Ezért nem vonzó az F1 a Volkswagen számára

írta: M4Sport
2016. február 24. 18:16

A Volkswagen Csoport addig nem száll be a Forma–1-be, amíg nem stabilizálják a géposztály technikai szabályait – jelentette ki a konszern motorsport-igazgatója, Wolfgang Dürheimer, aki a királykategória felső vezetésével sincs megelégedve.

A német gyárat az elmúlt években több alkalommal is szóba hozták a Forma–1-gyel, a vezetők azonban nem győzik hangsúlyozni, egyelőre nem foglalkoznak a kategóriával, hiszen a Hosszútávú Sportautó-világbajnokságra és a Rali-világbajnokságra összpontosítanak. A téma azonban rendre előkerül; legutóbb a motorszabályok tervezett változása kapcsán vetették fel, hogy a nagyobb szabadság több új érdeklődőt is a királykategóriába csábíthat.

A lehetséges érdeklődők felsorolásakor természetesen a Volkswagen is említésre került, a cég álláspontja azonban változatlan. „A Forma–1 jelenleg nem szerepel a napirendi pontjaink között” – mondta Dürheimer az Autocarnak. „A helyzet nem elég kiszámítható, hogy megérje komolyabb pénzeket beleölni egy ilyen projektbe. Rengeteg a pletyka a szabályokkal kapcsolatban, magukról az erőforrásokról, és arról, mely technológiákat támogatják a jövőben” – tette hozzá.

„Mielőtt komoly pénzeket fektetsz valamibe, látnod kell, hogy a következő öt évben stabilak lesznek a szabályok. Nem lehetnek folyamatos változtatások, találgatások arról, hány hengeresek legyenek az erőforrások és arról, hogy változtatnak a hibrid technológián, ami egyébként közel áll az utcai autózáshoz” – panaszkodott a szakember, aki azokat a híreket is aggodalommal olvasta, melyek szerint a királykategória hamarosan gazdát cserélhet.

Erről egyébként a tavalyi szezon végén a Forma–1 Menedzsmentet (FOM) vezető Bernie Ecclestone is beszélt. „A tulajdonosi oldalon is vannak komoly kérdések, melyeket a sportnak meg kell válaszolnia. Ha szerepelsz egy nagy üzletben, akkor feltehetően sokat költesz arra, és szeretnél megbizonyosodni róla, hogy a tulajdonosok a helyükön maradnak. Most azonban úgy tűnik, a Forma–1 tulajdonosai nem lesznek itt örökké, és ez bizonytalanságot szül” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

BrettShaw
#6 BrettShaw 2016. február 25. 09:22  
Zasalamel:
Hát a közeljövőben sztem inkább elektromos motorok lesznek az F1-ben mint diesel motorok... :D

Úgy tűnik a jelenben viszont inkább dízelek vannak mint ottók! :)

AttisX
#5 AttisX 2016. február 25. 07:06  

Pár napos hír, hogy az USA környezetvédelmi hatósága nem sima pénzbírság megfizetésére akarja kötelezni őket, hanem hogy elektromos autókat fejlesszenek, illetve vegyenek részt az amerikai elektromos töltőállomás hálózat bővítésében...

Zasalamel
#4 Zasalamel 2016. február 24. 20:17  

Hát a közeljövőben sztem inkább elektromos motorok lesznek az F1-ben mint diesel motorok... :D

fagyi
#3 fagyi 2016. február 24. 20:03  

Szerintem kiszamithato a forma 1 azert nem jonnek/jottek, e.g. merci 1-2 xD

Nah meg elottem is irtak, h dieselben vannak igazan otthon :D

Utoljára módosítva: 2016. február 24. 20:05

Senna4ever
#2 Senna4ever 2016. február 24. 19:07  

Majd ha dízelmotoros lesz az F1. :)

Rikii
#1 Rikii 2016. február 24. 18:28  

Vagy mert eppen nemreg vilagraszolo botranyban volt reszuk.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kevin Magnussen és Jolyon Palmer

22016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt

22016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája