Fekszik a Mercedesnek a felújított spielbergi aszfalt

írta: M4Sport
2016. július 01. 17:02
FOTÓ: ©xpbimages.com

Süthetett a nap, eshetett az eső, Spielberg a Mercedesek sima kettős elsőségét hozta mindkét edzésen. Nico Rosberg szerint a pálya átalakításai jól jöttek a csapatnak, Lewis Hamilton további javulást jósol.

Már a pénteki edzésnapon megdőlt az abszolút pályacsúcs a Red Bull Ringen. Nico Rosberg délelőtti 1:07,3-as körével adta át Michael Schumacher 2003-as rekordját a múltnak – ám az előző két itteni verseny győztese aligha emiatt volt a legelégedettebb a nap végén. A német versenyző mindkét edzést megnyerte, ráadásul úgy tűnik, az előző két évhez hasonlóan ismét remekül ráérzett a pálya ritmusára.

Ismeretlen tényezőt csupán az új aszfaltréteg jelentett, ám Rosberg elégedett volt a változásokkal. „Mivel újak a kerékvetők és az aszfalt is, idén más a pálya. Szerintem egészen klassz, és még mindig élvezetes ezen a pályán vezetni” – állapította meg a nap legjobbja. „Az új aszfalt szerintem egészen fekszik az autónknak, talán jobban is, mint a régi. A gumihasználat ezen a hétvégén döntő tényező lesz, és ma délelőtt, amikor még száraz volt a pálya, eléggé nagy volt a szemcsésedés. Délután sikerült megtalálni az autó egyensúlyát, szóval nagyon elégedett vagyok az első nappal.”

Lewis Hamilton délelőtt és délután is második volt csapattársa mögött – a száraz edzésen 0,357 másodperc volt a hátránya. Igazán tiszta gyorskört azonban nemigen tudott autózni a kétszer 90 percben: az első edzésen forgalom és virtuális biztonsági autós fázis, délután az eső és kicsúszások hátráltatták. „Elég nehéz volt a mai nap, nem volt könnyű jó köröket futni. Délelőtt hamar megtaláltam a ritmust, de az eső miatt délután már nem folytathattuk a munkát” – nyilatkozta Hamilton.

„Az aszfalt a meleg felülete miatt szerencsére gyorsan fölszáradt, így valamennyit mehettem az ultralágy gumikkal a leintés előtt, hogy legalább ráérezzek, milyen az autó egyensúlyra rajtuk. Nem volt ma semmilyen problémánk, ami mindenképp jó előjel. Ennél azonban még több is van bennünk” – vélekedett a háromszoros bajnok.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa