Ezért választotta Pérez ismét a Force Indiát

írta: M4Sport
2016. október 06. 10:31
FOTÓ: ©xpbimages.com

A stabilitás volt a fő oka annak, hogy Sergio Pérez meghosszabbította szerződését a Force Indiával, igaz, csak egy évre kötelezte el magát csapata mellett, hiszen szeretné „nyitva hagyni az ajtókat a 2018-as szezonra, amikor többek között a Ferrarinál is felszabadulhat egy ülés.

Bár az indiai csapat első embere már a nyáron kijelentette, pilótái érvényes szerződéssel rendelkeznek a 2017-es évre, a Pérez jövőjével kapcsolatos találgatásoknak nem tudott gátat szabni, sőt a pletykaáradat csak ezután indult be igazán. A mexikóit több csapattal is szóba hozták, végül azonban a maradás mellett döntött, ezt azonban csak múlt vasárnap jelentette be.

Most, a Japán Nagydíj helyszínén elárulta, az új kontraktus csak a következető szezonra vonatkozik, valamit arról is beszélt, miért választotta ismét az indiaiakat. „Stabilitásra vágytam” – kezdte. „A hűség szerintem nagyon fontos, ez a csapat pedig nagyon jót tett a pályafutásomnak. Jövőre új szabályok jönnek, szóval szerettem volna egy kis állandóságot. A szerződés egyéves, majd meglátjuk, hol leszünk a következő évben, és milyen opciók lesznek a jövőre nézve” – tette hozzá.

Külön kiemelte, örül, hogy bejelentésével véget értek a találgatások, ezek ugyanis a folytatásban már nem fogják elterelni a figyelmét. „Az év hátralévő részében emiatt már nem kell aggódnom. Mindig jó tudni, mit hoz a jövő. Most már teljes egészében a munkára koncentrálok, hiszen fontos öt futam vár a csapatra. Remélhetőleg olyan jól dolgozunk majd, mint eddig” – bizakodott.

„Volt némi bizonytalanság, egy ponton úgy tűnt, nem fog összejönni a dolog. Beletelt egy kis időbe, hiszen az én szerződéseim egy kicsit bonyolultabbak, mint a többiek szerződései. Nem volt túl jó, hogy ilyen hosszúra nyúlt, mert két hónapig nem tudtam, mit hoz majd a jövő, de szerencsére sikerült megbirkóznunk a dologgal. Már hozzászoktam a pletykákhoz, melyek a jövőmmel voltak kapcsolatosak. Ez segített, hogy jobban a munkámra tudjak összpontosítani” – magyarázta.

A nemzetközi sajtóban megjelenő hírek szerint a tárgyalások azért csúsztak, mert a Force Indiának rendeznie kellett tartozásait, valamint különböző megállapodásokról tárgyalt a pilóta támogatóival, miközben Pérez fizetéséről is egyeztetni kellett. A mexikói most elismerte, valóban a pénzügyek miatt csúszott a bejelentés. „Elsősorban a támogatóim és a csapatom közötti tárgyalások miatt. Ez volt a fő oka annak, hogy a dolgok egy kicsit hosszabb ideig tartottak a vártnál” – mondta.

„Voltak más lehetőségeim, más csapatok is érdeklődtek irántam, de a terv mindig is az volt, hogy itt maradok. A dolog logikus, a szponzorok kevesebbet szeretnének fizetni, viszont több helyet szeretnének. Csak a megszokott rutin, ezúttal viszont egy kicsit elhúzódott. A jövőben valószínűleg szét lesznek választva a szerződések. Lesz az én versenyzői szerződésem és az ő szponzori egyezményeik. Jobb lesz, ha szétválasztjuk ezeket” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Denis Hunter
#1 Denis Hunter 2016. október 06. 11:03  

mert senki masnak nem kellett es az FI a legjobb kozepcsapat. Ennyire egyszeru

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

72016.10.24. 12:32

Fény derült Räikkönen elszúrt kerékcseréjének okára

"A zöld jelzést megkaptam, és ilyenkor persze, hogy elindulok"

52016.10.24. 11:36

Jött, de ki hívta? – Verstappen hatalmas bakival is a „verseny embere” lett

„Tíz másodperccel előtte közölte: »Jövök a boxba!« De akkor már a boxutcában volt!