Ezután is kritizálhat – a csapat nem állítja le!

írta: M4Sport
2016. szeptember 22. 15:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner nem akarja visszafogni Romain Grosjeant, aki gyakran a nyilvánosság előtt is kritizálja versenyautóját. A szakember elfogadja, hogy pilótájának saját, határozott véleménye és személyisége van.

A televíziós közvetítések során többször hallhattuk már, hogy a francia meglehetősen kritikusan beszélt a Haas autójáról: a Szingapúri Nagydíj egyik szabadedzésen például azt mondta, ez a legrosszabb versenygép, amit eddigi pályafutása során vezetett. Megjegyzéseit hallva sokakban felmerült a kérdés, meddig tűri mindezt az amerikai istálló vezetősége.

Őket azonban úgy tűnik, nem zavarják ezek az üzenetek, Steiner ugyanis jelezte, nem fogja leállítani a franciát, noha hatalmában állna elhallgattatni őt. „Ismernek engem, én hagyom beszélni az embereim” – mondta a Motorsportnak. „Van saját véleménye, és ilyen a személyisége. Könnyen felszíthatnám, hogy többé ne mondjon ilyeneket. Akkor viszont nem szórakozhatnátok. Miért kellene kiölni az összes mókát?” – tette fel a nyilván költőinek szánt kérdést.

„Nem vagyok kritikus vele szemben. Ha ilyen akar lenni, akkor legyen. A verseny után beszéltünk egymással. Csalódott volt és dühös, de a helyében én is az lennék, sőt így is az voltam. Már túllépett a történeteken és csak a következő versenyre készül. Ilyenkor csak ezt teheted. Ki kell elemeznünk, mi volt a gond, ő viszont semmit sem csinált rosszul, neki tehát nem sok elemeznivalója van. Neki csak készen kell állnia a Maláj Nagydíjra” – magyarázta.

Grosjean hétvégéje egyébként valóban borzalmasan alakult: a szabadedzéseken a szükségesnél kevesebb kört teljesített, az időmérőn ütközött a versenyen pedig el sem indulhatott, hiszen már a start előtt elromlott az elektronikus fékrendszer versenygépében. „Keményen indult a hétvégéje, és végül még rosszabbul folytatódott” – jegyezte meg a csapatvezető.

„Az egész úgy indult, hogy az első szabadedzésen egy kör után elment a turbónyomás, és mivel nem tudtuk helyrehozni a hibát, ki kellett hagynia a gyakorlást. A második szabadedzés borzalmas volt, mert túl sok mindent akartunk megvalósítani, de túl kevés volt rá az időnk. A harmadik sem állt össze, az időmérőn pedig nagyon keményen próbálkozott és nekikoccant a falnak. A futam előtt aztán elromlott az elektronikus fékrendszer… néha megesik az ilyen. Persze tudom, hogy nem szabadna megesnie, és jobbnak kellene lennünk. De, ha egyszer valami elromlik…” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

_JuSuF_
#1 _JuSuF_ 2016. szeptember 22. 16:43  

Szerintem ez így korrekt. Neki az a dolga, hogy kinyomja a szemét a gépnek, de fegyvertelenül küldték csatába. Nem vagyok annak a bullshitnek híve, hogy a versenyző soha egy rossz szót nem szólhat az autóra vagy csapatra, és mindig csak a szar PR dumát tolhatja, hogy majd együtt megoldjuk bla bla bla. Néha kell egy határozott hang, és ezek a reakciói ösztönből jöttek, nem ártó szándékkal. Persze, hogy ideges volt. Egy ilyen nyilatkozat nem fogja aláásni egy komplett csapat légkörét.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Carlos Sainz

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa

32016.10.24. 15:48

Arrivabene: Hülyeség változtatni

Inog a talaj a csapatfőnök alatt – a Ferrari barátkozhat a bronzérem gondolatával?