Ferrari: Ne képzeljenek bele ennél többet!

írta: M4Sport
2016. január 04. 13:41
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hiába várnak sikeres debütálást tőlük, a Haas csapatfőnöke mindenkit óvatosságra int első idényük előtt. A Ferrari elnöke mindeközben kijelentette, az amerikaiakkal való együttműködésükbe túl sokat képzel bele a nyilvánosság.

Sokan meg vannak győződve arról, hogy az F1-ben az idén bemutatkozó Haas-istálló másfajta újonccsapat lesz, mint a bajnoksághoz legutóbb csatlakozók. Versenyzőjük, Romain Grosjean már szerződéskötésük bejelentésekor arról beszélt, hogy az amerikaiak teljesen más filozófia szerint építik fel projektjüket, miközben a riválisok úgy látják, a Ferrarival való szoros együttműködés következtében azonnal a középmezőny tagjaivá válhatnak. Sergio Pérez például a múlt év végén őket is a Force India potenciális ellenfelei közé sorolta.

Günther Steiner, az amerikaiak csapatfőnöke azonban legszívesebben inkább meg sem hallaná ezen jóslatokat. „Jó ezt hallani, de ez csak beszéd” – nyilatkozta a GPUpdate-nek. „Óvatosnak kell lennünk, nem szabad elhinnünk, amit az emberek mondanak. Nagyon nehéz előre jósolni, mert mindenki folyamatosan fejlődik. Nem tudhatjuk, ki milyen irányba mozdul el. Ha mindenki nagyszerű munkát végez, nehéz lesz a középmezőny végére kerülni. Sokat beszélnek rólunk, ami jó, de nem érdekel, inkább realista maradok. Még pályára sem léptünk. Persze fogunk hamarosan, de sosem mondanék olyat, hogy le fogjuk győzni a Force Indiát. Ötödikek voltak, remekül teljesítettek. Mindig is hangoztattam, hogy távolról sem olyan könnyű a Forma–1-be kerülni, mint amilyennek tűnik.”

Steiner hozzátette, konkrét célokat sem tűztek ki maguk elé. „Nem veszünk célba senkit, mert nem tudjuk, ki mennyire lesz erős. Szeretnénk a középmezőny végére kerülni. Nem akarunk utolsók lenni” – jelentette ki a szakember.

Egyes vetélytársak kissé ferde szemmel néznek a Haasra a Ferrarival való együttműködésük kapcsán. Az FIA ez ügyben a múlt nyáron külön felügyelőt is küldött Maranellóba, hogy alaposabban szemügyre vegye, a két fél a szabályok adta kereteken belül működik-e együtt – év végén pedig a Mercedes kérte a szövetséget az efféle kooperáció feltételeinek tisztázására.

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke szerint azonban hiba azt feltételezni róluk, hogy az amerikaiak révén próbálnak előnyre szert tenni a többiekkel szemben. „Technikai segítséget kínáltunk egy új csapatnak, és a Haasszal való megállapodásunk lett ennek az eredménye. Örülök, hogy segíthetjük őket. Ők egy velünk összhangban lévő, de független csapat, amely mindent megtesz a sikerért. Ne képzeljenek bele ennél többet” – figyelmeztetett az olasz.

Végül pedig azt is hangsúlyozta, hiába a pletykák, egyelőre a Haas két versenyzőjére, Esteban Gutiérrezre és Romain Grosjeanra sem tervezik kivetni a hálójukat. „Amennyire ismerem, kedvelem Grosjeant. Láttam őt versenyezni, de nem igazán ismerem személyesen. Korai és helytelen lenne máris a versenyzők egyik csapattól a másikhoz történő mozgásáról beszélni. Elégedettek vagyunk Sebastiannal és Kimivel. Meglátjuk, hogy alakul a következő szezon, és hogy megtartjuk-e őket. De 2016 még el sem kezdődött” – idézte az elnököt az Autosport.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

22016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

Innen várja a mezőny a lámpák szabad jelzését!