Fény derült Vettel pénteki leállása okára

írta: M4Sport
2016. április 30. 09:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem tűnik súlyosnak az a hiba, amely pénteken korán véget vetett Sebastian Vettel második szabadedzésének Oroszországban.

A négyszeres világbajnok éppen csak megfutotta „időmérős” körét a szuperlágy gumikon, amikor autója hirtelen erejét vesztette, majd megállt a célegyenesben. Sebastian Vettel már akkor jelezte, az elektronika szállt el. Szerelői azonnal megkezdték a hiba okának felkutatását, ám a versenyző edzése már a gyakorlás fele előtt véget ért.

Azóta kiderült, egy rövidzárlat idézte elő a leállást, mely az elemet az MGU-H-val (hőenergia-visszanyerő rendszer) összekötő kábelben keletkezett. Mindezt a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene erősítette meg.

A Ferrari egyébként ezen a hétvégén egy továbbfejlesztett erőforrással versenyezteti bajnokait, akik egyelőre óvatosan nyilatkoztak a fejlesztés jelentette előrelépésről. Kimi Räikkönen péntek délutáni hosszú etapjai nem arra utaltak, hogy a vörösök veszélyesebbek a Mercedesre, mint Kínában, ám a németek mérnökei azt gyanítják, hogy a finn csapattársa műszaki hibája után visszafojtott erőforrással körözött. 2007 bajnoka emellett a nap végén elárulta, cseppet sem volt elégedett autója gumikezelésével.

Ez a pálya állapotának javulásával még változhat – a legfőbb kérdés azonban a Scuderia kapcsán most az, vajon képesek lesznek-e újabb technikai problémák nélkül folytatni szocsi hétvégéjüket. Egy biztos: Sebastian Vettelnek a váltócseréje miatti öt rajthelyes büntetés után kell majd felzárkóznia az élmezőnyre.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”