Ezért nem tett még bejelentést a Williams

írta: M4Sport
2016. október 17. 15:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár több forrás is tényként kezeli, Lance Stroll lesz Felipe Massa utódja, azaz a Williams 2017-ben őt ülteti az idén visszavonuló brazil helyére, néhány hetet még várnunk kell a fiatal pilóta érkezésének hivatalos bejelentésre. Az ok meglehetősen szokatlan.

Massa már Olaszországban közölte a nyilvánossággal, 2016 végén elhagyja a királykategóriát, a vezetőség által „kiszemelt” Jenson Button pedig nemet mondott a Williamsnek, miközben a jelenlegi fejlesztőversenyző Lance Stroll első számú esélyessé vált, és a szuperlicenc megszerzéséhez szükséges FIA-pontokat is megszerezte. Úgy tűnhet tehát, már nincs akadálya a bejelentésnek.

A csapat azonban továbbra sem jelezte, kikkel vág neki a 2017-es szezonnak, noha szinte minden bennfentes biztosra veszi, Valtteri Bottas megtartja a helyét, márkatársa pedig az F3-as Európa-bajnokság idei győztese lesz. Ha igaznak bizonyulnak a Motorsport értesülései, két hétig még egészen biztosan nem kerül sor a várt bejelentésre, Stroll szerződtetését ugyanis csak azután szeretnék nyilvánosságra hozni, miután a kanadai betöltötte a tizennyolcat.

Abban az esetben ugyanis, ha ezt korábban tennék, még „problémák is adódhatnának”, hiszen főszponzoruk, a Martini alkoholos italok gyártásával foglalkozik. Ezeket pedig mindenképpen szeretnék elkerülni (és maga a cég is jobban örülne, ha egy nagykorú pilóta szerződtetését jelentenék be), így legkorábban október 29-én adnak hírt Stroll alkalmazásáról.

Stroll egyébként remek hétvégével hangolt a várható bejelentésre: két héttel azután, hogy Imolában megnyerte az F3-as Európa-bajnokságot, a széria utolsó három futamán sem talált legyőzőre. Időközben az F1-re való felkészülést is elkezdte, egy 2014-es Williamsszel ugyanis több versenypályán is gyakorolt már (nemrég a Hungaroringen is járt), igaz a hivatalos közlemények szerint ezek a tesztek egyébként is részét képezték a csapattal való megállapodásnak.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt