Ezért nem tesztelt a Mercedes

írta: M4Sport
2016. január 28. 08:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

Mivel a Pirellinek legfeljebb három Forma-1-es autóra volt szüksége, a Mercedes gyári alakulata önként mondott le a franciaországi gumiteszten való részvételről – árulta el az olasz cég versenyigazgatója, Mario Isola.

Sokaknak már akkor feltűnt a Mercedes hiánya, amikor a Pirelli bejelentette, a kétnapos gumiteszten csak a Ferrari, a Red Bull és a McLaren vesz részt; ez egyet jelentett azzal, hogy a motorkészítők közül is csak ők maradtak távol, hiszen a Ferrari, a Renault és a Honda is képviseltette magát. Az olaszok viszont jelezték, ezúttal legfeljebb három autóval szeretnének tesztelni.

Döntésüket azzal indokolták, hogy háromnál több résztvevő esetén az autók gyorsan felszárítanák a pályát, így az adatok nem lennének mérvadók. Az aszfaltot így is rendszeresen locsolni kellett, a jelentések szerint mindkét nap hárommillió liter víz fogyott. „Jeleztük, hogy akkor leszünk elégedettek, ha 1-3 autó vesz részt a teszten” – magyarázza Isola. „Ha háromnál többen vannak, akkor már fel kellett volna osztanunk őket, mert felszárítják a pályát!”

„Tíz résztvevővel egyszerűen nem lehet ilyen jellegű tesztet rendezni. A Mercedes is tisztában volt azzal, hogy csak három autót keresünk. Szóval közölték velünk, hogy ha szükségünk van rájuk, akkor szívesen eljönnek (a tesztnapokra), ellenkező esetben viszont inkább otthon maradnak. Tehát nem arról volt szó, hogy el sem akartak jönni. Három autóval teljesen rendben voltunk” – teszi hozzá a szakember, aki rendkívül elégedett volt a kétnapos gyakorlással.

A teszten résztvevő 5 pilóta (a Red Bull és a Ferrari mindkét állandó versenyzőjének lehetőséget biztosított, míg a McLaren tesztpilótájával dolgozott) összesen 639 kört teljesített a Paul Ricard versenypályán. Isola korábban már elmondta, a Pirelli ígéretesnek tart néhány most kipróbált gumiabroncsot és mindent megtesz azért, hogy az új esőgumit már idén fel tudja venni kínálatába.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Wolverine
#1 Wolverine 2016. január 28. 12:11  

Remélem nem ivóvizet pazaroltak erre a faszságra.FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.21. 20:23

Amerikai Nagydíj – második szabadedzés

Beszámoló az eseményről

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak

02016.10.21. 19:33

Gyorsan reagált az FIA a lefulladó autók problémájára

Kifejlesztettek egy automatikus rendszert