Ferrari: Fizessen Ecclestone!

írta: M4Sport
2016. január 11. 15:16
FOTÓ: ©xpbimages.com

A királykategóriában érdekelt autógyártók szívesen elkészítik a sokat emelgetett alternatív erőforrásokat, a munka költségeit azonban Bernie Ecclestone cégének, a Forma-1 Menedzsmentnek (FOM) kellene állnia – jelentette ki a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne.

A gyártók péntekig kaptak időt arra, hogy kidolgozzák az erőforrások árának csökkentével kapcsolatos szabálymódosítási javaslataikat és eljuttassák azokat a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA). Erre az alternatív erőforrások bevezetésének leszavazását követően kérték fel őket, miután az, a szövetség és a FOM által is támogatott javaslat nem nyerte el tetszésüket (ennek ellenére adott esetben még ez is napirendre kerülhet).

Legalábbis eddig erről szóltak a hírek, ám a Ferrari elnöke most kijelentette, a gyártók nem zárkóztak el az ötlettől, sőt szívesen szerepet is játszottak volna (vagy játszanának) annak elkészítésében, ha a számlákat a FOM fizeti. „Ha felkeresed a Mercedest és azt mondod, adjon neked pár mérnököt, hogy egy másik erőforrás kifejlesztésén is dolgozhassanak, egy a sajátjukétól különböző, a szabályoknak azonban megfelelő hajtóegységén, akkor azt hiszem, a gyártás során felmerülő költségeket a Forma-1 Menedzsmentnek kellene állnia” – idézi Marchionne szavait az Autosport.

A tapasztalt olasz szakember nyilatkozata során egyértelművé tette, a Ferrari is érdekelt lenne egy ilyen projektben. „Szívesen részt vennénk egy programban, melyben erőforrásokat fejlesztünk. Még a technológiánkat is megosztanánk, és nem mi lennénk az egyedüliek! A többi csapattal felosztanánk egymást között a hajtóegység fejlesztésével kapcsolatos feladatokat; persze mindezt úgy tennénk, hogy a projekt gazdaságos legyen” – magyarázza.

A szövetség már több alkalommal is kérte a gyártókat, csökkentsék az erőforrások árát – a kisebb csapatok ugyanis sokallják azt – Marchionne szerint azonban nem helyénvaló, hogy először egy új erőforrás kifejlesztését kérik tőlük, majd beleszólnak üzleti ügyeikbe. „Sok pénzt költünk az F1-re, és ez hatással van a márkára és annak kereskedelmi tevékenységeire is. Ez az egész a Mercedesnek is sokba kerül; úgy tűnik, Bernie az egyetlen nyertes. A kereskedelmi jogok tulajdonosainak felelősséget kellene vállalniuk. Persze nekünk is, de az más! Nem helyénvaló, hogy megváltoztatják a szabályokat és ilyen kötelezettségeket szabnak ki a Ferrarira és a Mercedesre!” – panaszolta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Austin

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

52016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

12016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”