Ezért nem volt teljes a Force India öröme

írta: M4Sport
2016. június 01. 16:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Force India remek eredménnyel hagyta el Monte-Carlót, Sergio Pérez ugyanis harmadikként ért célba, a helyettes csapatvezető, Bob Fernley azonban nem volt maradéktalanul elégedett, mert úgy érzi, Nico Hülkenberg is dobogóra állhatott volna.

A német pilóta remekül teljesített az időmérő edzésen (ötödik lett), és a futamon is jól tartotta magát, ám a 15. körben esedékes első kerékcsere után beragadt Felipe Massa mögé, aki meglehetősen hosszúra nyújtotta vizes gumis etapját, így jóval lassabb volt a mögötte haladóknál. A csapattárs, Pérez hat körrel később állt ki, az pedig, hogy az ellenfelek beragadtak a brazil mögé, neki remek lehetőséget teremtett pályafutása hatodik dobogós helyezésének megszerzésére.

Hülkenberg nem rejtette véka alá csalódottságát, sőt a futam után kijelentette, a „rossz stratégia miatt fontos pozíciókat veszített”, az pedig, hogy beragadt Massa mögé „gyakorlatilag tönkretette az egész versenyét.” A helyzetet „bosszantónak” nevezte, és kiemelte, egy jobb taktikával akár ő is ott lehetett volna a legjobb három között – először F1-es karrierje során.

Az istálló első embere, Vijay Mallya később közösségi oldalán kért elnézést versenyzőjétől, a helyettes csapatvezető pedig egy nyilatkozatban emelte ki, a német valóban a rossz időzítés miatt veszített el egy jó lehetőséget. „Az bosszant, hogy még jobb eredményeink is lehettek volna” – mondta Fernley az Autosportnak, hozzátéve, hogy Pérez dobogós helyezése így is boldoggá tette a csapattagokat. „Nem volt jó a taktikánk Nico első kiállásánál. Úgy érzem, ha jobban dolgoztunk volna, sokan meglepődnek azon, milyen helyeken érünk célba” – tette hozzá.

„Azt hiszem, Nico nagyjából ott ért volna célba, ahol Sergio. Talán szerezhettünk volna egy harmadik és egy negyedik helyet, de az is lehet, hogy egy harmadik és egy második pozíciót. A hiba nélkül tökéletes versenyt futottunk volna. Ez egy belső dolog; vetnünk kell egy pillantást a csapatra és a procedúrákra. Foglalkoznunk kell ezzel, és meg kell győződnünk arról, hogy ki tudjuk használni a lehetőségeinket, amikor esélyünk adódik rá, mert egy olyan csapatnak, mint a Force India nem lesznek ilyen esélyei minden hétvégén. Izgatott vagyok az elért eredmény miatt, ugyanakkor frusztrál, hogy jobbak is lehettünk volna. De ebből is tanulhatunk” – magyarázta a szakember.

Hülkenberg végül hatodikként ért célba, miután az utolsó kör utolsó kanyarját követően leelőzte Nico Rosberget a szitáló esőben. Mondani sem kell, Fernley meggyőzőnek találta a listavezető ellen bemutatott manővert. „Izgalmas volt!” – kommentálta. „Nico elég okos volt, hogy felismerje, lehűltek Rosberg gumiabroncsai, a Rascasse-ból pedig sokkal jobban gyorsított ki nála. Minden elismerésem az övé. Hátra került, de ez a manőver csak rajta múlott” – dicsérte pilótáját.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jolyon Palmer

02016.10.21. 12:06

Austin változtatta meg Rosberget: „Azt a tüskét már kedden kihúztam”

Egy éve Hamilton még a padlón is belerúgott – most épp ez üthet vissza

12016.10.21. 11:13

Alonso: Ricciardo a legjobb!

Megindokolta meglepőnek ható válaszát

72016.10.20. 23:57

Rövidebb futamok? Button meggondolná

Bár nincs problémája a távval, a fiatalok miatt változtatna