Ezért úszott el Alonso időmérője

írta: M4Sport
2016. augusztus 28. 10:19
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Honda sportigazgatója, Haszegava Juszuke elárulta, Fernando Alonso egy olajnyomással kapcsolatos probléma miatt „hagyta ki” a Belga Nagydíj időmérőjét. Bár egyelőre több hiba is fellépett, a japán szakember elégedett a továbbfejlesztett erőforrással.

Ez eddig nem a Honda és Alonso hétvégéje, a spanyolnak ugyanis az első szabadedzésen és a kvalifikáción is gondjai adódtak erőforrásával. Az egységeket mindkét eset után kicserélték autójában, így összesen 60 rajthelyes büntetést kapott a délutáni futamra (ezt természetesen nem kell letöltenie, „csak” a mezőny végére kerül).

Haszegava az időmérővel kapcsolatban elmondta, Alonso egy délelőtti, az olajnyomással kapcsolatos probléma miatt került gondba, majd kiemelte, ő maga is felelős a történtekért, hiszen makacsul kitartott azon véleménye mellett, miszerint ugyanazzal a motorral kell nekivágnia az időmérőnek, amivel a harmadik edzésen már gondjai voltak. „Délelőtt láttuk, hogy alacsony az olajnyomás, ezért abbahagytuk az edzést, és igyekeztünk megoldani a problémát” – magyarázta.

„Úgy gondoltuk, meg tudjuk csinálni, és vállaltuk a kockázatot, hogy részt veszünk a kvalifikáción. Tulajdonképpen hibásan ítéltem meg a helyzetet, ezért motort kell cserélnünk a futam előtt” – jelezte a japán szakember, aki az utóbbi időben többször elmondta, büszke arra, hogy a Honda már javított az erőforrás megbízhatóságán.

És valóban, eddig sokkal stabilabban teljesítettek, mint 2015-ben, a belgiumi hibák azonban ismét kétségeket ébresztettek a megbízhatósággal kapcsolatban. „Úgy gondoljuk, ezek csupán véletlen egybeesések és nem kapcsolódnak az új erőforráshoz” – mondta Haszegava a két problémáról. „De nagyon jól tudjuk, hogy nem volt elég időnk az erőforrás ellenőrzésére” – tette hozzá.

A problémák ellenére Haszegava elégedett az új erőforrás teljesítményével, és úgy érzi, komoly potenciál van még abban, amit Jenson Button (kilencedik lett az időmérőn) eredménye is jól példáz, ilyen előkelő rajtpozícióra ugyanis nem számítottak a belga hétvége előtt. „Úgy gondoltuk, Spa nagyon nehéz lesz. Természetesen nem vagyunk elégedettek a helyzettel, de körülbelül úgy teljesíthetünk, mint Hockenheimben. Ez elég jó előrelépés a fejlesztéstől” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

velorex
#1 velorex 2016. augusztus 28. 10:50  

Alonsonak annyi rajtbüntetése jött össze a futam előtt, hogyha le kellene töltenie akkor az otthoni karosszékből kellene rajtolnia.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa