Ezért nem döntött még a McLaren

írta: M4Sport
2016. augusztus 22. 15:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

Továbbra sem született döntés arról, milyen pilótapárossal vág neki a McLaren-Honda a 2017-es évnek, ennek oka pedig „pofonegyszerű” a versenyigazgató, Éric Boullier szerint. Jenson Button eközben ismét megerősítette, ő sem akar semmit elsietni.

Fernando Alonso biztosan a csapat versenyzője marad, Button szerződése azonban csak az idei szezon végéig érvényes, a fiatal Stoffel Vandoorne pedig egyre hangosabban döngeti a csapat kapuit. A helyzet tehát egyszerűnek tűnik: 2017-ben vagy az ifjú reménység, vagy a korábbi világbajnok lesz a spanyol csapattársa. A McLaren-Honda vezetői azonban továbbra sem döntöttek pilótapárosukról.

Amikor az F1i arról kérdezte versenyigazgatójukat, mi áll ennek a hátterében, a francia szakember azonnal rávágta: „Ez pofonegyszerű! A versenyzőkkel kapcsolatos tárgyalások mindig nagyon érzelmesek, a szurkolókkal, a szponzorokkal és a belső ügyekkel. A nyári szünet előtt nyolc hét alatt kellett hat versenyt teljesítenünk, szóval, miért okoztunk volna magunkban még több fejfájást a szerződésekkel? Elhatároztuk, hogy pihenünk, feltöltődünk, és megbeszéljük, mit akarunk.”

Button jövője 2014 és 2015 végén is kérdéses volt, végül azonban mindig sikerült meghosszabbítania szerződését és 2000 óta tartó F1-es pályafutását. Ezt egyébként akkor is folytathatná, ha a McLarennel ezúttal már nem tudta dűlőre jutni, hiszen a Williams érdeklődik iránta, saját elmondása szerint azonban még ő sem döntötte el, akarja-e folytatni karrierjét.

A nyáron azonban ő is összeszedte gondolatait, szeptemberben pedig, amikor elkezdődnek a tárgyalások már tudni fogja, hogyan tovább. „Leülünk és mindent meg fogunk beszélni, és én is elhatározom, akarom-e folytatni az F1-es pályafutásomat, függetlenül a döntéstől. Még nem tudom, mihez kezdek, ha nem itt versenyzem majd, de egészen biztosan valami szórakoztató dolgot szeretnék csinálni” – nyilatkozta a brit klasszisa, aki a versenyzéssel még nem akar felhagyni.

Korábban elmondta, szívesen kipróbálná magát a ralikrosszban (édesapja ebben a szakágban próbált szerencsét, ezért a műfaj közel áll Button szívéhez), vagy a megbízhatósági versenyeken. „Máshol is ki szeretném próbálni magam a jövőben. Egyszer szeretnék a részesévé válni egy WEC-projektnek, hiszen élvezem, amikor szorosan együtt kell dolgoznom egy csapattal” – mondta legutóbb.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

12016.10.24. 00:54

Vettel: Tíz másodpercet spórolhattunk volna a dobogós csatához

Különc taktikájának nem jött jól a virtuális biztonsági autó

12016.10.24. 00:37

Büntetést kapott a Ferrari

Danyiil Kvjat manőverét is szankcionáltá