Félrevezető hőség: Vettel és a Red Bullok jelentős változást várnak

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 11. 20:04
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mercedes túlságosan messze van, de a Red Bull szerint nem sokat jelentenek a pénteki eredmények, szombatra ugyanis jóval hűvösebb időt jósolnak.

Bár délelőtt Max Verstappen a két Mercedes közé tudott furakodni, délutánra helyreállt a világ rendje, s a csillagos márka autói mindenkinél gyorsabbak voltak. Meglepő módon első számú üldözőjük ezúttal nem a Red Bull vagy a Ferrari, hanem a Williams volt.

Sebastian Vettel úgy véli, a grove-iak nem csak villogni akartak időeredményükkel. „Nem hinném, szerintem a tempójuk valós. Általában péntekenként kicsit hátrébb vannak, mert visszafojtják a motorjukat, de most úgy tűnik, más programon voltak” – vélekedett.

Ami a Ferrari formáját illeti, nem volt teljesen boldog. „Egy kör alapján nehéz ítéletet mondani. Nem voltam túl elégedett, de a különbségek nem voltak olyan nagyok. Ha holnap is így lesz, lehet keresnivalónk. De van még min javítanunk. Nehéz volt ma megtalálni a ritmust a nagy meleg miatt, mivel csúszós volt a pálya, a gumiknak nem tett jót a forróság. A hosszabbetapokon aztán jobbnak éreztem az autót, és nem látom akadályát annak, hogy jobbak legyünk a folytatásban. Számítottam arra, hogy szoros lesz. És ha holnap is ilyen szoros lesz, az jó hír lenne, mert akkor lenne keresnivalónk.”

Ami a körülményeket illeti, a nagy melegre nem csak Vettel panaszkodott. A Ferrarit pár tizeddel maga mögé utasító Red Bullok szerint komoly változás várható szombaton, mivel egyfelől hűvösebb időt jósolnak, másfelől pedig az esőre is van esély.

Daniel Ricciardo nem is bánná, ha vizes lenne a pálya. „A mai hosszú etapot a végén nem éreztem olyan jónak, de mivel hűvösebb lesz az idő, teljesen mások lesznek a körülmények. Természetesen próbálunk javítani, a mai nap alapján lenne mit, de a holnap egy másik történet lesz. Az eső jól jönne, élvezném, és ha hűvösebb lenne az idő holnap, az jót tenne a gumiknak is. Ezúttal elég meleg volt a pálya, a gumiknak nem is esett jól.”

„A Mercedeshez és a Ferrarihoz viszonyítva a tempónk normális volt. A Williams meglepetést okozott. Jó, hogy van elöl egy másik csapat is, így jobb lehet a verseny vasárnap, ha így marad minden.”

Max Verstappennek kétsége sincs afelől, hogy ők a Mercedes első számú üldözői. „Az első edzés jó volt, a másodikra változtattunk pár dolgon, és az már nem volt valami fantasztikus. De sikerült visszatérnünk a hosszú etapokra, akkor már újra minden jól ment. A Mercedes túl erős itt, de mögöttük mi következünk” – jelentette ki.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

A Mercedes öröme

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél