetés nélkül. Idén tehát nehezebb a dolga, mint egy évvel korábban, amikor végig magabiztosan vezette a pontversenyt – éppen ezért érzi úgy, a 2016-os siker „sokat jelentene” neki. „Azt hiszem, igen. Talán meglepő, de minden eredmény, minden futamgyőzelem más” – fogalmazott.

„Máshogy rajtoltál, máshogy érezted magad azon a napon. Néha könnyebb volt, néha pedig nehezebb. Van, hogy stresszesebbnek érzed magad, és van, hogy sokkal fittebbnek – sok különbség lehet. A bajnoki győzelem mindig új érzéssel tölt el, és mindig egyre jobban és jobban élvezem. Mindenki bajnokság, minden bajnoki siker egy külön utazás számomra, egy új utazás. Ha ezúttal ott leszek ennek az útnak a végén, ahol lenni szeretnék, akkor egészen biztosan jól fogom érezni magam, ha nem jobban, mint eddig bármikor” – folytatta gondolatmenetét.

A háromszoros világbajnok nyilatkozata során elárulta, az év eleji frusztráció egy része abból adódott, hogy bár ő folyamatosan úgy érezte, jól vezet és a tempója is rendben van, több alkalommal is technikai hibák hátráltatták (ezek miatt került már most közel az első motorcserés büntetéshez), ezeknél pedig kevés dolog bosszantja jobban a versenyzőket.

„Nos, ott volt 2014, amikor hátrányban voltam egy kicsit. Úgy értem, voltam már fenn, és voltam már lenn, de ez a helyzet minden bizonnyal nehezebb, mert nem érzed, hogy te hibázol, nem arról van szó, hogy nem összpontosítasz eléggé, vagy nem edzel eleget. Ilyenkor a külső dolog hatnak rád. Mint mondtam, bizonyos értelemben ez egy jó tapasztalat, és ma már erősebbnek érzem magam, hiszen tudom kezelni azt, ami rám zúdul” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához